Szampony do włosów

Green Pharmacy Szampon do włosów tłustych u podstawy i suchych na końcach z żeń - szeniem

ELFA SZAMPON ŻEN-SZEN 350ml

Nasi użytkownicy zostawili 63 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 stycznia 2021 o 22:50
    Nie polecam
    Opakowanie standardowe jak na markę przystało - ciemna butelka z zieloną zakrętką na klik. Konsystencja szamponu jest wodnista, ale nie, aż tak aby spływała z ręki. Ma ziołowy nieco intensywny zapach więc niektórym może przeszkadzać. Jeśli chodzi o działanie to wypadania włosów niestety nie powstrzymał. Co prawda jest to trochę uciążliwe dla mnie chociaż pocieszam się faktem, że mam dużo gęstych włosów i ogromną ilość baby hair, ale mimo to mogłyby wypadać nieco mniej. Dobrze oczyszcza włosy, ale po jego zastosowaniu pojawia się problem w rozczesaniu włosów. Co prawda zazwyczaj używam odżywki lub maski na włosy oraz spray'u jako ułatwiacza rozczesania włosów, ale po tym szamponie plączą się jak nie wiem co. Dodatkowo po mimo niskiej ceny nie należy do zbyt wydajnych produktów. Zdecydowanie nie polecam.
  • 3 listopada 2020 o 22:40
    Dziwny
    Kupiłam szampon z polecenia koleżanki. Szampon jest bez sls ja niestety zauważyłam ze moja skóra nie lubi typowo naturalnych kosmetyków mam tak tez z kremami przynosi to odwrotny efekt do zamierzonego. Mam włosy cienkie z tendencja do przetłuszczania a suchymi końcówkami od codziennego suszenia. Zapach okropny. Szampon się nie pieni. Po umyciu włosy nie wyglądają źle problem pojawia się po dwóch godzinach gdyż włosy wyglądają estetycznie nieświeżo. Ponadto zauważyłam że zwiększył tendencje do wypadania a mi z reguły nie wypadają włosy oraz skóra głowy wydawała mi się podrażniona. Nie wiem czy szampon płacze włosy gdyż używam olejku oraz speryu po umyciu wiec nie miałam problemu z rozczesaniem. Ale moje włosy ani skóra widać nie lubi naturalnych składów.
  • 19 maja 2020 o 18:35
    polecam
    Skład ma świetny, naturalny. Polecam szczególnie dla osób które stosują metody Curly Girl. Cena jest świetna, na prawdę nie widziałam lepszego szamponu w tej cenie. Zapach nie jest chemiczny, może troszkę drażnić na początku, ale nie odczułam tego szczególnie. Opakowanie bardzo ładne, nie ma problemu z wykorzystaniem produktu do końca.
    Safiyaa
    19 lutego 2020 o 14:14
    Green Pharmacy, Szampon do włosów tłustych u podstawy i suchych na końcach z żeń - szeniem
    Moje włosy mają tendencję do przetłuszczania, szczególnie u nasady. Końcówki bywają za to suche, dlatego taki szampon wydał mi się idealny dla mnie. Lubię inne produkty marki Green Pharmacy, dlatego i tutaj spodziewałam się czegoś pozytywnego. Niestety ten szampon nie przypadł mi do gustu. Najdziwniejsze i najbardziej zaskakujące było to, że szampon zdawał się nasilać problemy, z którymi miał walczyć. Już w trakcie schnięcia włosy u nasady wyglądały na lekko przetłuszczone. Na początku myślałam, że być może jest to przypadek, ale ta sytuacja powtórzyła się jeszcze kilka razy. Myślałam, że może to być kwestia nieodpowiedniego spłukania, więc starałam się to robić bardzo starannie, ale nic się nie zmieniło. Nie zauważyłam też żadnych dodatkowych zalet np. wyjątkowego blasku, nadzwyczajnej ochrony ani wygładzenia. Ostatecznie włosy wyglądały po nim ok, ten początkowy efekt przetłuszczenia nie był po dokładnym rozczesaniu aż tak widoczny, ale szampon nie zapewnił wcale idealnej świeżości, a chyba tego można by po nim oczekiwać. Jedynym plusem jest tutaj właściwie wydajność (zakładając, że komuś ten szampon służy), ładne opakowanie i przyjemny zapach. Niestety w moim przypadku ten produkt się nie sprawdził i chociaż będę sięgać po inne kosmetyki tej firmy, z tego na pewno zrezygnuję.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • nasila przetłuszczanie
    • nie wygładza
    • nie odświeża
    Drogeria Natura
  • 1 listopada 2019 o 16:21
    To nie to ...
    Ten szampon zdecydowanie mi nie służył... Za bardzo nie pomógł, a wręcz przesuszył moje włosy. Skóry głowy nie podrażnia, nie uczula. Jest dosyć ‚tępy’ przy rozprowadzaniu, ale całkiem nieźle się pieni. Niestety moje włosy po zużyciu całej butelki były przesuszone i brakowało im miękkości i blasku. Nie jestem zadowolona z tego szamponu i na pewno drugi raz go nie kupię.