Płatki pod oczy

Isana Super Food, Hydrogel Augenpads Hydrożelowe płatki pod oczy

• 27 czerwca 2023 o 21:52
    Przyjemne
    Szczerze mówiąc idealną recenzją, jaką ja bym chciała napisać, byłaby wypadkowa mojej recenzji płatków kokosowych Isany i płatków z Balei ;). Ale postaram się to jakoś zebrać. Płatki Isany kupuję od dawna, testuję prawie wszystkie wersje. Ta nie była wyjątkiem. Z okazji 25 lecia Isany producent wypuścił różne produkty, m.in te płatki. Typowe dla nich opakowanie, hydrożelowe płatki w plastikowej rynience, bardzo dobrze nasączone płynem z substancjami aktywnym. W dołączonym przeze mnie zdjęciu widać nawet, jak opływa on płatki, są w nim zanurzone. Hydrożel w bardzo ładnym kolorze. Gdy się je zaaplikuje pod oczy nie widać skóry, nie są półprzezroczyste. Osobiście wolę takie właśnie, bo te półprzezroczyste wydają mi się zawsze za cienkie i przez to złej jakości. Piękny kolorek, ciemny róż z błyszczącymi drobinkami, ale mieni się wieloma barwami, w zależności od tego, jak pada światło. Miałam radochę z tej feeri barw i chwilę bawiłam się tym efektem ;). Zapach w tych produktach, jak dla mnie, jest taki sam i zawsze słabo wyczuwalny. Każdy czuje zapachy inaczej, ale smoczego owocu niestety nie czułam, raczej jakiś kosmetyczny, niesprecyzowany. Nałożyłam płatki pod obolałe oczy i powieki w celu ich ukojenia. Troszkę mi zjechały, ale 1 poprawka i wytrzymały 20 minut. Tylko te z Isany mi czasem zjeżdżają, nie umiem powiedzieć czemu, z innymi nie mam tego problemu, zawsze dokładnie dociskam. Po zdjęciu płatków odczułam natychmiastową ulgę, chociaż na krótko. Cienie ładnie zredukowane, skóra nawilżona, wygładzona, spojrzenie bardziej wypoczęte. Efekt ten jest oczywiście doraźny, jak to ze wszystkimi płatkami bywa. Nie kupię ponownie, bo to wersja limitowana i pewnie szybko zniknie, ale wracam zawsze do tych płatków, w coraz to nowszych odsłonach.
  • 13 czerwca 2023 o 21:46
    Płatki pod oczy od marki Isana to dla mnie już produkty można by powiedzieć, że klasyczne i takie, które są moim pewnym wyborem w tej kategorii pielęgnacji. Dość często wybieram dla siebie kosmetyki z tej serii i gdy tylko widzę nowe płatki pod oczy od tego producenta, od razu dodaje je do koszyka w celu przetestowania. Tego typu produkty są dla mnie bardzo ważne w regularnej pielęgnacji, ponieważ z natury mam dość spore worki oraz widoczne cienie pod oczami, które tylko prawidłowa pielęgnacja pozwala mi zniwelować. Tym razem, będąc na zakupach w drogerii Rossmann, wybrałam dla siebie płatki z najnowszej serii, która powstała, z tego co widzę, z okazji dwudziestopięciolecia marki. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie saszetki, która jest w większości przeźroczysta, dlatego też doskonale widać nasz produkt. Dodatkowo znajdziemy tutaj grafikę pitaji i smoczego owocu, ale także wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, bardziej szczegółowe informacje na jego temat, zalecany sposób użytku czy skład. Cena regularna kosmetyku wynosi około sześciu złotych. Płatki zostały umieszczone ma plastikowej tatce i nie pływają w żadnej esencji. Posiadają hydrożelową formułę i ciemnoróżową barwę wraz z połyskującym, mieniącym się efektem, który bardzo ładnie odbija światło i dość uroczo prezentuje się pod oczami. Kosmetyk pachnie delikatnie, jednak czuć tutaj bardziej perfumowane, lekko kwiatowe nuty. Produkt zaaplikowałam na oczyszczoną skórę pod oczami. Kosmetyk nie zsuwa się i dobrze trzyma się dolnej powieki, dlatego bez problemu wytrzymałam w nich zalecane przez producenta dwadzieścia minut. Przedtem włożyłam je dosłownie na pięć minut do lodówki. Płatki bardzo dobrze poradziły sobie z moimi workami pod oczami, zdecydowanie zmniejszyły opuchliznę. Dodatkowo posiadają działanie nawilżające oraz odżywcze. Delikatnie rozświetlająca i rozjaśnieją cienie. Sprawiają, że spojrzenie jest bardziej świeże, a makijaż po takiej pielęgnacji wygląda nienagannie przez wiele godzin. Płatki pod oczy od marki Isana bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły i muszę przyznać, że jestem z ich działania naprawdę bardzo zadowolona. Niwelują opuchliznę, lekko rozświetlają oraz nawilżają. Zdecydowanie polecam, bardzo udana propozycja.
    Zalety:
    • Konsystencja