Wody perfumowane damskie

Huda Beauty Kayali, Eden Sparkling Lychee 39 EDP

• 23 marca 2025 o 21:46
    Straszny zapach
    Liczi… Liczyłam, że jak w nazwie jest „liczi”, to poczuję świeży, owocowy zapach. Ale tak nie jest, niestety. Nie czuć za bardzo owoców. Przez chwilę po użyciu czuć wanilię, która szybko znika i mamy już tylko zapach niczym nie wyróżniający się, przeciętny. Nie jest jakiś brzydki, ale na pewno to nie jest „mój” zapach. Kojarzy mi się z dojrzałą kobietą i to „liczi” i opakowanie, i flakon w ogóle mi nie współgrają. Zapach na skórze utrzymuje się cały dzień. Z biegiem czasu, po kilku godzinach zdecydowanie słabnie. Butelka jest śliczna, ma ładny kształt i kolor, a zatyczka przypominająca kryształową koronę. Kartonik, w którym te perfumy są zamknięte też jest ciekawy, nowoczesny. Widząc opakowanie nożna pomyśleć, że perfumy są warte swojej ceny. Na stronie Sephora 50 ml kosztuje 485 zł. Jednak jak je rozpylam, to w ogóle nie czuję tej ceny. To nie jest zapach za taką kwotę. Dla mnie pachną znacznie taniej. Mój mąż o nich powiedział: są ordynarne, jak jakieś słodkie cukierki (landrynki), zapach dla starej baby.
  • 10 lutego 2025 o 16:32
    lekki, optymistyczny i nie trudny w noszeniu
    Z marką Kayali mam tak,że podobają mi się zapachy, które dla większości nie są niczym atrakcyjnym. Uwielbiam Juicy Apple i tak samo jest ze Sparkling Lychee. Flakon jest piękny ponieważ delikatnie łososiowy kolor wspaniale prezentuje się z zatyczką imitującą diament. Jeżeli chodzi o sam zapach to odbieram go jako niezwykle optymistyczny i radosny. Mamy tutaj miks owoców np. liczi, jabłko czy cytrynę ale także kwiaty takie jak róża czy mój ukochany jaśmin. Całość w dosłodzona jest cukrem i wanilią i jest osadzona na drzewnej bazie. Zapach na skórze zmienia się ponieważ najpierw mamy owocowo-kwiatowy prysznic, który później delikatnie cichnie i staje się bardziej słodki wpadający w cukierkowe tony. Na mojej skórze zapach układa się bardzo ładnie, nie czuć nut chemicznych czy szamponowych. Trwałość to mniej więcej 5 godzin i mogłaby być nieco dłuższą.
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • kompozycja zapachowa
    • dodaje oprymizmu
    Wady:
    • trwałość
  • 8 września 2024 o 10:26
    Skandaliczna trwałość
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    W tym zapachu niewiele mi się podoba, ale trwałość jest skandaliczna. Zapach ulatnia się całkowicie po 5-10 minutach. Taką sytuację miałam niedawno z Acqua do Gioia, gdybym nie kupiła w perfumerii byłabym pewna, że kupiłam podróbkę. Tu mam podobnie. Zapach wyparowuje w kilka chwil do zera... Byłam niezmiernie ciekawa zapachów Kayali, jednak po powąchaniu ich w perfumerii mój zapał osłabł. Niemniej miałam jeszcze 2 próbki zapachu i postanowiłam im się lepiej przyjrzeć. Eden sparkling lychee to zapach, który przypomina mi małe czerwone cukiereczki sprzedawane w pudełeczkach w czasach mojego dzieciństwa. Kolejne skojarzenie to sfermentowany kompot. Posiada słodkie, ale chemiczne w odbiorze nuty, przełamane czymś cierpkim, co odbieram jako wspomniany kompot, który spędził cały dzień na blacie. Kompletnie nie czuję bogactwa nut zapachowych podanych przez producenta. Zapach jak dla mnie pachnie tanim żelem pod prysznic. No a brak trwałości przy tej cenie bulwersuje.
  • 2 kwietnia 2024 o 8:15
    Kayali Eden Sparkling Lychee 39 EDP
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kayali Eden Sparkling Lychee 39 w pierwszej chwili od rozpylenia bardzo przypomina mi zapach z dzieciństwa, a dokładnie zapach kultowej "gumy kulki". W nutach głowy mocno wyczuwalny jest akord liczi oraz czarnej porzeczki. Jest bardzo słodki i musujący. Po kilku minutach zaczyna być wyczuwalna róża oraz jaśmin. Czujemy otulenie kwiatowe. Po kilku godzinach zapach zostawia na ciele słodki, bardzo przyjemny, pudrowy akord. Czujemy tam wanillię oraz drzewo sandałowe. Kayali Sparkling Lychee 39 jest bardzo długo wyczuwalny na ciele oraz ubraniach a nawet włosach. Polecam ! Zapach słodko-owocowy na każdą porę roku! :)
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • długotrwały zapach
  • 5 marca 2024 o 13:10
    Młodzieńcze i letnie
    To niezwykle młodzieńczy i przyjemny zapach jakby soczyste maliny w upalny dzień. Lubię słodkie zapachu, ale tylko gdy nie są ciężkie i mdłe. Ten zapach ma w sobie słodycz, szczególnie na początku jednak jest rześki jak powiew wiatru. Jest on niczym wakacje na wsi w ogrodzie pełnym owoców i kwiatów. Myślę, że pierwsze skrzypce gra musujące liczi, ono daje ten malinowy aromat, natomiast róża damasceńska pojawia się później. To takie perfumy z ogonem gdzie owocowy zapach jest na początku a z biegiem dnia przechodzi w bardziej zmysłowy i kobiecy zapach róży z wanilią i czarną porzeczką. Muszę przyznać, że nawet nastoletnia córka podkrada mi te perfumy i jest nimi oczarowana. Zapach utrzymuje się cały dzień, choć na początku jest intensywny, później jest już tylko aurą.