Balsamy do ciała

Tołpa Eco Spa [Spa Detox], Odpręzenie, Otulające masło - krem odbudowujące gładkość ciała

tołpa spa eco relax otulające masło krem 250ml

• 1 kwietnia 2022 o 17:16
    Domowe spa i relaks gwarantowane, a przy tym dobrze nawilżona skóra.
    Masło kupiłam z zestawem innych kosmetyków z tej serii by moc rozkoszować się domowy spa w zaciszu własnej łazienki. Dodam, że mam skórę bardzo suchą, szorstką na kolanach i łokciach, która potrzebuje porządnego nawilżenia. Masło zapakowane jest w plastikowy słoiczek z białą zakrętką. Szata graficzna jest świetna, jak w z resztą w serii. Jak dla mnie ta grafika ma w sobie to coś co bardzo do mnie przemawia, luz połączony z nowoczesnością i ciekawym designem. Sam słoiczek jest średnio higieniczne, ale ze względu na konsystencję jest tu słusznym rozwiązaniem. Masło ma lekko beżowy kolor i dość gęstą konsystencję, ale nie jest to typowe zbite, trudne do rozsmarowania masło. Kosmetyk szybko się wchłania i jeśli nie nałoży się go za dużo nie zostawia smug i śladów na skórze więc ryzyko ubrudzenia ubrań jest niskie. Masło nie oblepia I nie zostawia dziwnego filmu. Zapach jest przyjemny, otulający, aromatyczny i jak dla mnie w sam raz do zrobienia domowego spa lub masażu właśnie. Wiadomo, zapach to zawsze kwestia indywidualna, zależna od gustu. Ja jestem zadowolona bo mi naprawdę sprawia przyjemność i pozwala się odprężyć. Co więcej u mnie zostaje dłuższy czas na skórze, ale nie męczy nosa i nie powoduje bólu głowy. Używam zawsze po kąpieli, na skórę całego ciała. Przyznam, że masło dobrze nawilża i dzięki smarowaniu nim moja skóra stała się przyjemnie miękka i gładka pod dotykiem palców. Naprawdę po czasie widać różnicę w nawodnieniu i elastyczności co przekłada się na jej zdrowszą kondycję i lepszy wygląd. Skóra w tych najbardziej newralgicznych miejscach, jak łokcie i kolana, które zawsze mam bardzo suche i szorstkie, stała się lepiej odżywiona i delikatniejsza, mniej twarda i łuszcząca, a mam z tym spory problem zwłaszcza w chłodniejsze dni. Po pewnym czasie widać ogólne polepszenie stanu skóry. Co więcej ten przyjemny zapach potrafi naprawdę wprawić w dobry nastrój i w efekcie można mieć domowe spa codziennie. Nie ukrywam, ten przyjemny zapach jaki zostaje po aplikacji na skórę, sprawia, że dbanie o nią jest jeszcze większą przyjemnością. Masło nie powoduje u mnie żadnych reakcji alergicznych, a ostatnio jest dość kapryśna. Nie ma żadnego pieczenia, swędzenia skóry, podrażnienia i to także po goleniu. Wydajność nie jest zła, myślę, że na dwa miesiące może wystarczy. Mi udało się kupić w promocji i cena wtedy była bardzo atrakcyjna.
    Kaisja
    6 marca 2021 o 20:21
    Bardziej śnieżny puch dla skóry, niż masło
    Nakręciłam się niesamowicie na ten kosmetyk, który miał zapewniać nie tylko doskonałą pielęgnację nawilżającą dla skóry ciała, ale i właściwości wybitnie relaksujące. Odstręcza mnie ogólnodostępność wszelkich ośrodków SPA, i wolę zaciszność własnej łazienki, ale lubię też kosmetyki mogące mi zapewnić zmysłowe doznania, dlatego ogromną wagę przywiązuję do ich konsystencji i zapachu. I cóż... Po kremie do ciała o nazwie "SPA Detox" z podtytułem "Relax" spodziewałam się czegoś bardziej... wyrafinowanego, niż po prostu świeży, wodny zapach. Podkreślam, że bardzo przyjemny, ale ulotny i niewyczuwalny już w momencie wmasowania kremu w skórę. Pod tym względem o wiele wyżej oceniam inny