Ziaja, Balsam do ciała `Mirabelka`

Ziaja, Balsam do ciała `Mirabelka`

Średnia ocena użytkowników: 4,5 /5

Pojemność 160 ml
Cena 13,76 zł

Wegański balsam do ciała, w 90% ze składników pochodzenia naturalnego. Łagodna formuła, przyjazna dla skóry, zawiera certyfikowane masło shea, roślinną glicerynę i prowitaminę B5. Ma za zadanie skutecznie nawilżać, wygładzać i ujędrniać skórę. Pachnie słodką mirabelką.

Cechy produktu

• Zgodność z opisem producenta: 5
  • Zapach: 5
  • Stosunek jakości do ceny: 5
  • Opakowanie: 5

Ostatnimi czasy bardzo polubiłam się z kosmetykami od marki Ziaja. Producent ten wprowadza na rynek naprawdę wiele ciekawych nowości, po które aż chce się sięgać i chce się je testować. Tym razem wybrałam dla siebie balsam do ciała o zapachu mirabelkowym. Z tej serii pojawiło się wiele naprawdę ciekawych opcji, jednak to właśnie mirabelka najbardziej do mnie przemówiła. Zamówiłam ten kosmetyk na stronie jednej z drogerii internetowych będąc bardzo ciekawa tego, jak może mi się on sprawdzić. Moja skóra z natury jest dość sucha, ale także wrażliwa oraz reaktywna, dlatego też nie wyobrażam sobie nie stosować regularnie jakiegoś dobrego kosmetyku o działaniu nawilżającym.

Produkt został zamknięty w opakowaniu w formie miękkiej, poręcznej tuby o pojemności niestety jedynie 160 ml, jednak może się to okazać dobra opcja w podróży. Design jest bardzo prosty, mamy tutaj białe tło i małe grafiki mirabelki. Dodatkowo, za pomocą pomarańczowej czcionki umieszczono tutaj wszelkie, najważniejsze informacje na jego temat, takie jak logo producenta, nazwa kosmetyku, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat.

Cena regularna kosmetyku wynosi około czternastu złotych. Kosmetyk ma naprawdę lekko, lejącą się formułę i białą barwę. Pachnie naprawdę przecudownie, niczym śliwkowy jogurt.

Kosmetyk, dzięki swojej lekkiej formule bardzo ładnie i szybko się wchłania oraz nie bieli skóry. Pozostawia intensywny efekt nawilżenia oraz zmiękczenia skóry. Delikatnie ją rozświetla. Jednocześnie daje uczucie ukojenia, odżywienia i regeneracji. Niestety nie są to aż tak intensywne efekty, żebym mogła dać temu produktowi najwyższą notę, nie mniej jednak sprawdził mi się bardzo dobrze.

Moja sucha skóra ostatecznie była dość zadowolona z tego kosmetyku, jednak nie jest to ideał. Przede wszystkim oczarował mnie swoim cudownym zapachem. Myślę, że śmiało mogę go polecić.

4 /5

• Zapach: 5
  • Stosunek jakości do ceny: 5
  • Opakowanie: 5

słodycz przeciętności

Kupiony z bardzo powierzchownych powodów, nigdy nie widziałam kosmetyku o zapachu tych owoców :) plus byłam w sklepie ziaji, a tam zawsze przesadzam z ilością kupionych kosmetyków.

OPAKOWANIE:
Świetny design (jak u całej marki), nigdy mnie nie zawiodło. Wiadomo, że pod koniec użytkowania trzeba było je rozciąć, ale generalnie nie ma do czego się przyczepić.

APLIKACJA:
Bardzo wygodna, odetchnęłam z ulgą, że balsam się nie marze i szybko wchłania. Zapach utrzymuje się jakiś czas po aplikacji, ale na pewno nie jest on trwały.

DZIAŁANIE:
Balsam był podczas moich (bardzo) słonecznych wakacji więc wraz z balsamem po opalaniu miał przed sobą ciężką próbę doprowadzenia mojej skóry do ładu i składu. Po nałożeniu przynosił natychmiastową ulgę i uczucie, że skóra "go pije". Po aplikacja skóra nabierała miłego uczucia w dotyku bez tłustej powłoki.

PODSUMOWANIE
Nie powiedziałabym, że balsam spektakularnie nawilża czy regeneruje ale zapobiegł suchości skóry więc nie jako spełnił swoje zadanie. Za cenę jaką go kupiłam nie spodziewałam się niczego więcej czy mniej, więc jestem na tak

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1