Kremy z filtrem do ciała

Resibo Sun To The People Light Face & Body Cream SPF 50+ Lekki krem do twarzy i ciała SPF 50+

Resibo Sun To The People
Resibo Sun The People Lekki Krem do Twarzy i Ciała SPF50 50ml
topestetic
Resibo - Sun To The People - Light Face & Body Cream - Lekki krem do twarzy i ciała - SPF50+ - 50 ml

• 11 listopada 2024 o 3:01
    Fajny lekki filtr
    Krem zamknięty jest w wąskiej tubce. Kupiłam go głównie ze względu na naturalny skład oraz wysoki faktor SPF. Filtr chroni nie tylko przed UVB ale także UVA. Opakowanie jest niewielkie, poręczne, zakończone dziubkiem i zakrętką. Według mnie wygodnie się z niego korzysta. Szczerze mówiąc nie rozumiem negatywnych opinii odnośnie tego kremu. Mam skórę mieszaną, przetłuszczającą się w strefie T. Krem nakładam na twarz zwilżoną hydrolatem. Ze względu na makijaż nie jestem w stanie replikować go w ciągu dnia więc na ten temat się nie wypowiem. Według mnie jest to jeden z niewielu filtrów z SPF, które są tak lekkie i dobrze się wchłaniają. Nie pozostawia jakoś bardzo tłustej warstwy na skórze. Jestem w stanie po chwili, gdy krem się wchłonie nałożyć na niego spokojnie sypki podkład mineralny. Nic się nie waży, nie roluje, nie zbiera w zmarszczkach. W ciągu dnia delikatnie się wyświeca jednak jest to taki subtelny efekt rozświetlenia. Stosowałam ten filtr jesienią więc jestem w stanie wypowiedzieć się na temat ochrony przeciwsłonecznej podczas upalnych dni. Wydaje mi się jednak, że powinien sobie dobrze poradzić. Jedyne moje zastrzeżenie to to, że w momencie gdy niechcący potrzemy skórę wokół oczu i krem dostanie się w tą okolice, to może delikatnie szczypać. Mimo to jestem zadowolona z tego kosmetyku i na pewno do niego wrócę.
  • 3 listopada 2024 o 8:43
    Koszmarek
    Co prawda kupiłam na promce, ale uważam, że za przetestowanie tego czegoś powinni mi jeszcze dopłacić. Produkt moim zdaniem kompletnie nie nadaje się do użycia ze względu na niesamowite rolowanie. Ciężko go rozprowadzić na twarzy, już podczas nakładania wałkuje się. Jak już się uda go nałożyć jakimś cudem, to później pod żadnym pozorem nie należy dotykać twarzy, bo znów mamy efekt zbijania filtra w roleczki. Ten sam problem występuje oczywiście podczas reaplikacji. Pomijając inne cechy, takie jak miły zapach, wygodna tubka, niewysuszanie skóry, to już sam efekt tego schodzenia w formie wałków całkowicie dyskwalifikuje ten produkt. Jak ma zapewniać ochronę przed promieniowaniem UV, skoro nie tworzy pełnego filmu na twarzy? Próbowałam nakładać ten SPF w różnych opcjach: na suchą twarz, na krem nawilżający (tuż po nałożeniu a także po odczekaniu), na serum - w każdej opcji scenariusz był ten sam. Wykończyłam tubkę, bo nie lubię marnować produktów, ale robiłam to tylko w dni, kiedy nie wychodziłam z domu, bo nie miałam zaufania do ochrony, jaką daje. Nie wrócę do niego nigdy.
  • 22 sierpnia 2024 o 22:48
    Idealny
    Krem marki resibo Resibo Sun To The Peopke spf50+. Krem zamknięty w poręcznej tubce z dziubkiem o poj. 50ml. Zawiera on filtry mineralne i chemiczne. Znajdziemy w nim takie składniki jak • masło kokum • woda pozyskiwana u źródeł wybrzeży Francji, która jest bogata w minerały, rewitalizuje, nawilża i działa antyoksydacyjnie • olej ze słodkich migdałów • Wit. E Specjalny biopolimer Fucocert wykazuje zdolność zmniejsza objawów alergii. Bardzo szybko łagodzi podrażnienia i zabezpiecza skórę przed utratą wody. Krem przeznaczony jest dla dorosłych jak i dla dzieci od 2. roku życia. Krem dobrze rozprowadza się po skórze i szybko wchłania. Nie bieli ani nie świeci się. Ma delikatny zapach.
  • 6 lutego 2024 o 11:01
    Drogi, ale go lubię
    Krem do najtańszych nie należy, szczególnie gdy stosuję się go na ciało, ale wart jest swojej ceny. Ma zapach pomarańczowy, połączony z takim charakterystycznym zapachem dla produktów z filtrami. Bardzo go cenie za błyskawiczne wchłanianie. Pozostawia skórę bardziej rozświetloną. Skóra po jego aplikacji jest nawilżona I dość przyjemna w dotyku. Stosowałam ją też na skórę dziecka, ale synowi zapach nie przypadł do gustu.
    Anakene
    30 grudnia 2023 o 17:22
    Trudny SPF
    Bardzo ciężko pracuje się z tym spfem, bieli (mam jasną karnację, a i tak zostawia białe smugi). Czasem waży się z kremem BB i robią mi się farfocle na twarzy :( A czekam kilkanascie minut przed nałożeniem makijażu. Zapach jest przyjemny, rumiankowy, a z opakowania dobrze wyciska się produkt. Na plus jest również lekka, nielepka konsytencja (ale co z tego, skoro przez resztę was nie kupię tego spfa ponownie?). Uważam, że można taniej kupić lepsze SPFy.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Bielenie
    • Smugi
    • Waży się z kremem Bb