Kremy i mleczka do włosów

Schwarzkopf Taft x Gliss, Style & Repair, Sleeky Smooth, Straightening Cream for Unruly Straight Hair Krem prostujący do włosów

• 11 kwietnia 2025 o 14:17
    Działa! Pierwszy taki kosmetyk
    Przed zakupem byłam bardzo sceptyczna. Naturalnie mam włosy falowane, które lubią się puszyć. Przy pierwszym użyciu użyłam zbyt dużej ilości. Przy kolejnym myciu użyłam mniej więcej pojemność małej łyżeczki i wow jak to działa! Włosy idealnie proste ale nie posklejane, dociążone, mięsiste. Ja jestem zachwycona. Testowałam na mojej mamie i efekt wyszedł równie dobry. Polecam. Najlepsze odkrycie ostatnich miesięcy.
    • Działanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Jak dla mnie brakuje mu zapachu
  • 2 marca 2025 o 20:08
    Proste włosy bez prostownicy? To działa!
    Typ włosów Farbowane na ciemny brąz, falowane, średnioporowate+. Wybór produktu Poszukując alternatywy dla prostownicy, natknęłam się na ten krem, który ma na celu wygładzenie i prostowanie włosów bez użycia ciepła. Jako osoba z falowanymi włosami, której zależy na ich ochronie przed nadmiernym ciepłem, postanowiłam go wypróbować. Działanie i efekty Produkt rzeczywiście spełnia swoje zadanie! Po nałożeniu na mokre włosy przed suszeniem, zauważyłam znaczną poprawę w ich wyglądzie – są bardziej ujarzmione, mniej spuszone, a przede wszystkim wyprostowane. Choć efekt nie jest tak intensywny jak po użyciu prostownicy, różnica jest naprawdę widoczna. Włosy są także bardziej miękkie i przyjemne w dotyku, co stanowi ogromny plus. Zapach Zapach produktu jest przyjemny, niezbyt intensywny, ale sprawia, że aplikacja jest przyjemna. Podsumowanie Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczona tym kosmetykiem. Choć efekt mógłby być nieco mocniejszy, to jak na cenę i innowacyjność, uważam, że produkt sprawdza się świetnie. Jeśli zależy wam na uniknięciu prostownicy, a chcecie uzyskać gładsze włosy, to zdecydowanie warto dać mu szansę.
    Zalety:
    • Efekt wygładzenia i prostowania włosów
    • Włosy stają się bardziej miękkie i przyjemne w dotyku
    • Alternatywa dla prostownicy
    Wady:
    • Efekt mógłby być nieco silniejszy
    Cattys
    18 lutego 2025 o 12:02
    Naprawdę pomaga z puchem
    Nie mam włosów idealnie prostych, a nawet bardziej podchodzą pod falowane, ale stwierdziłam że spróbuję. Okazało się że produkt jest naprawdę dobry. Na codzień suszę włosy na szczotkę, aby je wyprostować i dzięki temu kremowi są naprawdę proste. Pomaga z puchem, wygładza włosy. Jest naprawdę wydajny, bo kilka „kropel” produktu wystarcza na całe moje włosy (gęste i do pasa). Może nie wyprostuje sam z siebie falowanych włosów, ale połączony z suszeniem na szczotkę, naprawdę robi dobrą robotę.
    • Pomaga z puchem
    • Wygładza włosy
    • Pomaga w prostowaniu na szczotkę
  • 14 lutego 2025 o 10:43
    Magiczny krem na puch!
    Kupiłam go za 18zł w Rossmannie. Widziałam go na social media, że robi gładkie, proste włosy, dlatego się na niego skusiłam. Moje włosy z natury są grube, kręcone, puszące się. Opakowanie to miękka tubka, z otwieraniem na zatrzask. Podoba mi się, że stoi z zakrętka do dołu, dzięki czemu mamy od razu gotowy produkt do wydobycia. W konsystencji jest jak prawdziwy, zwykły krem, który dodatkowo przepięknie pachnie. Ja włosów na szczotkę nigdy nie suszyłam, jednak do filmiku (który udostępniam) się skusiłam i sami zobaczcie jaka jest różnica! Włosy po stronie bez kremu są o wiele bardziej spuszone, suche i lekko falowane. Po stronie kremu są zdecydowanie bardziej wygładzone, proste, ujarzmione i miękkie w dotyku. Ja używam tego kremu bardziej przed moją szczotką prostującą, która tworzy mi puch na włosach, dzięki temu mam je bardziej ogarnięte i sypkie. Zdecydowanie jest to produkt dla osób, które najpierw suszą włosy, a później używają dodatkowo prostownicy :)
  • 22 stycznia 2025 o 18:21
    Moje włosy w końcu ujarzmione! – idealna prostota z Schwarzkopf Taft x Gliss!
    Znalazłam produkt, który zmienił moją codzienną rutynę pielęgnacji włosów – Schwarzkopf Taft x Gliss, Style & Repair, Sleeky Smooth. Ten krem prostujący to prawdziwy game changer, zwłaszcza dla kogoś, kto przez całe życie zmaga się z niesfornymi, puszącymi się pasmami. Pierwsze, co mnie zachwyciło, to lekka konsystencja. Nie obciąża włosów, co dla mnie jest kluczowe – nienawidzę uczucia "przylizanych" kosmyków. Wystarczy odrobina, aby zauważyć różnicę. Nakładam go na wilgotne włosy, a potem stylizuję je suszarką lub prostownicą. Efekt? Idealnie gładkie, lśniące włosy, które wyglądają jak po wizycie w salonie fryzjerskim. Produkt naprawdę ułatwia prostowanie – włosy są miękkie w dotyku i łatwo się układają. Do tego zauważyłam, że są mniej podatne na wilgoć i puszenie, co w polskim klimacie jest na wagę złota. Zapach kremu to kolejny atut – subtelny, delikatny i bardzo elegancki, co sprawia, że aplikacja staje się małym rytuałem pielęgnacyjnym. Nie mogę nie wspomnieć o dodatkowym efekcie naprawczym – moje końcówki wyglądają na bardziej zadbane, a całe włosy sprawiają wrażenie zdrowszych. To wszystko dzięki połączeniu składników pielęgnacyjnych, które rzeczywiście robią różnicę. Podsumowując – jeśli masz niesforne, proste włosy, które potrzebują odrobiny wsparcia w stylizacji i regeneracji, ten krem to must-have! Polecam z całego serca.