Peelingi do ciała

Ziaja Limitowane Lato, Drobnoziarnisty peeling do ciała `Mirabelka`

Ziaja Mirabelka Peeling do ciała, 160 ml

• 10 stycznia 2024 o 21:58
    Wspaniale pachnie MIRABELKA
    Zapach jest wspaniały!!! Absolutnie straciłam głowę dla tego zapachu dlatego kupiłam cała serię (balsam, żel pod prysznic i peeling). Zapach długo utrzymuje się na skórze. Jest słodki, ale nie mdlący. Jednak peeling jest tak drobniutki że stosowałam go zamiennie z żelem. Daje minimalny efekt złuszczenia naskórka. Ultradelikatny. Wygodna tuba, widać ile produktu jest wewnątrz, ładnie spływa do końca i nie marnujemy go. Raczej mało wydajny przez to że bardzo delikatnie ściera. Cena około 15-16 zł za opakowanie 160 ml (średnio w porównaniu do innych). Biodegradacji ulega substancja ścierna- doceniam!
    Zalety:
    • Zapach!
    • Wspaniały zapach!
    • I jeszcze raz cudowny zapach! :)
    • Biodegradacji ulega substancja ścierna
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Bardzo bardzo bardzo delikatny
    • Słabiutko złuszcza
    nikgor
    6 września 2023 o 14:30
    Peeling o boskim zapachu
    Zapach tego produktu jest największym plusem. To najpiękniej pachnący peeling, jaki miałam. Owocowy, ale nie za słodki zapach. Orzeźwiający. Długo utrzymuje się zapach na skórze. Drobnoziarnisty, delikatny peeling. Poprawny. Na pewno nie jest nawilżający. Nie zawiera olejków. Może to być plus jeśli szuka się peelingu do stosowania przed samoopalaczem. Jednak jeśli peelinguje ciało bez nakładania później samoopalacza to wolę bardziej nawilżające produkty. Mam wrażliwa skórę i ten produkt mnie nie podrażnił. Ogólna ocena jest bardzo dobra.
    • delikatność produktu
    • świetny przed samoopalaczem
    Wady:
    • brak olejków
    • opakowanie - trzeba wyciskać (osobiście wolę otwierane pudełka, w moim odczuciu wtedy mogę produkt wykorzystać w 100%) - wyciskając zwykle coś zostaje w środku
    • gęstość - mógłby być bardziej wydajny
  • 2 lipca 2023 o 9:47
    Peeling? nie
    Wygodna tuba, z widoczną zawartością. Zapach bardzo przyjemny, nie jest chemiczny, od razu wiadomo, że to mirabelka więc duży plus. W ogóle sam pomysł na wybór mirabelka jest ciekawy i jestem na tak. Konsystencja produktu bardzo przyjemna jak mus, ale no właśnie to nie jest peeling drobnoziarnisty. Bardziej mus z mikro piaskiem. Totalnie nie spełnia funkcji peelingu. Gdyby nie opis na produkcie to w ogóle nie obstawiałabym takiej formuły, tylko po prostu żel do mycia. Nie podrażnia skóry, mało co ściera o ile w ogóle. Czy kupię ponownie? dla zapachu mirabelki tak, ale dla wartości peelingujących -nie.
    • wreszcie coś ciekawego -mirabelka
    • wygodna tuba
    Wady:
    • nie jest to peeling
  • 21 czerwca 2023 o 16:27
    Bardziej żel do mycia z efektem peelingu
    Według mojej oceny nie jest to typowy peeling. Raczej jest to żel do mycia z drobinami. Efekt złuszczenia jest bardzo delikatny. Przyjemny w stosowaniu Lekki zapach nienachalnej mirabelki Dość szybko się zużywa Produkt kupiłam w sklepie firmowym producenta
    Zalety:
    • lekki delikatny zapach
    Wady:
    • brak efektu peelingu

Zobacz także inne Peelingi do ciała