Olejki do ciała

Caudalie Oil Elixir Mono? Olejek Do Ciała 50 ml
Caudalie Soleil des Vignes Olejek pielęgnacyjny do ciała, 50 ml 50 ml

Iwona_C
    19 września 2024 o 14:15
    Zapach lata i promienie słońca zamknięte w butelce - uczta dla ciała i zmysłów.
    Olejek kupiłam w zestawie wraz z kremem pod oczy i żelem do mycia. Z tego zestawu muszę powiedzieć że ten produkt najbardziej mi przypasował, nie tylko przez fakt że lubię olejki, ale i działanie całkowicie mnie zadowoliło. Opakowanie to szklana spłaszczona buteleczka w cieniowanym żółtym kolorze z minimalistyczną grafiką na której znajdziemy duże logo producenta z charakterystycznym znaczkiem winogron oraz krótki opis produktu. Zastosowany dozownik to bardzo wygodny rozpylacz który działa bez zarzutu i odmierza odpowiednią ilość produktu. Konsystencja jest suchego olejku, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze to tłustego filmu. Zapach jest śliczny. Olejek pachnie obłędnie, letnio i słonecznie. Mocno wyczuwalne są nuty jaśminu, pomarańczy i kokosa. Zapach jest bardzo trwały, uprzyjemnia stosowanie, relaksuje i wprawia w pogodny nastrój Skład jest wegański, zawiera 95% składników pochodzenia naturalnego w tym olejek arganowy, olejek z pestek winogron olejek z masłosza, olejek z opuncji figowej, olejek ze słodkich migdałów, olejek sezamowy, olejek słonecznikowy masło Shea, wyciąg z pomidora, ekstrakt z liści rozmarynu, witaminę E, substancje zapachowe i delikatne konserwanty. Produkt świetnie rozprowadza się na skórze, bardzo szybko wchłania i nie pozostawię po sobie lepkiego filmu. Zaraz po aplikacji intensywniej wygładza skórę, pięknie ją rozprawienia i widocznie upiększa. Bardzo dobrze nawilża, natłuszcza, odżywia i regeneruje. Systematycznie stosowany sprawia że skóra nabiera zadbanego wyglądu, jest bardziej napięta, sprężysta, równiejsza w fakturze i kolorycie. Zapach nie dość że jest piękny to i jest bardzo intensywny i długo wyczuwalny. Pachną nim nawet założone potem ubrania. Olejek być stosowany solo lub jako dodatek innych kosmetyków. Świetnie sprawdza się do masażu ciała, ułatwia jego wykonywanie dając odpowiedni poślizg na skórze. Ja jako fanka takich olejowych konsystencji nie mogłam przejść obok tego produktu. Kupiłam, stosowałam, zapach za każdym razem mnie czarował słonecznymi nutami, a działanie sprostało moim oczekiwaniom. Z pewnością pojawi się u mnie kolejna buteleczka tego olejku.
    Zalety:
    • konsystencja lekkiego olejku
    • śliczny świeży zapach owoców i kwiatów
    • nie pozostawia tłustego filmu
    • pięknie rozpromienia skórę
    • nawilża, natłuszcza, odżywia i regeneruje
    • wizualnie upiększa ciało
    • zwiększa napięcie i sprężystość skóry
    • świetny skład z wieloma aktywnymi olejkami
    • nie podrażnia
    • bardzo duża wydajność
    • eleganckie opakowanie z wygodnym dozownikiem