Pianki do mycia twarzy

Uzdrovisco Hydration + Peptide, Hialuronowa pianka oczyszczająca z peptydami ryżowymi

Miziagi
    5 maja 2025 o 22:49
    Super pianka dla wrażliwców
    Pianka kupiona za ok. 25 zł na promocji, normalnie kosztuje około 40 i uważam, że to za dużo i nie zapłaciłabym tyle za nią. Jest poza tym świetna i przywróciła moją wiarę w dobre mycie buzi za pomocą pianek - domywa nawet makijaż, spf i wszystko, ale bez żadnego podrażnienia, wysuszenia itp. Ma super skład i fajnie, że producent z tyłu opakowania wypisuje co jest w środku i jak działa. Dla mnie ona nawilża (troszkę, jak to pianka, która jest na skórze max minutę czy dwie), myje bez podrażnień. Mam różne problemy skórne, stany zapalne i wiem, że jest to produkt, który nigdy nie spowoduje ani grama szczypania, ściągnięcia czy pieczenia. Polecam, ale na promocji :)
    Zalety:
    • nawilżenie, delikatność
    • siła myjąca
    Wady:
    • cena!
  • 25 stycznia 2025 o 11:19
    Jest świetna, ale za droga...
    Bardzo lubię produkty naszej polskiej rodzimej marki Uzdrovisco, ponieważ mają dobre składy i ogólnie są przystępne cenowo. Jako, że w okresie jesienno-zimowym stosuje retinal/ retinol, to do oczyszczania poszukuję delikatnych, nawilżających pianek. I tak oto natrafiłam w Rossmannie na nowość - piankę Hydropeptide. Podoba mi się jej skład - kwas hialuronowy w 4 formach, betaina czy peptydy ryżowe, które regenerują, nawilżają i koją. Pianka pachnie delikatnie i jest biała, choć posiada niebieski poblask. Jak na piankę jest wydajna. Bez problemu domywa resztki makijażu oraz inne zanieczyszczenia na skórze. Co najważniejsze - pozostawia skórę odświeżoną, ukojoną i niewysuszoną. Jest świetna w swojej kategorii. Minusem jest cena - prawie 40 zł bez promocji. Za tą cenę na pewno nie kupię, bo nadal jest to tylko pianka oczyszczająca, która wielkich cudów na skórze nie zdziała. Na promocji, gdy będzie poniżej 25 to z chęcią po nią sięgnę ponownie.
    Zalety:
    • Nawilża, koi
    • Dobrze oczyszcza
    • Ładnie pachnie
    • Wydajna jak na piankę
    Wady:
    • Wysoka cena