Balsamy do ciała

Uriage Eau Thermale, Silky Body Lotion Jedwabisty balsam do ciała

E-Glamour.pl
Uriage Eau Thermale jedwabny balsam do ciała dla skóry suchej i wrażliwej 200 ml
notino.pl
Uriage Eau Thermale
Uriage Jedwabisty balsam do ciała 500 ml

• 5 lutego 2025 o 12:16
    Rewelacyjnie nawilżający balsam, kojący
    EAU Thermale balsam od Uriage to doslownie silky body lotion, który koi nawet atopową skóre, a już na pewno skorę , która ma spore sklonności do alergii i mocno sedzi. Moja skora własnie taka jest, po każdej kąpieli potrzebuje silnego ukojenia gdyż pomimo uzdatniacza wody, ktory zmaienia twardą wode w miekką , skóra potwornie swędzi po każdy myciu, wtedy z ukojeniem przychodzi Uriage. Balsma jest lekki, ale dzięki funkcji pompki bardzo szybko i przyjemnie się nakłada balsam. Sam produtk wchłania się ekstremalnie szybko i przynosi automatycznie ukojenie. Zapach jest bardzo delikatny, czuć, że to produkt AA czy dermatologiczny, naprawdę ukojenie i jednoczesnie głębokie nawilżenie wyczuwalne jest niemal od razu. Balsam jest bardzo wydajny naprawdę takie opakowanie z pompką starczyło mi na 1.5 miesiąca codziennego stosowania na całe ciało i to dwa razy dziennie! Uwielbiam i bede wracac.
    Iwona_C
    5 lutego 2025 o 12:08
    Konsystencja lekka, działanie przyzwoite ale skład nie każdemu przypadnie do gustu.
    Balsam otrzymałam w postaci miniatury 50 ml w boksie kosmetycznym. Markę sobie bardzo cenię, wśród ich kosmetyków znalazłam naprawdę świetne produkty ,ale też zdarzało mi się natrafić na takie które nie zadowalają mnie ( najczęściej pod względem składu) i tak jest w przypadku tego balsamu. Moje mini opakowanie jest niewielkie i ma postać elastycznej białej tubki z niebieskim zamykaniem klik na który można ją postawić. Grafika jest przyjemna dla oka w czarno-niebieskim odcieniu i zawiera podstawowe informacje na temat produktu. Pojemność tubki do 50 ml i jest to idealna ilość by poznać kosmetyk i przetestować go na własnej skórze. Konsystencja jest leciutka delikatnie lejąca w białym Zapach jest delikatnie perfumowany, uprzyjemnia czas stosowania kosmetyku. Na skórze wyczuwalny jest krótką chwilę. Skład zupełnie mi nie siadł ponieważ wysoko na liście, w zasadzie prawie na początku jest parafina której nie lubię w kosmetykach ani do twarzy ani do ciała i staram się jej unikać. Zaraz po przeczytaniu składu byłam już gdzieś negatywnie nastawiona do tego produktu. Osobiście uważam że parafina w kosmetykach do twarzy i ciała robi więcej i złego niż dobrego, daje złudne wrażenie nawilżenia i odżywienia skóry a potem okazuje się że jest ona jeszcze w gorszym stanie. W składzie znajdziemy również silikon, peg i mikroplastik. Jak na dermokosmetyk to tu jest kiepsko. Z plusów masło shea, gliceryna, witamina E, kwas hialuronowy. Prócz tego nie do końca dobrego składu to faktycznie reszta cech kosmetyku jest w porządku. Balsam jest bardzo leciutki, natychmiastowo po aplikacji stapia się z skórą, dobrze ją wygładza, nie bieli i nie tłuści skóry. Odczucie pielęgnacji ciała jest całkiem dobre, choć to nawilżenie w moim przypadku nie trwało bardzo długo i aby utrzymać tą skórę w dobrej kondycji powinnam balsam stosować dwa razy dziennie. Miałam mini tubkę tego balsamu więc nie wystarczył mi też długo zaledwie na kilka zastosowań używałam, z działania byłam zadowolona, ze składu nie. Przypuszczam że to nasze pierwsze i ostatnie spotkanie.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • przyjemny zapach
    • dobrze się wchłania, nie bieli i nie tłuści skóry
    • wygładza, zmiękcza, delikatnie nawilża
    • nie podrażnia
    • wygodne opakowanie z przejrzystą grafiką
    Wady:
    • kontrowersyjne dodatki w składzie
    • średnie działanie nawilżające
  • 10 września 2024 o 14:42
    Delikatny balsam do ciała
    Balsam do ciała zamknięty jest w białym opakowaniu z niebieskimi dodatkami, co jak dla mnie komponuje się bardzo ładnie. Krem ma bardzo delikatną konsystencję, średnio gęstą, bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości. Zapach mocno wyczuwalny, ale bardzo przyjemny - kremowy. Po aplikacji skóra staje się tylko lekko nawilżona i ukojona. Staje się bardziej delikatna, ale nie jest to coś, co w pełni mnie zadowala, stąd ocena na 4. Wolę balsamy, które dużo bardziej nawilżają. Wydajność na wysokim poziomie, dzięki konsystencji balsam świetnie się rozprowadza i nie potrzeba go wiele, aby pokryć całe ciało.
  • 4 marca 2023 o 16:50
    Ja tam go lubię !
    Umieszczenie w nazwie balsamu słowa ,,jedwabisty" od razu przywołuje w myślach miłe uczucie i niejako podnosi wysoko poprzeczkę w ocenie ; ) Markę Uriage do niedawna kojarzyłam głównie z genialnej wody termalnej która jako jedyna na rynku (chyba, że coś się zmieniło w tym temacie ) nie wymaga osuszania, jednak firma ma do zaoferowania o wiele więcej ! Balsam do ciała posiada pojemność 500 ml. Zamknięty jest w poręcznej butelce z pompką. Aplikacja i wydobycie produktu jest naprawdę bardzo wygodnym, popularnym rozwiązaniem. Mleczny kosmetyk posiada przyjemną konsystencję która raczej kojarzy się z mleczkiem. Zapach bardzo przypomina mi kolegę po fachu- otulający balsam Avene. Przywodzi na myśl delikatne połączenie kaszmiru z migdałem. Bardzo dobrze wchłania się w skórę-już po kilku minutach można nałożyć ubranie. Połączenie w składzie masła shea, kwasu hialuronowego, witamin młodości i wody termalnej pozostawia skórę przyjemnie miękką i ukojoną. Świetnie sprawdza się jako produkt po goleniu. Efekt nawilżenia i regeneracji suchych miejsc utrzymuję się naprawdę długo. Skóra zdecydowania jest w lepszej kondycji. Balsam zostawia satynową ,przyjemną warstwę. Małe minusiki - Przy końcówce zużycia trzeba się mocno nagimnastykować po wydobyć całkowicie balsam - Obecność wysoko w składzie parafiny, której niektórzy powinni unikać :) Jednak jeżeli chodzi o pielęgnacje ciała osobiście nie mam z tym żadnego problemu.