Kremy na dzień

Pachnidelko
Holify, Prebiotyczny Krem Do Twarzy, Spf 50, 50 Ml
Holify Prebiotyczny Krem do Twarzy SPF50 50ml

• 31 stycznia 2025 o 15:47
    Ochrona i pielęgnacja w jednym
    Pierwsze, co mi się podoba, to jego konsystencja – nie jest tłusty ani ciężki, dobrze się wchłania i nie zostawia białej warstwy, co bywa problemem przy wysokich SPF-ach. Spokojnie można go stosować pod makijaż, bo nie roluje się i nie powoduje, że skóra wygląda na przeciążoną. Duży plus za prebiotyki, które pomagają utrzymać balans skóry – po dłuższym stosowaniu cera wygląda na bardziej nawilżoną i „uspokojoną”. Nie zapycha, nie podrażnia, nawet przy skórze wrażliwej. Nie zostawia też tłustego filmu, więc sprawdzi się nawet przy cerze mieszanej i tłustej. Zapach jest bardzo delikatny, prawie niewyczuwalny, co doceniam, bo nie lubię mocno perfumowanych kremów do twarzy. Ochrona przeciwsłoneczna jest na najwyższym poziomie, więc latem czy przy dłuższej ekspozycji na słońce można czuć się bezpiecznie.
    u89
    19 stycznia 2025 o 16:59
    Tłuszcz i światło :D
    Nie przeszkadzają mi tłuste kosmetyki, jednak jeśli ktoś ma do nich awersję, to ten krem spowodowałby u niego traumę. Ciężko się go rozprowadza, długo zostaje biały, a jak w końcu się wchłonie, to skóra wygląda jak po wysmarowaniu masłem - i nie jest to przesada, naprawdę jest aż tak źle. Włosy, paprochy i wszystko, co istnieje na świecie, się do takiej twarzy przyklei. Nawet przypudrowanie niewiele daje, bo tłuszcz od razu "wchłania" każdą ilość pudru. I jeszcze opakowanie jest brzydkie, takie smutne i niedopracowane - spełnia swoją funkcję, ale źle się na nie patrzy :D. A poza tym jest to dobry krem :D. Wiem, jak to brzmi - najpierw 10 zdań żali, a później pochwała, ale oprócz tłuszczu jest to dobry, nawilżający, krem z wysokim spf. Skóra mnie po nim nie wysypywała, nic się nie rollowało, nic nie barwiło, oczy nie szczypały. Używałam go w najgorsze upały, a i tak sobie radził. Aaaa i dodam, że kupiłam go za 5 zł w Biedrze, więc to też na plus!
  • 9 października 2024 o 12:27
    Chroni i pielęgnuje
    Holify Krem do twarzy prebiotyczny SPF 50 PA++++ to rewelacyjny produkt, który łączy wysoką ochronę przeciwsłoneczną z pielęgnacją skóry. Jego formuła nie tylko chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania UV dzięki wysokiemu faktorowi SPF 50, ale również dba o mikroflorę skóry, dzięki zawartości prebiotyków. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą chronić skórę przed przebarwieniami i starzeniem się wywołanym promieniami słonecznymi, jednocześnie dbając o jej naturalną barierę ochronną. Krem ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu ani białych śladów na skórze, co jest dla mnie kluczowe przy codziennym stosowaniu pod makijaż. Skóra po nałożeniu kremu jest nawilżona, gładka i promienna. Dużą zaletą jest to, że krem nie zatyka porów i nie powoduje podrażnień, co czyni go idealnym nawet dla osób z wrażliwą cerą. Jego wysoka ochrona SPF 50 PA++++ daje mi pewność, że moja skóra jest dobrze zabezpieczona, niezależnie od pory roku. To, co szczególnie wyróżnia ten produkt, to właśnie dodatek prebiotyków, które pomagają w utrzymaniu zdrowej równowagi skóry, co przekłada się na jej lepszy wygląd i samopoczucie. Krem jest bardzo wydajny, a opakowanie z pompką ułatwia aplikację i zapewnia higieniczne użytkowanie. Można go stosować codziennie bez obawy o uczucie ciężkości na skórze, a jego formuła doskonale współgra z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi i makijażowymi. To świetny produkt na co dzień, który łączy w sobie pielęgnację i ochronę, a efekt, jaki daje na skórze, jest naprawdę godny polecenia!
