Bazy do paznokci

Semilac Care, Nail Polish & Conditioner Lakier klasyczny z odżywką 2w1 z formułą BREATHable TECHnology

Semilac Lakier klasyczny z odżywką 2w1 Breathable Technology 028 7ml Semilac 7 ml
Semilac Vegan

• 23 stycznia 2025 o 19:40
    Super produkt
    Kiedyś używałam lakierów hybrydowych Semilac ale już powróciłam do klasycznego manicure więc bardzo mnie zainteresowały te tradycyjne lakiery z odżywkami. Weszłam na wizaż i trochę nabrałam dystansu i opadł mój zapał bo opinie były średnie jednak postanowiłam sprawdzić. Kupiłam w promocji w Ross 4 kolory, kolorów może nie jest jakoś dużo do wyboru na ten moment ( początek 2025) może będzie poszerzona ta gama kolorystyczna. Wszystkie kolory jakie mam to 035, 029, 033 i 028 i uważam że wszystkie są piękne. Lakier dobrze kryje, jest trwały wiadomo to nie hybryda trzeba uważać bardziej ale no nie mogę im niczego zarzucić, jak na zwykły lakier to trzyma super. Dla mnie i kolor, krycie i trwałość powyżej oczekiwań, jeśli chodzi o jakieś właściwości jako odżywka to ciężko mi cokolwiek powiedzieć mam dobrą dietę trochę supli także paznokcie mam ok nie jestem w stanie zweryfikować tego produktu pod tym względem bo mam zdrowe, twarde ładne paznokcie. Reasumując będę kupować bo jestem zadowolona pod każdym względem.
  • 22 października 2024 o 23:20
    Średniak
    Zakupiłam produkt bo chciałam dać sobie spokój na jakiś czas z robienia paznokci hybrydowych. Lakier dość łatwo się nakłada, jest on prosty w obsłudze, aby nadać odpowiednie krycie trzeba nałożyć dwie warstwy, schnie całkiem przyzwoicie jeżeli nie damy drugiej warstwy, niestety nie mogę poradzić sobie z ilością bąbelków jakie pojawiają się w trakcie utwardzania, wygląda to tak nieestetycznie i nieładnie że raczej go ponownie nie kupię. Na paznokciach wygląda bardzo niechlujnie.
    Zalety:
    • Łatwo się nakłada
    Wady:
    • Wygląda niechlujnie
    • Robią się bąbelki
    • Wymaga dwóch warstw aby dobrze pokryć paznokieć
  • 15 sierpnia 2024 o 9:16
    Dla cierpliwych i niewymagających
    Jestem na nie. O ile marka Semilac kojarzyła mi się zawsze z dobrą jakością produktów, o tyle ten produkt bardzo mnie zawiódł. Lakier schnie wieki, pozostawia jakby bruzdy. Raz nałożony wygląda brzydko, druga warstwa schnie długo i łatwo i szybko odpryskuje. Szkoda wydanych pieniędzy.
    KardiaM
    5 lutego 2024 o 21:23
    Nadaje ładny kolor i połysk bez zniszczenia paznokci
    Poszukując lakieru do paznokci w kolorze fuksji wybór padł na ten oto kosmetyk (odcień 028). Przede wszystkim przekonały mnie do niego zapewnienia, że jest on bezpieczny dla paznokci. Opakowanie jest ładne, przykuwa wzrok i kojarzy mi się z produktami wegańskimi. Pędzelek jest dość szeroki, dlatego w przypadku krótkich, wąskich paznokci należy uważać, żeby produkt nie wylał się na skórki. Konsystencja lakieru jest odpowiednia, dość gęsta. Kolor jest taki sam, jak w opakowaniu. W moim przypadku (a mam paznokcie dość małe i wąskie) do pełnego krycia bez smug wystarczyła jedna warstwa średniej grubości lakieru. Długość wysychania jest przeciętna, na wszelki wypadek wolę odczekać dłuższą chwilę (około kilkanaście minut), żeby nie doszło do zniszczenia manicure. Trwałość oceniam na plus, bo estetyczny wygląd utrzymywał się około 3 dni, po czym pojawiały się otarcia, zwłaszcza na końcach i bokach (a często myję i dezynfekuję dłonie). Jeśli chodzi o właściwości pielęgnujące to nie będę się w tej kwestii wypowiadać, ponieważ przeważnie stosuje odżywkę jako bazę, a zwłaszcza przy tak intensywnym kolorze (z obawy przed przebarwieniami i niszczeniem paznokci). Na szczęście nie wyrządził żadnych szkód moim pazurkom. Nie ma też większych problemów z jego zmyciem przy użyciu zmywacza bez acetonu. Myślę, że skuszę się ponownie, tym razem na inny odcień :)
  • 7 sierpnia 2023 o 22:45
    Fajny, ale faktycznie zostawia smugi
    Do zakupu opisywanego tutaj produktu zachęcił mnie widniejący na opakowaniu napis VEGAN. Wegański lakier z odżywką? Brzmiało nieźle, więc kupiłam. Posiadam odcień 035. Zapach jak zapach- nigdy nie oczekiwałam od tego typu produktów, że będą pachnieć fiołkami. Owszem, zapach specyfiku jest ostry, chemiczny wręcz, niemniej da się go przeżyć Za plus uważam fajny szeroki pędzelek Lakier jest faktycznie trwały, choć posiadany przeze mnie odcien 035 to pastelowy róż, a ten kolor nie kojarzy się mi z wybitną trwałością. Tutaj jednak jest dobrze- produkt spokojnie utrzymuje się na pazurkach przez kilka dni. Lakier używany systematycznie i przez dłuższy czas faktycznie poprawia wygląd paznokci, sprawia, że stają się one twardsze i mniej łamliwe. Jedynym dostrzeżonym przeze mnie minusem są te nieszczęsne smugi, o których pisała Poprzedniczka. Faktycznie smugi są , a dokładanie kolejnych warstw lakieru jest w moim odczuciu bez sensu, gdyż kilka nałożonych na siebie warstw po prostu odpada, nie trzyma się paznokcia ( przynajmniej u mnie tak się dzieje). Wahałam się z wystawieniem oceny końcowej. Smugi psują wizualny efekt, ale samo działanie produktu i jego wegańska formułę oceniam na plus. Daję zatem cztery gwiazdki.

Zobacz także inne Bazy do paznokci