Kremy pod oczy

Bobbi Brown Hydrating Eye Cream Nawilżający krem pod oczy

• 3 października 2021 o 18:48
    z obietnic producenta spełniona tylko jedna - krem szybko się wchłania
    Dostałam ten krem razem z innym kremem pod oczy Bobbi Brown i nie rozumiem zachwytów. OPAKOWANIE Szklany słoiczek. Nie przepadam za tą formą w przypadku kremów pod oczy, ale nie byłby to problem gdyby krem był świetny. SKŁAD Lubię czytać składy. Tu skład dość długi, ale nie widzę żadnych składników, które by mnie zachwycały. Oleje roślinne ( tym w skwalan wysoko). Cholesterol, sól kwasu hialuronowego, gliceryna, aloes. OK, ale nie powala na kolana. Oprócz tego konserwanty z tych, których akurat nie lubię (choć moim zdaniem konserwanty to konieczność, wolę inne). DZIAŁANIE Tu z obietnic producenta zgadzam się 100% z jedną - krem bardzo szybko się wchłania. Tak szybko, że dla dojrzałej, suchej pod oczami skóry nie jest zjawisko pożądane. Stopień nawilżenia jest bardzo słaby. Po kilku godzinach skóra jest sucha jak papier. Chciałam zużyć ten krem więc nakładałam pod inny krem (zwykły drogeryjny) i dopiero na takie duo nakładałam makijaż. PODSUMOWUJĄC Krem o działaniu zdecydowanie niewystarczającym dla dojrzałej skóry. Nie dość nawilża, nie uelastycznia, nie wygładza drobnych zmarszczek.
    Zalety:
    • W składzie kilka substancji o działaniu nawilżającym
    Wady:
    • słabo nawilża
  • 3 września 2021 o 9:57
    klasyk od jakiś 10 lat
    produkt kupiłam kuuuuupe lat temu z polecenia Maxineczki jak dla mnie to bardzo dobry klasyk który robi to co ma robić jest u mnie zawsze od kilku lat i zostanie jeszcze na wiele kolejnych ;)
    • działanie
    Wady:
    • nie lubię go stosować latem, wolę kiedy jest chłodniejsza pogoda
  • 7 sierpnia 2021 o 20:18
    Krem daję dobre nawilżenie....
    Krem Bobbi Brown, Hydrating Eye Cream kupiłam tak naprawdę przez pomyłkę, chciałam kupić Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream. Opakowanie szklane 15 ml z charakterystyczną czarną nakretką w środku w słoiczku znajduje się zabezpieczenie. Krem posiada bardzo lekką konsystencję koloru białego która szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej powłoczki pod okiem. Jest całkowicie bezzapachowy. Zawiera naturalne składniki, które dbają o skórę wokół oczu, znajdziemy między innymi olejeki jojoba i awokado, skwalan, ekstrakt z aloesu i oczaru wirginijskiego oraz wodę mineralna które zapewniają głębokie nawilżenie i wygładzenie. Krem jest świetny na dzień pod makijaż, nie roluje się, zapewnia mojej skórze pod oczami intensywne nawilżenie i ukojenie. Jednak do wieczornej pielęgnacji nie sprawdza się do końca, rano po przebudzeniu ( nie zawsze) mam sachare pod okiem a to oznacza iż krem nie do końca jest taki nawilżający jak być powinien. Wdrożyłam go jednak do wieczornej pielęgnacji jako serum pod oczy a później nakładam jakichś bardzej odżywczy krem i w takiej formie on się sprawdza. Zostało mi jakieś pół opakowania kremu, jak go wykończę to raczej nie zdecyduje się na ponowny zakup, gdyż podobne efekty nawilżenia osiągne przy pomocy jakiegoś tańszego kremu.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
  • 6 maja 2021 o 14:34
    Pomyłka za dużą cenę
    Kupiłam ten krem z czystej ciekawości, miałam zamiar kupić ten drugi, wychwalany, ale akurat nie było. W każdym razie myślałam sobie, że ten też zapowiada się spoko, bo przeciez Bobbi ma ten drugi krem taki sławny (jeszcze go nie miałam), więc ten pewnie też nie odstaje jakością. Jakże się myliłam. Słoiczek jest typowy dla marki, jest minimalistycznie, mi sie podoba, nie lubię żadnych fikuśnych opakowań. Na pierwszy rzut oka myślałam, że krem jest dość gęsty, ale niestety nie, okazało się, że gęstości za dużo to w nim nie ma. Ja lubię bardzo gęste kremy pod oczy, pokroju Shiseido Benefiance Wrinkle