Kremy na dzień

Sensum Mare Dermocosmetics Algodrops, Anti-Photoaging Protectiv Face Emulsion With A Satin Finish Innowacyjna kremowa emulsja ochronna przeciw fotostarzeniu o satynowym wykończeniu SPF 50+ UVB UVA PA++++ HEV/IR

Sensum Mare Algodrops Satin Emulsja Ochronna SPF50 50ml
Sensum Mare Algodrops Satin Kremowa emulsja ochronna SPF 50+ UVB UVA PA++++ HEV/IR 50 ml
topestetic
Sensum Mare ALGODROPS SPF 50+ Kremowa emulsja ochronna

• 1 maja 2025 o 17:20
    Kocham ten spf całym sercem
    Jako posiadaczka atopowej i wrażliwej skóry twarzy, sięgam po formuły zapewniającej mojej skórze wysoką ochronę UV. Spf od marki Sensum Mare otrzymujemy w buteleczce z pompką, co daje na wstępie duży plus dla marki za to rozwiązanie, aplikacja jest łatwa i przyjemna. Krem ma piękny i delikatny zapach. Nie bieli skóry, nawilża i pięknie współgra z kolorowymi kosmetykami. A przede wszystkim jest leciutki na skórze, prawie nie odczuwalny. W składzie zawiera wodę z lodowca, kompleks alg morskich, witaminę E i wiele innych cudownych substancji odżywczych. Nie podrażnia skóry, daje efekt delikatnego matu na skórze. Zawiera spf 50+, zapewnia naszej skórze wysoką ochronę przeciw promieniowaniu UVA i UVB. Po zastosowaniu tego kosmetyku skóra jest mięciutka i nawilżona, a dodatkowo chroniona przed promieniowaniem UV. A także pomógł mojej skórze w zmniejszeniu wydzielania się sebum. Dla mnie bomba pielęgnacyjna i wzniesienie pielęgancji skóry twarzy na wyższy level.
    Zalety:
    • lekki
    • nie bieli
    • pięknie pachnie
    • jest bogaty w substancję odżywcze
    • zmniejsza wydzielanie sebum
    • nawilża
    • pielęgnuje
    • wysoka ochrona UV spf 50+
  • 30 marca 2025 o 20:22
    Bardzo dobry SPF
    Krem z filtrem SpF50, chroni skórę przed promieniowaniem UVA, UVB i promieniowaniem podczerwonym. Posiada kremowa formułę o delikatnym, satynowym wykończeniu. Nie jest tłusty, nie klei się, świetnie sprawdza się pod makijaż. Najważniejsze dla mnie jest to, że nie bieli oraz nie szczypie w oczy. Świetnie sprawdzi się dla cery suchej, podrażnionej, ale również i mieszanej.
    Zalety:
    • Chroni przed promieniowaniem słonecznym,
    • Ma satynowe wykończenia,
    • Nie bieli,
    • Nie roluje się,
    • Nie szczypie w oczy,
    • Jest wydajny
    • I delikatny dla cery.
  • 26 sierpnia 2024 o 12:03
    Przyjemny krem SPF
    Krem zaczęłam używać 24 czerwca 2024 i skończyłam 9 sierpnia. Wystarczył na trochę ponad miesiąc. Starałam się używać codziennie ale nie zawsze było to konieczne. Wg producenta wystarczą dwie pompki na pokrycie całej twarzy (u mnie była to wystarczająca ilość, bo mam dosyć małą buzię). Opakowanie jest zamknięte w szklanym słoiczku, więc resztę wygrzebuję na szyję i dekolt. Nigdy nie używam końcówki produktu na twarz jeśli muszę otworzyć opakowanie. To tak w razie W, a na szyję i dekolt nie boję się nakładać kosmetyku jeśli dojdzie do dezaktywacji składników itp. Sam kosmetyk bardzo fajny. Wg mnie nie zostawia satynowego wykończenia, bo miałam rozświetloną buzię, ale nie nachalnie. Wyglądała po prostu zdrowo. Nie używam pudru, jestem bladziochem więc ten efekt bardzo mi się podobał. Krem rozsmarowywuje się bardzo dobrze, pod koniec wklepywałam go w skórę. Troszkę kruszył się na brodzie, ale tam kruszy mi się każdy spf przez zmiany hormonalne. Mam cerę mieszaną, płytkounaczynioną. Krem pachnie delikatnie, nie podrażnia ani twarzy ani okolic oczu. Ma pełne spektrum ochrony i w swojej pielęgnacji staram skupiać się właśnie na takiej ochronie, a nie tylko przed UVA i UVB. Doskonale nada się jako krem na serum albo nawet jako jedyny kosmetyk na lato. Dobrze nawilża buzię, co przy kuracji retinolem jest bardzo ważne. Jest to bardzo fajny krem i bardzo drogi i tu się zastanawiam, czy kupię go ponownie. Za tę ochronę i działanie warto, ale jak jestem za szklanymi opakowaniami tak tutaj mi ono nie pasuje, bo niestety ale nie da się zużyć produktu do końca. Gdyby było to opakowanie w formie "air less", no to bym się nie zastanawiała. Jednak za taką cenę myślę, że reszta produktu się zmarnuje, bo nie wygrzebię wszystkiego do końca. I właśnie to mnie boli. Nie wiem czy drugi raz zapłacę tyle gdy wiem, że nie wykorzystam produktu do cna. Jeśli ktoś na to nie patrzy, to serdecznie polecam ten kosmetyk :)
    Zalety:
    • Działanie
    • Ochrona
    • Przyjemna aplikacja
    • Szklane opakowanie
    Wady:
    • Nie da się wybrać produktu do końca
  • 16 lutego 2024 o 18:01
    Pachnący kremik
    W mojej ocenie krem jest w porządku. Lekka konsystencja, dobrze się rozprowadza, a zapach jest cudowny. Nie bieli skóry, jednak mocno ją wyświeca. Latem to coś okropnego, czuje się na skórze tłusty film, który brudzi. Produkt o wiele lepiej się sprawdza w chłodne dni, jesienią i zimą, pod makijaż jak najbardziej. Poza tym jest bardzo wydajny i nawet przy codziennym stosowaniu starcza na długo. Dodatkowo wygodna pompka ułatwia aplikację. Moja ocena to 4! Jeśli będę miała wątpliwości co do wyboru spf być może wrócę do sensum mare :)
    • Konsystencja
    Wady:
    • Świecący, brudzący film.
  • 17 grudnia 2023 o 20:33
    Solidny, niebialący spf
    Zachwycona jego pierwotną wersją musiałam wypróbować - miał być bardziej kremowy i dawać to niezwykłe, satynowe wykończenie. Faktycznie, w porównaniu do mocno lejącego się poprzednika jest kremowy ale nie ciężki - bardzo sprawnie się nakłada, nie roluje się nawet przy kilku warstwach, można go w bardzo łatwy sposób nałożyć w dużej ilości. Zupełnie nie bieli. Zasadniczą różnicą w porównaniu do pierwszego kremu,jest to że wersja satin mocno się świeci. Od razu po nałożeniu. Odczekanie 20 minut niewiele zmienia. Można go przypudrować i jest ok ale makijaż mineralny będzie już wyglądał gorzej ( choć i tak nadal nieźle ) niż w pierwszej wersji. Nie próbowałam go reaplikować, nie sądzę,że wyglądałoby to dobrze. Jest to bardzo dobry spf, o fantastycznej ochronie, jednak skóry tłuste i mieszane nie będą z niego zadowolone (chyba, że się nie malują).