Maseczki w płachcie

Isana Nawilżająca maseczka kosmetyczna z tkaniny `Pretty Kitty`

5 na 51 opinię

• 18 października 2023 o 20:37
    Nie spodziewałam się, że ta maseczka będzie aż taka fajna ! Rewelacyjne nawilża skórę i odświeża, do tego ten uroczy print
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Mam słabość do maseczek, a zwłaszcza do tych na tkaninie. Przy okazji zakupów w Rossmanie, już przy kasie zaproponowano mi zakup tej oto maseczki. Kosztowała około 3-4 złotych, więc pomyślałam 'dlaczego nie ?'. Pominę oczywiście fakt, że przyszłam do Rosska po jedną rzecz, a zostawiłam tam małą fortunę ... znowu! Chyba nigdy się nie wyleczę ... ale to całkiem przyjemny nałóg trzeba przyznać :) . ❤MOJA CERA Z moją cerą zaczęło się dziać coś niezwykłego, a mianowicie z cery mieszanej zaczęła przechodzić do cery typowo suchej. Nie mam pojęcia czy to przez pogodę, rozpoczynający się sezon grzewczy, czy może coś dzieje się z moim organizmem. Myślę, że winę za to częściowo może ponosić zbyt mała ilość wody którą piję ? Wracając do cery - przesuszająca się, z naczynkami, miejscowymi niedoskonałościami. ❤OPAKOWANIE Od razu przykuło moją uwagę! Szata graficzna jest totalnie słodka, spójrzcie same moje drogie ! Opakowanie to prosta saszeta z nacięciami po obu stronach. Na odwrocie mamy informacje w języku polskim. ❤MASKA Tkanina jest wykonana z bardzo cienkiej, ale też bardzo trwałej materii. Ma sporo nacięć, dzięki czemu łatwo nałożyć ją na twarz. Urozmaiceniem jest uroczy koci print, niby nic, ale mnie jakoś cieszą takie bajery ! Tkanina jest bardzo obficie nasączona esencją, jest jej na tyle dużo, że z powodzeniem możemy jej dokładać w trakcie zabiegu, albo możemy potraktować ją jako serum na drugi dzień. Pachnie bardzo przyjemnie, słodko, ale z pewnością nie jest to nachalna słodycz. Dla mnie to idealny zapach na jesienne, wieczorne SPA przy książce z lampką wina :). W składzie znajdziemy nawilżający kwas hialuronowy i aloes. Dodatkowo mamy niacynę, która odżywia skórę. Dostrzegam jeszcze łagodzący pantenol, glicerynę i trehalozę, które również dbają o odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Doceniam, że receptura kosmetyku jest pozbawiona mikroplastiku. ❤MOJE ODCZUCIA Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą uroczą maseczką ! Bardzo dobrze nawilżyła skórę, wydaje się być ona bardziej promienna i zdrowa. Tkanina jest przyjemna w użyciu, nie sprawia kłopotu z aplikacją, nie zsuwa się z twarzy w trakcie noszenia. Po ściągnięciu skóra jest przyjemna w dotyku, nie ma na niej lepkiej warstwy. Gorąco polecam tę maseczkę, bo jak na taką cenę to ma bardzo dobre działanie nawilżające! Przy kolejnej wizycie w rossmanie zakupię dla siebie jeszcze kilka sztuk! Polecam!
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę
    • tkanina cienka, ale trwała, wygodnie nanosi się ją na twarz
    • maska nie zsuwa się w trakcie noszenia
    • dużo esencji
    • po zabiegu skóra nie jest lepka
    • ładny, słodki zapach
    • formuła bez mikroplastiku
    • uroczy print
    Wady:
    • jak dla mnie jest ok, nie widzę wad :)

Zobacz także inne Maseczki w płachcie