Resist, skóra pod oczami w moim wieku wymaga specjalnego traktowania, więc używam dodatkowo serum pod oczy i stosuję retinoidy pod oczami, żeby ona jakoś tam wyglądała, dlatego jeśli obietnice kremu są że jest to produkt nawilżający, tym bardziej za takie pieniądze, to ja oczekuję, że on będzie nawilżający. Niestety po nałożeniu pod oko wydaje mi się, że ów krem wchłania się niemal błyskawicznie, po prostu znika, jak woda, w pewnym sensie przypomina mi to pół żelową formułę, aniżeli krem. Zapach jakiś jest, ale dość delikatny, nie męczył. Natomiast to, co się działo się z moimi oczami po każdorazowej aplikacji tego kremu jest nie do opisania. Zacznę może od tego braku nawilżenia, którego moja skóra tak jak każda jednak potrzebuje, ten krem nie nawilża wcale, po kilku dniach miałam wrażenie, że pod oczami miałam sacharę i zrobiły mi się suche skórki na dolnych powiekach (nawet nie wiedziałam, że to jest możliwe), także ewidentnie ten krem sobie nie radzi. Nakładany na dzień pomimo 'cienkiej' konsystencji masakrycznie roluje się pod korektorem, wszystko wygląda nieświeżo. Korektor zjeżdża, warzy się (a nie miałam z nim problemu na innym kremie). Największa jednak wada tego kremu (prócz ceny of kors) jest taka, że on migruje do oczu i powoduje łzawienie, szczypanie i mgłę przed oczami, są one czerwone i podrażnione. Nie wiem, o co w tym chodzi, ale nie jestem jedyną, która zaobserwowała takie efekty. Aż sprawdziłam datę na opakowaniu i było, że jest ważny jeszcze ponad 24 miesiące, jak go kupiłam to był szczelnie zafoliowany w pudełku, więc nie było szansy, że coś się z nim działo, po prostu coś jest nie tak z formułą. Także pomęczyłam się z nim może z miesiąc i musiałam oddać Mamie, która odnotowała takie same efekty, więc ewidentnie coś jest na rzeczy. Ja gorąco ten krem odradzam, wywaliłam kupę kasy w błoto i czuję się po tym incydencie zniechęcona do całej marki.
  • 27 grudnia 2019 o 19:14
    Robi dobrą robotę :)
    Pierwszy krem otrzymałam w 2017 roku gdy przez przypadek został zakupiony mi na prezent zamiast mojego ulubionego Bobbi Brown Eye Repair Cream. Jego działanie nawilżające i "nawadniające" uważam, że się sprawdza. Ma bardzo lekką formułę, więc idealnie nadaje się na lato. Ogólnie w odczuciu jest to bardzo wodnisty i lekki krem. Zimą jednak bym uważała w mroźne dni nakładać go pod oczy gdy gdzieś wychodzimy, bo jest za bardzo bogaty w wodę. Był moim pierwszym kremem Bobbi Brown jaki stosowałam i na pewno po 3- 4 miesiącach regularnego użytkowania zauważyłam znaczącą poprawę mojej skóry pod oczami. Zniknęły problemy z suchymi strupkami na skórze powiek i pod oczami. Dodam, że mam skrajnie suchą cerę ze skłonnością do atopii i przy okazji głęboką dolinę łez. Nie uczulił mnie ani nie podrażnił. W sytuacjach podrażnień miał nawet przyjemne działanie kojące. Latem uwielbiałam go aplikować na skórę wyciągniętego prosto z lodówki, bo niwelował przyjemnie opuchnięcie po nocy. Jest naprawdę super jako lekkie uzupełnienie mojej pilęgnacji, ale jednak moja skóra wymaga bardziej odżywczego działania u podstaw. Stąd zabieram 1 gwiazdkę, bo sam niezależnie mi się nie sprawdza, szczególnie w okresie zimowym gdy moja skóa staje się skrajnie sucha. Cene ma wysoką i dlatego cieszę się, że 2 x otrzymałam go na prezent i nie musiałam wydawać pieniedzy z własnej kieszeni. Nie wiem czy bym go sama z siebie kupiła, bo jednak zawsze skierowałabym się ku jego bratu intensywnie nawilząjącemu.
    Zalety:
    • przy regularnym stosowaniu widać poprawę nawilżenia i elastyczności skóry pod oczami
    • nie podrażnia i nie uczula mnie z atopową i skrajnie suchą skórą- co jest dużym plusem
    • lekki, aplikowany schłodzony z lodwóki zmniejsza opuchnięcie pod oczami.
    Wady:
    • bardzo wysoka cena
    • 3x mniej wydajny w porównaniu z Bobbi Brown Exrtra Eye Repair Cream