Serum do twarzy

AA LAAb Skoncentrowane serum-Ampułka 30 ml
AA LAAB

• 20 marca 2025 o 15:35
    Rozczarowanie
    Miałam duże oczekiwania po zachwytach i wielu dobrych recenzjach. Mam tendencję do podrażnień i niestety to serum nie uspokaja mojej skóry. Jest nieprzyjemne, na podrażnionej cerze lekko piecze, w dodatku pozostawia tłusto-klejącą warstwę. Zdecydowanie dużo lepiej pomogły mi sera z probiotykami i ceramidami (np Soraya skin boost, ceramidy eveline) tutaj nie ma obiecanej ulgi :(
  • 13 marca 2025 o 13:27
    dobry dla codziennego stosowania
    To serum to dobre, tanie drogeryjne rozwiązanie, które oferuje przyzwoitą jakość w stosunku do ceny. Nie jest to jednak produkt, który odmłodzi nas o dekadę, ani nie zapewni intensywnego nawilżenia. Raczej łagodzi skórę, poprawia jej sprężystość i sprawia, że wygląda zdrowiej, ale nie oczekujmy spektakularnych efektów. Opakowanie jest wygodne, pokazuje poziom zużycia, a serum nie podrażnia oczu, co jest dużym plusem. Skład serum zawiera nawilżające składniki, takie jak gliceryna, pentylene glycol i kwas hialuronowy, oraz emolienty, które poprawiają komfort stosowania. Serum zawiera również konserwanty i zapach, które mogą być drażniące dla osób o wrażliwej skórze. Całość to dobrze dobrana formuła wspierająca nawilżenie, regenerację i ochronę skóry. Jeśli skóra nie jest w bardzo złym stanie, to serum sprawdzi się dobrze na co dzień, zapewniając ulgę i poprawiając wygląd cery. Natomiast jeśli potrzebujemy intensywnej regeneracji, to raczej sięgnęłabym po coś innego, bo to serum nie poradzi sobie w takiej sytuacji. Czy wrócę do niego? Raczej nie – za bardzo lubię testować nowości, a o tym produkcie pewnie za jakiś czas zapomnę.
    Zalety:
    • Dobre, tanie drogeryjne serum.
    • Łagodzi skórę i poprawia jej sprężystość.
    • Wygodne opakowanie, pokazujące poziom zużycia.
    • Nie podrażnia oczu.
    • Pomaga na co dzień, zapewniając ulgę i poprawiając wygląd cery.
    Wady:
    • Nie zapewnia intensywnego nawilżenia ani spektakularnych efektów.
    • Nie poradzi sobie z intensywną regeneracją skóry.
    • Produkt, który łatwo można zapomnieć, nie jest to must-have.
    x_AlA_x
    24 lutego 2025 o 17:12
    Idealne serum na zaburzoną barierę hydrolipidową!
    Gdy nasza skóra wygląda gorzej po wakacjach, czy zauważymy pogorszenie się jej stanu po użyciu nieodpowiednich kosmetyków, często okazuje się, że mamy zaburzoną barierę hydrolipidową. Niekiedy ciężko ją odbudować, ale na pomoc przychodzi to serum! To skoncentrowane serum-ampułka, nawilżające i odbudowujące sprawia, że nasza skóra szybko się regeneruje. Efekty: Już po kilku dniach widać i czuć różnicę, skóra nie jest ściągnięta i odzyskuje dawny blask.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja, szybko się wchłania
    • Nie podrażnia oczu
  • 8 lutego 2025 o 11:51
    Serum nawilża, nie podrażnia, jest przyjemne do stosowania. No i to by było na tyle.
    Coraz częściej myślę o uproszczeniu pielęgnacji skóry. Nie jest to dla mnie łatwe, bo uwielbiam próbowanie nowych kosmetyków i stosowanie wielu różnych produktów. Zawsze to lubiłam. Jako dziecko "częstowałam się" balsamem Aretuza mojej mamy, nakładając go z zachwytem na skórę ciała, która naprawdę nie potrzebowała niczego. Ale jaka to była przyjemność! Po latach i tonach zużytych kosmetyków dochodzę do wniosku, że to co naprawdę działa w przypadku mojej już dojrzałej, mieszanej skóry twarzy to: retinole, witamina C (tu tylko określona forma, stężenie, pH i towarzystwo), krem nawilżająco-natłuszczający i krem z filtrem. Krem pod oczy też być musi (bo zwykłe kremy do twarzy czasami powodują łzawienie, lub są zbyt ciężkie pod oczy). Toniki, sera, ampułki, oleje, esencje i co tam jeszcze! Wiele z nich stosowałam z przyjemnością, wiele nawilża, czasami trochę uelastycznia i napina, ale tak zupełnie szczerze mogę bez nich żyć, bo do przełomu w wyglądzie i zdrowiu skóry nie przyczyniają się. Więc może lepiej zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na zabiegi medycyny estetycznej? Czyli zamknąć naczynka laserem zamiast stosować różne mazidła, które niewiele robią? Zobaczymy jak mi z tym pójdzie. No i o czym będę pisać na Wizaż??? Ale tymczasem recenzja kolejnego serum-ampułki. Z LAAB, które jest córką AA. Polski kosmetyk. OPAKOWANIE Wygląda ładnie. Kartonik z czytelnymi informacjami. Butelka szklana. Pipeta szklana. Działa dobrze. KONSYSTENCJA Płynno-żelowa. Ładny różowawo-mieniący się kolorek. Zapach lekki, przyjemny, ale dla mnie niepotrzebny. STOSOWANIE I rano i wieczorem. Na umytą twarz, czasem na tonik, czasem na wodę termalną. Ładnie się wchłania. Na to olejek, krem, i rano krem z filtrem i krem BB. Nic się nie roluje. DZIAŁANIE Producent obiecuje wiele. Od nawilżenia przez 72 godziny (sic!), przez wzmocnienie ochrony, odżywienie i blask, oczywiście redukcja widoczności zmarszczek i poprawa struktury skóry. I więcej. Tyle producent. A ja? Serum z pewnością nawilża, ale 72 godziny można między bajki włożyć. Po umyciu skóry rano (u mnie tylko wodą) skóra nie jest dramatycznie sucha (ale moja rzadko jest), ale potrzebuje nawilżenia. Właściwie oprócz nawilżenia innych benefitów nie widzę. Serum ma wąkrotę (Centella asiatica), ale dość daleko w składzie, więc nie jest to jednak taka zawartość jak w wielu kosmetykach koreańskich. PODSUMOWUJĄC Serum jest przyjemne w stosowaniu. Nawilża. Nie jest drogie. Ale (tak z ręką na sercu) czy moja skóra coś prawdziwie zyskała? Nie.
    Zalety:
    • nawilża
    • niedrogie
    • przyjemne
    • nie roluje się
    • nie podrażnia
    Wady:
    • zdecydowanie zbyt dużo obietnic producenta
    • tytułowa Centella dość daleko na liście składników
  • 25 stycznia 2025 o 17:39
    Totalne nawilżenie
    Mam skórę suchą i wrażliwą. Serum totalnie mnie zaskoczyło, daje cudowne nawilżenie. Nakładam je na wieczór przed kremem nawilżającym i takie combo robi niesamowitą robotę. Bardzo szybko się wchłania. Zapach ma typowo kosmetyczny. Serum ma wygodną szklaną buteleczkę z pipetą, która dobrze dozuje produkt.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    • ładne opakowanie
    • wydajne

Zobacz także inne Serum do twarzy