Odżywki do włosów

Dermena Odżywka do włosów osłabionych (stara wersja)

Stara wersja produktu

e-ZikoApteka.pl
Dermena odżywka wzmacniająca włosy nadmiernie wypadające, 200 ml
Dermena

• 9 maja 2023 o 20:42
    Jest moc! :)
    Za każdym razem robi na moich włosach efekt wow. Nawet gdy pomijałam w pielęgnacji odżywki bez spłukiwania, a jedynie suszyłam włosy na szczotkę to wychodziło pięknie. Włosy są błyszczące, gładkie i miękkie, no po prostu idealne. Nie zauważyłam by się nadmiernie puszyły. Odżywka jest treściwa i wydajna. Zapach dla mnie jest neutralny. Opakowanie dość wygodne.
    Zalety:
    • robi u mnie efekt wow
    Wady:
    • mała pojemność
  • 7 lipca 2022 o 14:22
    Nieporozumienie.
    Jak dla mnie, to ta odżywka robi naprawdę niewiele, na pewno nie nawilża. Już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam produkt do włosów, który tak niefajnie mi się używało... Włosy rozczesują się po niej tak sobie, powiedziałabym nawet że słabo, a jak wyschną to są dziwne. Lekko spuszone, końce się plączą (żadna odżywka dotąd ich tak nie mierzwiła), niby nie są obciążone, ale jakieś takie nieprzyjemne, suche. Jakbym miała źle zmyte olejowanie na głowie. I owszem, błyszczą się, ma się wrażenie, że ten błysk zostawił film z masła shea, które jest w składzie. Generalnie moje włosy wyglądają po niej brzydko, szybko tracą świeżość, strąkują się i wyglądają smętnie. Poza tym, łatwo tą odżywką obciążyć skalp. Wystarczy spłukiwać włosy głową w dół. Skóra głowy wtedy swędzi i szybciej się przetłuszcza. Dodatkowo film, który pozostaje na włosach migruje na szyję i ją tłuści, co jest niesamowicie nieprzyjemnym odczuciem. I teraz zagwostka, bo producent deklaruje, że kosmetyk zawiera molekułę wzmacniającą mieszek włosowy. Dobre sobie...Tylko jak wykorzystać jej potencjał? Nałożyć produkt na skórę głowy? No nie wyobrażam sobie... Zapach chemiczny, mało intensywny, nie pozostawał na włosach. Podsumowując, jest to produkt, który się u mnie nie sprawdził. Zużywałam go niechętnie, a koniec końców po prostu wyrzuciłam...Tak, to jest zdecydowanie kosmetyk z kategorii "Kierunek - kosz!"
  • 26 stycznia 2022 o 22:41
    Warta uwagi
    Odżywkę poleciła mi pani z apteki. I jest to fajny produkt którego używam jak nie mam czasu na dłuższą pielęgnacje. Po umyciu nakładam na pare minut o czym spłukuje. Odżywka wygładza włosy oraz bardzo ułatwia rozczesywanie. Po wysuszeniu włosy są miękkie oraz błyszczące. Ładnie pachnie, bardzo wygodne opakowanie.
    Zalety:
    • Bardzo wydajna
    • Spełnia swoje zadanie
  • 9 stycznia 2022 o 10:57
    kupiłam i żałuję , droga nie była , ale nawet czasu na nią szkoda
    Odżywka z serii działającej pozytywnie na włosy męża- kupiłam i sobie . Niestety wieeelkie rozczarowanie, bo kompletnie nie spełnia obietnic producenta. Do tego stopnia , że nawet nie ułatwia rozczesywania
    Zalety:
    • 1. Cena przystępna
    • 2. Opakowanie apteczne - wzbudzające zaufanie nienamolną dekoracją
    Wady:
    • 1. Nie działa :
    • a) nie nawilża
    • b) nie rozczesuje nawet
    • c) odżywienie nie stwierdzone
    • 2. Mała wydajność
  • 12 października 2021 o 11:25
    W porządku
    Odżywka niczym nie zaskakuje, jednak w pełni spełnia swoje zadanie. Kupiłam ją razem z szamponem Dermenowym i w tym duecie sprawdza się bardzo dobrze. O ile szampon na tendencje do tępienia włosów, o tyle to wszystko 'przykrywa' odżywka. Sama w sobie ma w porządku konsystencję, która łatwo rozprowadza się na włosach. Zapach jest ledwo wyczuwalny, raczej apteczny. Spłukuje się bez problemu. Polecam sprawdzić w zestawie z szamponem