    Zalety:
    • bogata konsystencja, która szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy
    • wysoki faktor
    • naturalny skład
    • nawilża i chroni
    • dobrze sprawdza się pod makijażem
    • idealny dla suchej skóry ze skłonnością do podrażnień
  • 22 kwietnia 2024 o 10:48
    Bardzo ciężki
    Niestety kompletnie nie sprawdził mi się ten krem. Ma bardzo bogatą konsystencję, jest gęsty, przy rozprowadzaniu maże się, bieli, trochę trzeba mu dać czasu na wchłonięcie. Na skórze daje efekt tłustości i ultra mocno się świeci. Przy czym ten efekt mam gdy daje go na twarz tylko umytą z nałożonym tonikiem. Nie dałabym rady nałożyć żadnego nawet lekkiego serum pod ten krem. Tak samo gdy nałożyłam na niego mój podkład, który również ma gęstszą formułę to całkowicie się zrolował co nie dzieje się w przypadku innych kremów z filtrem. Nie wiem komu mógłby się sprawdzić, chyba osobie z ultra suchą, odwodnioną cerą na mroźną zimę, bo w innym przypadku jest po prostu strasznie ciężki i obciążający. Z plusów to na pewno po wchłonięciu nie bieli oraz nie szczypie w oczy nawet gdy nałoży się bardzo blisko. No i cena - 20 zł. Ja jestem na nie, krem totalnie nie pasuje mojej cerze. nawet nie chce sobie wyobrażać jak można go stosować latem. Skończył jako krem do rąk - dłonie w sumie również potrzebują ochrony przez słońcem, choć w tej roli również nie sprawdza się zbyt dobrze bo dla dłoni również jest zbyt ciężki.
    BorIza
    20 kwietnia 2024 o 10:53
    Tłuścioch
    Krem kupiłam w środku zimy, nie było dużego wyboru w sklepach, ale pojawił się ten, postanowiłam spróbować :). Krem zapakowany jest w tubkę z otwarciem na klik. Zapach kosmetyku jest delikatny, z nutą kokosową. Nie ma nic wspólnego z zapachami kosmetyków spf stosowanymi typowo na plaży. Recenzowany krem jest koloru jasnobeżowego, ale pozostawione gdzieś resztki na opakowaniu będą się utleniać na żółto. Zanim przejdę do oceny kosmetyku to wspomnę, że mam skórę mieszaną z tendencją do tworzenia się niedoskonałości. Krem był dla mnie po prostu za ciężki. On ma dość ciężką i tłustą formułę, a moją twarz zwyczajnie bielił i wyswiecał. Nawet spora ilość pudru malującego nie pomagała. Za to jak wychodziłam z takim kremem na zewnątrz to nie cierpiałam z powodu przesuszenia skóry z powodu zimnego wiatru. Nie była zaczerwieniona, wyglądała jakby nic ją nie ruszało:). Nie kupię więcej, ponieważ tłusty krem i skóra mieszana nie pasują do siebie - skóra jest jeszcze bardziej tłusta. Mimo, że nie zapychał (stosuje retinol, od czasu do czasu mam skórę bardziej suchą) to błyszczałam się jak bombka. Wydajność? Ciężko mi określić, ponieważ z racji konsystencji kremu na pewno używałam go nieco mniej niż powinnam. Mi wystarczył na dłużej, efekt ochrony - zimą - zadowalający.