kosmetyk marki Tołpa – ujędrniający krem do ciała (który również opisałam na Portalu Wizaż), pachnący upojnie, ultrazmysłowo, lekko orientalnie – orzechowo-korzennie, przy czym jest to kosmetyk silniej, bardziej kompleksowo działający na skórę, ale i – odpowiednio, dwukrotnie droższy. Tymczasem, wracając do relaksującego masła do ciała – oprócz rozczarowania niestety raczej zwyczajnym zapachem, więcej zastrzeżeń nie mam. Wręcz przeciwnie – same pochwały. Krem określony został przez Producenta jako "masło do ciała", moim zdaniem nie całkiem adekwatnie, gdyż ten rodzaj kosmetyków bywa dość gęsty i ciężki, natomiast specyfik Tołpy jest leciutki, i delikatny jak puch, i tak też zachowuje się na skórze. Lekko się wmasowuje i błyskawicznie, do sucha, wchłania, nie pozostawiając wilgotnego filmu. Od pierwszego zastosowania skóra jest głęboko nawilżona, staje się gładka i ukojona. Krem jest z tego względu świetny na każdą porę roku, gdyż latem łagodzi podrażnienie i wysuszenie słońcem, a zimą – zimnem i grubą odzieżą. Tak wspaniale nawilża i pielęgnuje ciało, że nie odejmę od oceny 1 gwiazdki za zapach :-). Za brak zapachu.
    Zalety:
    • skład – naturalny – wyciągi m.in. z borowiny, masło shea i olej macadamia,
    • skuteczność – głęboko nawilżona, gładka skóra,
    • wydajność – bardzo wydajny,
    • konsystencja – cudowna, lekka, miła w dotyku,
    • wchłanialność – bardzo dobra,
    • opakowanie – ładne, praktyczne - skromny, estetyczny plastikowy słój z etykietą w jasnych barwach,
    • cena – dość przystępna – obniżana przy częstych akcjach promocyjnych marki
    Wady:
    • zapach – bardzo ładny – świeży, "wodny", ale ulotny, i mnie osobiście rozczarował – po kosmetyku typu "SPA relaks" spodziewałam się subtelnych, ale jednak nieco intensywniejszych, orientalnych olejków eterycznych
  • 13 grudnia 2020 o 12:35
    Ratunek dla suchej skóry.
    Ten kosmetyk służył mi wiernie kilka miesięcy. Od razu zaznaczę, że stosowałam go tylko wtedy, gdy moja skóra była bardzo sucha. Sprawdził się doskonale. Zapach przyjemny, świeży. Mnie kojarzył się z aromaterapią lub zabiegiem w spa. Niestety, nie utrzymywał się na skórze. Formuła gęsta, treściwa, pięknie nawilżała, odżywiała i koiła skórę. Lubiłam ten satynowy film, który zostawiała. Rewelacyjnie też sprawdził się do pielęgnacji stóp. Zdarzyło mi się nałożyć na nie pokaźną warstwę i założyć skarpetki - efekt po jakimś czasie świetny. Skóra stóp gładka, nawilżona i wyraźnie zmiękczona.
  • 22 maja 2020 o 22:26
    Borowinowy hit wśród maseł !
    W konsystencji jest gęsty, ale już jego niewielka ilość przy ruchach rozcierania i rozgrzaniu w dłoniach staje się jak olej, pozostawiając delikatną powłokę do wchłonięcia. Borowina to antyoksydant, poprawia mikrokrążenie, kondycję skory. Dla mnie to prawdziwy fenomen, zlikwidował szorstkość, suchość, uelastycznia, nawilża. Doskonale sprawdza się przy dłuższym masażu, po intensywnym wysiłku fizycznym, skóra jak marzenie i ten zapach
    Zalety:
    • zapach, działanie, gładkość skóry, wydajność, konsystencja
    Nataria
    28 marca 2019 o 10:07
    przyjemne masełko
    masło dobrze natłuszcza i uelastycznia skórę. moja przyjaciółka - fizjoterapeutka stosuje je w gabinecie do masażu, w którym wymagany jest inny rodzaj poślizgu niż po olejku i jest zachwycona.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • zapach, opakowanie

Zobacz także inne Balsamy do ciała