Kremy uniwersalne

Clarins Hydra-Essentiel [HA²], Soin de Nuit Repulpant Nawilżający krem na noc

Clarins Hydra Essentiel HA2 Krem na Noc 50ml
notino.pl
Clarins Hydra-Essentiel [HA?] Night Cream 50ml nawilżający krem na noc z kwasem hialuronowym
Sephora
Clarins - Hydra-essentiel [ha²] - Nawilżający Krem Na Noc - Hydra Essentiel Night Cream 50ml - Dla Kobiet

• 24 kwietnia 2024 o 13:00
    fajne nawilżenie
    Krem towarzyszył mi przez ostatni miesiąc. Moja skóra jest w trakcie kolejnego już miesiąca z retinolem, ale cały czas potrzebuje nawilżenia. Krem fajnie nawilża, faktycznie bardziej nadaje się na noc niż na dzień, ale ja stosowałam go różnie. Dość treściwy, ale ładnie się wchłania. Dobrze nawilża, skóra go chłonie.
  • 10 marca 2023 o 19:41
    Średniak w cenie złota
    Krem zakupiłam z polecenia Pani ze sklepu Sephora. Szukałam dobrze nawilżającego, szybko wchłaniającego się kremu na dzień, pod makijaż. Dopiero w domu zauważyłam, że producent zaleca stosowanie nocne, ale skoro Pani mi go poleciła, to spróbujmy. Krem ma chemiczny zapach, taki średnio przyjemny i dosyć gęstą kosystencję. Po nałożeniu na skórę, czuję że coś na niej jest i ten efekt pozostaje po wchłonięciu się produktu. Wchłanianie faktycznie jest szybkie. Po nałożeniu i umyciu zębów, można spokojnie nakładać makijaż. Dobrze współpracuje z moimi kosmetykami. Czy to podkład, korektor, krem CC. Nie roluje się i nie waży pod makijażem. Utrzymuje nawilżenie przez większość dnia ale pod koniec lubi przetłuścić skórę. Podsumowując, dobry krem nawilżający ale za te pieniądze (ok. 240zł) spodziewałam się czegoś dużo lepszego. Dla mnie takie 3+. Więcej nie kupię.
    Zalety:
    • Nawilża,
    • Dobry pod makijaż,
    • Szybko się wchłania,
    Wady:
    • Pozostawia film na skórze,
    • Chemiczny zapach,
    • Wysoka cena,