Korektory do twarzy

Avon Clearskin, Blemish Clearing, Blemish Stick [Spot Conceal Stick] Korektor redukujący niedoskonałości antybakteryjny

Nasi użytkownicy zostawili 80 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 grudnia 2024 o 13:10
    Punktowo ok, ale ogólnie słabo
    Korektor jest po pierwsze w dziwnym różowawym kolorze, który średnio pasuje do mojej cery. Gdy go otrzymałam, dostępny był tylko jeden odcień. Krycie jest dość mocne ale niezbyt trwałe, dlatego trzeba solidnie przypudrować, aby korektor trzymał się na miejscu i żeby zneutralizować tą różowość. Korektor nadaje się tylko do punktowego stosowania. Co do oczyszczającego działania, to się nie wypowiem, bo ja stosuję na już wygojone pryszcze i strupki oraz na przebarwienia pozostałe po nich. Sztyft nie jest zbyt higieniczny, ale można nakładać na palec lub pędzelek a dopiero potem na twarz.
    Zalety:
    • Krycie
    Wady:
    • Kolor
  • 16 kwietnia 2021 o 16:16
    Punktowy współgra z całością
    Nie jestem pewna czy redukuje niedoskonałości, ale ten korektor na pewno dobrze je maskuje. Zawsze gdy coś mi wyskoczy używam bardziej aptecznych specyfików do wyleczenia, a korektor stosuję do maskowania, nie chcę więc wprowadzić nikogo w błąd, bo nie jestem pewna czy redukcyjne działanie to jego zasługa. Ma odcień, który idealnie pasuje do mojej jasnej cery, fajnie stapia się ze strukturą całej twarzy. Stosuję go tylko punktowo i nie odznacza się, tylko ładnie współgra. Pewnie z uwagi na jego incydentalny charakter stosowania starcza na bardzo długo. Nie zapycha porów i nie podkreśla suchych skórek. Nie podrażnia i nie uczula. Jest w sztyfcie, ma fajną kremową konsystencję więc smaruję go prosto z opakowania, potem doklepuję gąbeczką. Nie łamie się i nie wykrusza. Pomimo, że to sztyft to podczas smarowania jest "miękki". Przy dużych problemach skórnych dla większej higieny proponowałabym nakładać go pędzelkiem, będzie to możliwe i łatwe właśnie z uwagi na tę jego miękkość. Ma delikatny zapach, który określiłabym jako ziołowy, po czasie go nie czuć. Polecam!
  • 20 lutego 2021 o 13:09
    Faktycznie redukuje niedoskonałości!
    Korektor zamknięty jest w opakowaniu typowym dla pomadek, co ułatwia jego aplikowanie. Ja używałam go tylko po to by szybciej pozbyć się nowego nieprzyjaciela i w tym celu dobrze się u mnie sprawdzał, ale nie jest to korektor, który: - możemy stosować w celu ukrycia cieni pod oczami, bo nie sprawdza się w tym - ukryje nieprzyjaciela, bo tak nie będzie - ma odcień naturalny skóry, bo nie ma - będzie bazą pod kolorowe cienie do makijażu, bo nie będzie Stosowałam go w domowym zaciszu, bo w ogóle nie współgrał z kolorem mojej skóry i nie przykrywał wyprysków tak jak powinien. Kupiłam go ok. 3 lata temu za ok. 10 zł, więc wyrzuciłam go ze względu na czas, który już ze mną spędził, ale raczej nie planuję powrotu do tego produktu.
  • 15 grudnia 2020 o 6:24
    moc znikania
    Fakt nr.1 korektor w sztyfcie dobrze dopasowany do koloru cery potrafi zdziałać cuda. Fakt nr. 2 na początku trzeba się przyzwyczaić do specyficznego zapachu. Fakt nr. 3 całkiem nieźle się nakłada i jest dość wytrzymały w trudnych warunkach (brzydka pogoda czy wysiłek fizyczny). Fakt nr. 4 starcza na długo, ponieważ wystarczy nawet niewielka ilość, aby ukryć niechcianych gości na twarzy.
    Zalety:
    • dobre krycie, nie wygląda sztucznie
    Wady:
    • zapach, najlepiej wygląda na bardzo niewielkich obszarach
  • 4 października 2020 o 13:33
    Nie zauważyłam redukcji niedoskonałości
    Korektor dobrze kryje, ale bardzo szybko schodzi z ciała, przez co gdy próbuje się go trochę rozmazać po bokach, by kolor nie odstawał za bardzo od koloru ciała, niestety schodzi on całkowicie z trądzik, pozostawiając widoczną krostę. Kolor jest bardzo jasny. Produktu jest dużo, mam go już dłuższy czas i ciągle mi się przydaje. Niestety nie zauważyłam, by jakimś magicznym sposobem znikały po nim pryszcze. Ale też nie dojrzewają, stan się nie pogarsza, jak w przypadku pewnych plastrów tej firmy, więc niby jest na plus. Zapach neutralny, nie jest perfumowany. Nie uczula, nie podrażnia. Jednakże zastanawia mnie, kto przyklejał naklejkę na opakowanie. Jest przyklejona tak niedbale i krzywo, jakby był to produkt od pierwszego lepszego chińczyka a nie avon.
    Zalety:
    • wydajny
    • zakrywa
    • nie pogarsza stanu
    • neutralny zapach
    Wady:
    • szybko schodzi z twarzy
    • niedbałe opakowanie