Bazy pod makijaż

Estee Lauder Matte Perfecting Primer Baza matująca pod makijaż

• 26 sierpnia 2017 o 19:11
    Jestem zawiedziona. Liczyłam na coś więcej.
    Bazę kupiłam w czerwcu 2017 w oficjalnym sklepie na esteelauder.pl Potrzebowałam czegoś porządnego, po mieszanych odczuciach wobec bazy Clarins i Benefit. Nie wiem co napisać, mam wrażenie, że baza robi NIC. Poprzednie bazy chociaż optycznie maskują pory i zmarszczki. Baza nie powoduje niespodzianek i dobrze współgra z podkładami i kremami bb.
    Zalety:
    • Brak zapachu i to że nie powoduje niespodzianek.
    Wady:
    • Cena, nie matuje i nie przedłuża trwałości makijażu.
  • 26 listopada 2013 o 10:48
    moje KWC IDEAL cudowna baza jedyna
    TAK TAK TAK nie sadzilam ze bede tak zadowolona 1 baza ktora owszem matuje uzywam z podkladem DW ESTEE i jestem zachwycona + puder YR sypki baza jest mizerna z wygladu ot takie bialo mleczne mazidelko po posmarowaniu nic nie widac aby cos sie dzialo wiec daje podklad puder i czekam godzine i godzin parenascie i co moja skora sie nie leje juz olejem jest fenomenalnie minimalnie sie blyszcze ale to w porownaniu co moja skora potrafi jest fenomenem mam tylko nadzieje ze moja skora sie nie przyzwyczai do niej tak jak do magnesia milk :( po magnesi skora byla tepa matowa przez pare godzin a kazdy podklad wygladal na mojej buzi jak szpachel ale coz sie nie robi aby nie wygladac jak nasmarowana olejem moja skora produkuje tyle sebum jak bym miala otwierac fabryke tluszczu :( cos koszmarnego probowlam roznych kosmetykow efekty byly w 1 dniach a poniej sie szybko konczylo ta baza jest inna nawilza cos tam nawilza nie powiem skora jest gladka miekka podklad sie super rozprowadza i super wyglada gladko ladnie roznie ale efekt przerosl moje oczekiwania odtad to moje KWC !!!! opakowanie dobrze da sie dozowac pordukt ladnie wyglada elegancko nie musze juz matowic w dzien twarzy to jest boskie !!!!! Używam tego produktu od: 3 mies Ilość zużytych opakowań: 1/4 op.
  • 1 października 2013 o 11:14
    w duecie z DW i DW Light ideał
    tak jak i w przypadku bazy Benefit, jest to baza wspólgrająca rewelacyjnie z podkładami z wyższej półki. Kupilam ją przy okazki zakupu podkładu DW Light gdyż nie chciałam mieszać ze sobą produktówróżnych marek. I po raz kolejny się nie zawiodłam. Baza ładnie wygładza buzię, utrzymuje makijaż w ryzach , nawet jeśli nie nadaje mega matu ( mam na myśli wersję tępego tynku) to delikatny glow wcale sie przeszkadza. jak dla mnie fajny kosmetyk :) pół gwiazdki odejmuję za cenę, ale warto na te kosmetyki uzbierac :) Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 3 marca 2013 o 18:17
    najlepsza baza dla mojej cery - matująca
    nie kupiłam tej bazy, ale często dostaję w douglasie jej próbki od koleżanek. jest świetna, rewelacyjnie matuje (mam wersją matującą) sprawdzałam też rozświetlającą, ale nie jest dla mnie. zdecydowanie polecam. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: kilkanaście próbek
    abar18
    24 października 2012 o 17:46
    nie działa
    Kupiłam tę bazę,ponieważ jej poprzednia wersja była moim ideałem. Ta niestety jest zupełnia inna,po pierwsze konsystencja, jest bardziej wodnista-lejąca i niestety jakby bardziej świecąca. Nia maskuje porów, nie matuje, przedłuża ewentualnie trwałość makijażu. Wg. mnie jest to baza bardziej rozświetlająca,niż matująca, i co jest najgorsze,a nie często mi się to zdażało,zapycha! U mnie też nic nie łagodzi,ani nie koi.