Podkład zakupiłam w tamtym roku,w celu przetestowania go z ciekawości. Nie mam blizn na twarzy tylko drobne przebarwienia które miewam po wypryskach które zwykle zostają ze mną na dłuższy czas.Wyczytałam gdzieś na stronie internetowej,że kamuflaż nie będzie zapychał porów co jest totalną bzdurą bo skład pozostawia wiele do życzenia. Na samym końcu podam skład INCI. Przechodząc do podkładu-jest on w pięknym eleganckim opakowaniu które bardzo mi się podoba.Cena produktu jest kosmiczna,więc nie każdy se pozwoli na taki wydatek. Mój odcień to Vanillia który uważam za idealny. Podkład jest ciężki i tu nie ma co się oszukiwać! Jeden raz nałożyłam go na twarz i tyle mi wystarczy. To jest kamuflaż a nie podkład! I tak powinien być traktowany. Kosmetyk ciężko się rozprowadza na twarzy i mega szybko zastyga na cement!Zakrawa wszystko,ale tworzy maskę na twarzy! Nałożyłam go raz i więcej tego nie zrobię gdyż na drugi dzień miałam 2 wielkie krosty- Więc moc jest!
Postanowiłam użyć do ciała choć nie mam co zakrywac,lecz w pewnym momencie miałam kilka siniaków po upadku to postanowiłam wypróbować-no i tu rewelacja!Do ciała ideał Zakrył ciemne siniaki i nie było ani znaku,dodatkowo na ciele nie tworzy żadnej maski i go nie widać !To nie jest podkład do twarzy;raczej traktowałabym jako korektor punktowo lub kamuflaż do ciała gdzie nadaje się idealne. Do twarzy nie polecam bo tworzy maskę,gdzie podkreśli każda mini zmarszczkę! Dodam,że krycie jest mocniejsze od Double Wear Stay spf 10.No,ale ten to kamuflaż, a nie podkład!
SKŁAD INCI:
Isododecane, Isohexadecane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Petrolatum, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Hydrogenated Styrene/ Isoprene Copolymer, Titanium Dioxide, Microcrystalline Wax\Cera Microcristallina\Cire Microcristalline, Kaolin, Cholesterol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Fusanus Spicatus Wood Oil, Tocopheryl Acetate, Linoleic Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Stearyl Glycyrrhetinate, Bisabolol, Silica, Propylene Carbonate, Methyldihydrojasmonate, Polyethylene, 2,6-Dimethyl-7-Octen-2-Ol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Alumina, Phenethyl Alcohol, [+/- Titanium Dioxide (Ci 77891), Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Chromium Oxide Greens (Ci 77288), Chromium Hydroxide Green (Ci 77289), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Mica] <ILN40699>
- Trwałość