Serum do twarzy

Resibo Odnawiające serum z retinalem `Get Reti`

• 13 marca 2025 o 13:21
    perełka od polskiej marki
    Serum ma ciekawy skład oparty na składnikach nawilżających, emolientach i substancjach regenerujących. Zawiera retinal, czyli skuteczniejszą formę witaminy A, niacynamid wspomagający barierę skóry, a także pantenol, alantoinę i kwas hialuronowy, które łagodzą i nawilżają. Jest tu też sporo naturalnych ekstraktów i prebiotyków wspierających mikrobiom skóry. Minusem może być obecność polimerów i konserwantów, które nie każdemu odpowiadają, oraz dodatek zapachu, który może podrażniać wrażliwą cerę. Mimo to skład wygląda na dobrze przemyślany, zwłaszcza dla osób szukających produktu przeciwstarzeniowego i wspierającego barierę skórną. To serum przede wszystkim zachwyca swoim zapachem – jest on intensywny i bardzo przyjemny, co sprawia, że stosowanie go staje się prawdziwą przyjemnością. Opakowanie również zasługuje na pochwałę, szczególnie jeśli komuś zależy na higienicznym używaniu produktu – pompka sprawdza się świetnie. Minusem może być jednak to, że nie widać, ile produktu pozostało w opakowaniu, przez co serum kończy się niespodziewanie w pewnym momencie. Jeśli chodzi o efekty, jestem bardzo zadowolona – moja cera stała się gładka, nie pojawiały się żadne niedoskonałości, a skóra odzyskała blask i sprężystość. Efekt jest naprawdę widoczny i długotrwały, co bardzo doceniam. Dostępność serum jest bardzo dobra, można je łatwo znaleźć, a jeśli chodzi o cenę, często trafiają się świetne promocje, dzięki którym można je kupić w naprawdę atrakcyjnej ofercie. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Przyjemny, intensywny zapach.
    • Higieniczne opakowanie z pompką.
    • Widoczna poprawa skóry (gładkość, blask, sprężystość).
    • Dobre efekty regeneracyjne.
    • Dobra dostępność i atrakcyjna cena przy promocjach.
    Wady:
    • Brak widoczności poziomu zużycia produktu.
    • Intensywny zapach może nie odpowiadać każdemu.
  • 8 grudnia 2024 o 23:20
    Turbo wydajne
    Jest to moje drugie podejście do retinolu. Pierwsze skończyło się podrażnieniami i przesuszeniem, natomiast tutaj było idealnie. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, dość szybko przeszłam do stosowania go co drugi dzień. Nie czułam też potrzeby, żeby nakładać na serum dodatkowo krem. Ciężko mi stwierdzić jak działa na zmarszczki, bo stosuje go prewencyjnie w tej kwestii, ale i tak widzę inne efekty. Dzięki retinalowi moja skóra jest gładka, wypryski pojawiające się w trakcie okresu szybko się goją, nie muszę stosować peelingów. Nigdy nie miałam tak czystej i jednolitej cery. Cena jest spora, ale i tak jest to jeden z najtańszych retinali do rynku. Poza tym serum jest bardzo wydajne.
    Zalety:
    • wygładza twarz
  • 14 listopada 2024 o 9:39
    Dobre serum z retinolem
    Serum mogę polecić jako wdrożenie retinolu do pielęgnacji. Bardzo wydajne, przyjemny zapach, nawet przy pierwszym stosowaniu nie powoduję podrażnień. Serum dobrze się wchłania, nie pozostawia filtrów na skórze. Cera jest w dobrej kondycji, wygładzona i zregenerowana minimalnie zmniejsza widoczność zmarszczek.
  • 4 czerwca 2024 o 18:22
    Dobry stosunek ceny do jakości
    To bardzo dobre serum z retinalem. Co prawda nie przebił mojego ulubieńca z Geek&Gorgeous ale i tak jest świetny. Retinoidy stosuję ponad 3 lata. Moja cera ma wyrobioną tolerancję, natomiast przy zmianie produktu czasami występuje delikatne przesuszenie. Operuję głównie na niższych stężeniach, bo nie czuję potrzeby przechodzenia na wysokie. Ten produkt zupełnie mnie nie podrażnił, ani nie przesuszył. Będzie rewelacyjny na początek przygody z retinoidami i dla mniej doświadczonych w pielęgnacji osób. • Skład: retinal został otulony mieszanką składników odżywczych i nawilżających. Już na początku w składzie widzimy glicerynę, otulającą inulinę, swalan, niacynamid, pantelon oraz alantoinę i witaminę E. Bomba nawilżająco-otulająca. • Konsystencja: serum ma konsystencję lekkiego kremu nawilżającego. Jest to forma emulsyjna. Jak to przy retinoidach, ma kolor żółty. • Wydajność: bardzo wydajny produkt. Używam go 5 miesięcy. Stosuję co 2-3 dni. Obecnie zużyłam 3/4 opakowania. Zatem produktu wystarcza spokojnie na ponad pół roku. • Opakowanie: pierwszy raz spotkałam się z tak kreatywnym rozwiązaniem jak wykręcany aplikator. Świetne rozwiązanie, szczególnie dla produktów z retinoidami. Opakowanie nie jest przezroczyste, aplikator bardzo porządny, opakowanie air-less dzięki czemu produkt zużywamy do samego końca. • Obietnice producenta: cera ma zauważalnie poprawiony koloryt. Wydobywa się z niej naturalny blask. Nie zauważyłam nowych zmarszczek mimicznych, a obecne mi się nie pogłębiły. Delikatnie wypłyciła mi się lwia zmarszczka. Niestety nie zauważyłam działania na przebarwienia, ale producent też tego nie deklarował, chociaż po cichu na to działanie również liczyłam. Ogólnie to dobry produkt. Nie żałuję, że go spróbowałam ale pewnie wrócę do Geeka. • Czy wart ceny?: w promocyjnej cenie warto kupić i wypróbować. Przy ochronie przeciwsłonecznej na pewno nie zrobi krzywdy. Moim zdaniem za te 70 zł - warto.
  • 15 kwietnia 2024 o 20:03
    Słabe choć wydajne
    Bardzo chciałam polubić się z marką Resibo. GetiReti to pierwszy produkt od nich, który stosuję i totalnie się rozczarowałam. Po kilku miesiącach regularnego stosowania nie widzę praktycznie żadnego efektu. Wcześniej stosowałam retinal od BasicLab i efekt był znacząco lepszy, więc wiem, że ogólnie retinal na mnie działa. Niestety nie ten od Resibo. Plusem jest to, że krem jest super wydajny. Jedna pompka to aż za dużo na całą twarz. Spokojnie nakładałam na całą twarz i szyję. Samo opakowanie starcza za cały sezon zimowy, przy stosowaniu 3x w tygodniu. Ale co z tego, że jest wydajny, skoro efekt zerowy…?
    Zalety:
    • Wydajny
    • Łatwo się naklada
    Wady:
    • Nie działa

Zobacz także inne Serum do twarzy