Kremy uniwersalne

NUXE Creme Fraiche de Beaute Krem do Skóry Suchej 50ml

_kurli
    7 kwietnia 2025 o 14:49
    Idealny na lato
    Kocham ten krem, który idealnie sprawdza się latem. Jest niezwykle lekki i delikatny, ale niesamowicie nawilża i nie zapycha. Ma delikatny różany zapach, który dla mnie jest bardzo przyjemny. Zapach golnie bardzo fajny krem, ale według mnie nie warty swojej regularnej ceny, która wynosi około 150 zł. Zawsze kupuję go na promocji w hebe jak jest za 50 zł, co było stosunkowo często. Aktualnie jest niedostępny.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Lekki
    • Szybko się wchłania
    • Nie zapycha
    • Przyjemny zapach
    • Często na promocji
    Wady:
    • Nieadekwatna cena
  • 2 stycznia 2025 o 13:57
    Po prostu dobry krem nawilżający
    ••• Moja Cera ••• Wrażliwa, mieszana z przetłuszczającą się strefą T tj. broda, noc i czoło. Widoczne rozszerzone pory i zaczerwienienia na skórze bywają uciążliwe i w swojej pielęgnacji zmierzam do ich minimalizowania. Niedoskonałości pojawiają się sporadycznie i w żaden sposób nie są kłopotliwe. Cera jest podatna na alergie czy uczulenia, które na szczęście zdarzają się bardzo rzadko a jeśli któryś z kosmetyków nie pasuje na żuchwie staje się widoczna "kaszka". Posiadam cerę jasną. Krem kupiłam na promocji i wydawał mi się dobrą propozycją z koreańskiej oferty. Krem w szklanym słoiczku o żelowej konsystencji nawilża skórę i co równie ważne idealnie odpowiada pod makijaż. Nie jest to krem, który z cerą zrobi coś niezwykłego ale ją odpowiednio nawilży. Dobrze się wchłania dzięki czemu aplikacja podkładu itd nie jest żadnym problemem. Używam różnych podkładów i z każdym dobrze współgra. ZALETY + konsystencja żelowa, lekka i szybko się wchłania + uelastycznia skórę + nie posiada mocnego zapachu, dla mnie jest on wręcz mało wyczuwalny + dobrze nawilża cerę przez cały dzień + nie podrażnia skóry + nie wywołuje żadnych niepokojących objawów + w momencie kiedy moja cera jest uwrażliwiona nie podrażnia jej bardziej + dobrze spisuje się pod makijaż Cena jak zawsze jest indywidualną kwestią WADY Nie znalazłam
  • 15 sierpnia 2024 o 4:12
    Mój ulubiony krem na noc
    Skuszona opiniami kupiłam ten krem zamiast kremu z wąkrotą tej samej firmy. I się nie zawiodłam. :) Konsystencja jest zdecydowanie bogatsza, dlatego używam go tylko na noc. Cudownie nawilża skórę i zostawia delikatny film na niej. Przyjemnie się rozprowadza i przepięknie pachnie. Na pewno kupię go jeszcze nie raz. ;)
    Zalety:
    • śliczne opakowanie
    • działanie nawilżające
    • piękny zapach róży
    Wady:
    • cena (ale można czasem dorwać go na promocji)
    • trochę mało wydajny
  • 1 sierpnia 2024 o 14:50
    Polecam
    Krem doskonale sprawdza się przy kazdym rodzaju skóry. Dzięki lekkiej konsystencji świetnie się wchłania i dogłębnie nawilża. Skóra jest ujędrniona i delikatnie napięta, czyli taka jak oczekiwałam. Bardzo podoba mi się zapach tego kremu i szklane opakowanie. Ogólnie kosmetyk oceniam pozytywnie i z pewnością będę na niego polować w promocji.
  • 31 lipca 2024 o 15:13
    Nawilżenie i ujędrnienie z różą!
    Krem nawilżająco-ujędrniający z różą od Pure Heals sprawia, że moja skóra jest bardziej jędrna i elastyczna. Jego lekka konsystencja szybko się wchłania, pozostawiając cerę nawilżoną i gładką. Idealny dla każdego typu skóry.
    Zalety:
    • Nawilża i ujędrnia skórę.
    • Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.
    • Wygładza i poprawia elastyczność cery.