Kremy i mleczka do włosów

Bumble and bumble Curl Conscious, Defining Creme Krem do stylizacji włosów kręconych

• 19 lutego 2019 o 21:05
    Nic specjalnego
    Krem był dla mnie sporym rozczarowaniem, jako kręconowłosa z wielu pieców chleb jadłam, stosowałam różne metody. Ten kosmetyk nie ma najlepszego składu, ale używałam go jeszcze zanim przeszłam na pielęgnację bez parafiny i silikonów. Drogi, oj drogi. Co prawda wystarcza na długo, ale wciąż, cena nie jest adekwatna do jego działania, ani trochę. Zapach przepiękny, arbuzowo-melonowy, naprawdę przyjemny. Konsystencja klejąca, to krem, ale z takim klejącym żelowo-wodnym dodatkiem. Nie można go nałożyć na całe włosy, bo przetłuści nam skalp, trzeba tak od ucha albo nawet od połowy, zależy, kto ma jaki skręt. Nie zauważyłam, żeby działał na loki lepiej niż nic/tańsze kremy/żele, a więc dosyć przeciętnie. Obciąża włosy, sprawia, że są bardziej przyklejone do skóry głowy, tzw. "naleśnik", na szczęście ja mam "burzę loków", więc aż tak mi to krzywdy nie robiło, ale nawet i jak na mnie, ten przyklep był dosyć widoczny, było inaczej niż zwykle. Do zmycia tego produktu trzeba używać mocnego szamponu, bo oblepia włosy dosyć mocno, to jest wyczuwalne, nawet kiedy sobie te włosy podotykamy. Na dłuższą metę ten kosmetyk pogarszał ich stan, były coraz bardziej oklapnięte. Do reanimacji jest ok, w moim przypadku wystarczyło rano pougniatać go w suche włosy i loki odżywały. Nie polecam tego kosmetyku, jeśli ktoś czyta składy i sprawdza, co nakłada na włosy, nie znajdzie tu tego, czego szuka. Oczywiście mam na myśli te osoby, które są bliżej naturalnych składów niż nie. Te osoby, które zaś nie zwracają uwagi na składy, a zależy im na efekcie, mogą spróbować, muszą obserwować reakcje włosów, bo jak wiadomo, co włosy to inne, plus jeszcze mogą się nam zmieniać efekty po kosmetykach w zależności od diety, poziomu hormonów, pory roku, pogody, itd. U mnie niczego nadzwyczajnego nie robił, zwłaszcza jak za tę cenę.
    Mijanou
    9 lipca 2015 o 23:48
    Produkt dziwny-pozytywny^^
    Mam mieszane uczucia, jesli chodzi o ten krem. Pierwsze zastosowanie, to zgodne z instrukcją (na umyte, odżywione i wilgotne wlosy od góry do dołu) rozczarowało mnie. Moje wlosy są naturalnie kręcone, ale kapryśne (jeśli ktoś jest rudy z natury i lokowany to wie, o co chodzi) i skłonne do przesuszeń. Użycie zgodnie z instrukcją ani nie poprawilo, ani nie zaszkodziło skrętowi. Miałam wrażenie lekkiego obciążenia czy delikatnego oblepienia, ale nie było to oblepienie, które denerwuje a lekki film.Ale generalnie tam, gdzie skręt tego dnia był nieco lżejszy, lżejszy pozostał. \\n \\nNatomiast ten sam krem, jako wykończenie na umyte, suche włosy działa rewelacyjnie.Głowa w dół i gniecenie pasm z pomocą tego kremu rzeczywiście wyrównuje skręt, lekko nabłyszcza wlosy (nabłyszca a nie natłuszcza!). I taki efekt utrzymuje się do następnego mycia. Włosy nie sa sklejone, przeciwnie, lekkie i pełne finezji, jakby żyły własnym życiem. \\n \\nZapach dyskretny, bardzo przyjemny, nietrwały. Za to plus, bo nie będzie się kłócić z zapachem balsamów i perfum. Plus za wydajność- jednorazowo zużywa się naprawdę niewielką ilość (przy moich wlosach za pas jest to wielkość sporego orzecha laskowego lub dwóch roztarty na dwie porcje na dloniach). \\n \\nCena, podobnie jak innych produktów z serii Bumble and Bumble, spora. \\n \\nMyślę, że ten produkt wymaga eksperymentów z nakładaniem. U mnie ten polecany przez producenta sposób zastosowania kompletnie się nie sprawdził. Używam tego produktu od: 3 tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno pełnowymiarowe- w trakcie
    uzunia
    8 sierpnia 2013 o 20:57
    Serdecznie polecam!
    Bardzo dobry produkt zwłaszcza jak włosy lokują sie nierównomiernie. Używamy niewielką ilośc i voila... piękny pogłebiony naturalny skręt. U mnie wygląda jakbym użyła lokówki. Moja koleżanka tak zachwyciła się efektem na moich włosach,ze sama też postanowiła zakupić. Produkt jest rewelacyjny, nie skleja włosów, nie pododuje klapnięcia...pięknie podkreśla kształt fal i utrwala ten efekt. W dodatku naprawde niewiele potrzeba aby uzyskac rewelacyjny efekt. Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: pierwsze, w trakcie
  • 6 czerwca 2012 o 22:08
    zlotko:)
    mam proste jak druty wlosy siegajace za ramiona, ale zawsze marzylam o falowanych typu beach hair, w sumie krem ten jest przenaczony do wlosow kreconych, ale dla mnie idealnie sprawdza sie w tym co chcialam osiagnac. po nalozeniu go na mokre wlosy momentalnie zaczynaja one falowac, bez obciazenie bez zadnej sztywnosci. jedyny minus to cena, ale krem wystarcza na baaardzo dlugo, juz niewielka ilosc pozwala osiagnac efekt. wiec w sumie sie oplaca.. Polecam Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego