Żele pod prysznic

Nivea Bath Care: kremowy żel pod prysznic Lemon Oil 250ml
Bodyland.pl
Nivea Żel pod prysznic Lemongrass & Oil 500ml

• 11 maja 2025 o 10:50
    Bardzo lubię tę serię żeli od Nivea
    Żel kupiłam na promocji w Hebe jeden za 14 zł drugi za 3 zł, i tak najbardziej zawsze opłaca się je kupować. Żele z tej serii są genialne, mają boskie zapachy, a ten szczególnie mnie ujął. Jest świeży, intensywny, ale nie przeszkadzający. Idealnie sie pieni, jest dość wydajny oraz co jest bardzo fajne - utrzymuje się na skórze przez jakiś czas. Posiada w sobie drobinki które mają być niby peelingujące, ale są średnio wyczuwalne na skórze. Na pewno jeszcze do niego wrócę, bo ten zapach... <3????????????
    Zalety:
    • Piękny, świeży zapach, długo utrzymujący się na skórze
    • Konsystencja
  • 26 stycznia 2025 o 14:41
    Zwykły żel o ciekawym zapachu
    Nie jest to moim zdaniem jakiś produkt wow. Wprawdzie nie wysusza skóry, ale też jej nie nawilża i nie odżywia, jak już wcześniej zauważyła jedna z Recenzentek. Troszkę jestem rozczarowana, bo właśnie na efekt odżywienia i nawilżenia bardzo liczyłam. W końcu mamy tu olejek w składzie. Nie chcę przez to powiedzieć, że produkt jest zły. Jest po prostu przyzwoitym myjadłem, jakich wiele mamy na rynku. Nie wysusza, ale i nie robi cudów. Zapach natomiast jest fenomenalny. To autentyczna trawa cytrynowa, bez sztucznych chemicznych nut. Z całą pewnością taki zapach dodaje pozytywnej energii, zwłaszcza o poranku. Kosmetyk jest wydajny i ze względu na zapach przyjemny w użyciu. Ja jednak nie wiem, czy kupię go ponownie. Tu poza zapachem nie ma szału, a na rynku jest wiele żeli, które nie tylko myją, ale również pielęgnują skórę.
  • 8 września 2024 o 13:30
    Obłędny zapach
    Żel pod prysznic od Nivea jest bardzo dobry. Kosmetyk o rewelacyjnym zapachu trawy cytrynowej sprawia, że znajdujemy w wyobraźni na dworze zrelaksowani. W działaniu nawilża, dobrze odświeża skórę oraz łagodzi podrażnienia. Mam lekki problem ze zgadnięciem, co to są za żółte kulki w żelu, ale najpewniej witamina C. Produkt jest również bardzo wydajny. Opakowanie ma spore, bo aż 500 ml z prostą szatą graficzną oraz przezroczystą butelką, dzięki której widać ile zostało produktu w opakowaniu. Jedyny minus jest taki, że producent nie napisał, że ten oto żel pod prysznic jest również trochę peelingujący. Do codziennego stosowania, jednak się zbytnio nie nadaje, ale to moje jedyne zastrzeżenie.
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    • szata graficzna
    • do stosowania jako peeling
    Wady:
    • producent nie napisał, że żel peelinguje
    • nie do codziennego stosowania
    _inga
    8 sierpnia 2024 o 7:07
    Żel pod prysznic Lemongrass & Oil, Nivea
    Żel pod prysznic Lemongrass & Oil kupiłam na jednej z aukcji internetowych opakowanie to przeźroczysta plastikowa butelka o pojemności 500 ml, zapłaciłam około 14 zł. Żel ma przyjemny świeży zapach z nutami trawy cytrynowej i limonki, zawiera małe drobinki olejku oraz witaminę C i E, ma odpowiednią konsystencję, dobrze się pieni, jest wydajny. Żel dobrze myje i oczyszcza skórę, mimo że zawiera olejek nie daje zbyt dobrego nawilżenia i odżywienia skóry. Po umyciu tym żelem skóra jest miękka, gładka, odświeżona. Dodatkowy plus za proekologiczne myślenie producenta opakowanie wykonane w 96 % z plastiku pochodzącego z recyklingu a do tego jest estetyczne,wygodne i praktyczne , widać ile kosmetyku pozostało. Podsumowując fajny żel pod prysznic co prawda to taki przeciętny drogeryjny średniak jednak dobrze spełnia swoją funkcje a jego świeży, orzeźwiający aromat daje zastrzyk energii oraz uczucie świeżości. Polecam !
    Zalety:
    • przyjemny świeży zapach
    • dobrze się pieni
    • skutecznie myje i oczyszcza skórę
    • nie uczula, nie podrażnia
    • daje miłe uczucie świeżości
    Wady:
    • mimo olejku nie daje lepszego nawilżenia i odżywienia skóry niż inne żele
  • 8 kwietnia 2024 o 12:09
    Przepiękny zapach
    Uwielbiam tego typu zapachy w kosmetykach a ten zapach jest po prostu przepiękny , bardzo świeży i orzeźwiający kojarzy mi się z pięknym i słonecznym latem . Żel przyjemnie orzeźwia , chłodzi oraz koi skórę , jest idealny podczas wieczornej relaksującej i odprężającej kąpieli . Produkt bardzo dobrze się pieni dlatego wystarczy jego niewielka ilość aby dokładnie i dogłębnie oczyścić skórę przez co opakowanie produktu wystarcza na długo i jest on bardzo wydajny . Skóra po zastosowaniu tego żelu jest widocznie odżywiona , świeża , wygładzona , lekka i miękka w dotyku , nie powoduje on żadnych podrażnień , swedzenia oraz pieczenia nada się on również dla bardzo wrażliwej skóry. Produkt zamknięty jest w poręczną buteleczkę z której z łatwością można wydobyć produkt . Bardzo polecam.