Wody toaletowe damskie

Oriflame Lucia EDT

Nasi użytkownicy zostawili 35 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 marca 2024 o 16:24
    Kwiatowe orzeżwienie
    Do moich ulubionych zapachów z Oriflame zaliczyć mogę Lucia wodę perfumowaną. Woda toaletowa charakteryzuje się kwiatowym zapachem z nutami słodyczy. Jest to mój top 1 na cieplejszy wiosenny dzień. Pięknie pachnie przywołując na myśl spacer z ukochanym po parku. Lucia to nuty zapachowe kojarzące się z cieplejszym dniem na początku maja. Najpierw wyczuwamy nuty cytryny, czarnej porzeczki i fiołków. Póżniejsze akordy wiosennej aury można wyczuć dzięki pomarańczy, jaśminu oraz konwalii. Cieplejszy klimat przywołują nuty bazy brzoskwinia, drzewo sandałowe, piżmo . Lucia tak samo jak wiosna przeobraża się w coraz to cieplejsze akordy, przywołując na myśl o zbliżającym się lecie.
    Zalety:
    • akordy kwiatowo - owocowe
    • poręczny flakon, który zmieści się w każdej torebce
    • długo utrzymujący się zapach słodkości
    • przystępna cena dla konslutantki
    Wady:
    Miroku
    29 maja 2023 o 23:56
    Kwiatowe mydełko w stylu retro
    Lucia to moje drugie zetknięcie z zapachami Oriflame i tutaj jestem naprawdę zadowolona. Na tyle, że po zużyciu próbki z przyjemnością nabyłam pełnowymiarowy flakon-to taki miły zapach akurat na co dzień i akurat na cieplejsze dni-zawsze ciężko mi znaleźć perfumy na wiosnę i lato, gdyż wolę cięższe oraz słodkie otulające zapachy oraz miodowe kwiatowe killery(które w gorące dni mogą przyprawić o ból głowy), zaś te typowo lżejsze(typu cytrusowe lub ozonowe) to totalnie nie mój typ, dla mnie są często mdłe i bez wyrazu. Dlatego zawsze szukam czegoś w typie świeże kwiaty. Lucia to zapach kwiatowy, ale w sposób mydlany-z jednej strony jest czysty oraz świeży, z drugiej zaś strony nie trąci taniością czy rozwodnionym szamponem. Lucia to hiacynty, frezje, świeże konwalie oraz tuberoza-kwiatowy ogród, ale zroszony deszczem oraz smagany wiatrem. Zapach lekko słodki, ale daleko mu do ulepności czy rozgrzanego słońcem miodowego popołudnia wśród jaśminu. Jest kobiecy, trochę w stylu retro, ale jednocześnie nie babciny czy ciężko-pudrowy. Mi przywodzi na myśl prysznic z kremowym kwiatowym mydłem(nieodżałowana konwaliowa Luxella) gdzie po wytarciu ręcznikiem skóra jest rozgrzana, lekko tępa od mydlanego osadu i pachnąca właśnie taką mydlaną świeżością z kwiatową nutą. Z czasem rozwija się w nim słodsza nuta cytrusowo-porzeczkowa, która jest bardziej bliskoskórna, na szczęście nie jest zbyt orzeźwiająca czy owocowo-ulepna, troszkę pobija kwiatowe nuty, ale bez obierania im mydlanej świeżości. Na trwałość oraz projekcję nie narzekam, perfumy spokojnie się trzymają przez kilka godzin, a na włosach cały dzień-gdy je rozpuszczałam pod koniec dnia to roztaczały dookoła naprawdę mocny zapach perfum, a ja nie mam w zwyczaju ich dokładać w ciągu dnia(używam tylko rano przez wyjściem z domu ;) ). EDIT:23.07-Ostatnio znajoma zwróciła mi uwagę, że mam bardzo ładne perfumy i była w szoku gdy jej powiedziałam, że to Oriflame. (wiecie, ten typ osoby, która uznaje tylko drogie perfumy spod luksusowego szyldu ;) )
  • 18 września 2022 o 10:07
    Mieszanka kwiatów i owoców idealna na lato.
    Oriflame Lucia kwiatowe perfumy dla kobiet, zapach wydany w 2006 roku. Opakowanie z tektury w białym kolorze z rysunkiem wstążki w kolorze czerwonym. Flakonik bezbarwny wykonany ze szkła, lekko spłaszczony, dobrze leży w dłoni. Pojemność idealna do torebki. Nuty zapachowe Nuta głowy: * cytryna * magnolia *czarna porzeczka *bluszcz *mandarynka Nuty serca: *jaśmin *hiacynt *orchidea *róża *fiołek Nuty bazy: *brzoskwinia *drzewo sandałowe *piżmo *jeżyna *śliwka Perfumy zmieniające się w ciągu dnia, kwiaty przeplatają się z owocami. W pierwszej chwili zapach jest mocny z czasem łagodnieje i trzyma się blisko skóry. Trwałość 8 - 9 godzin. Idealny na lato zarówno na dzień jak i na wieczór.
    Zalety:
    • słodko orzeźwiający zapach kwiatów i owoców
    • śliczny poręczny flakon, idealny do torebki
    • długo utrzymujący się zapach
    • dostępność Oriflame
    Wady:
  • 14 lipca 2021 o 18:23
    Rześki, dziewczęcy, optymistyczny zapach
    Woda toaletowa Lucia ma intensywnie kwiatowo-słodki, trochę mydlany zapach. Jest taki rześki, dziewczęcy i optymistyczny. Świetnie sprawdzi się w pierwsze dni wiosny, wprawia w radosny nastrój. Oczywiście z powodzeniem można używać nawet w jesień, czy zimę. Zapach jest ciepły i promienny. Całkiem przyjemny. Jednak z czasem okazał się dla mnie trochę za mdły i męczący. ,,Wypsikałam'' właśnie cała buteleczkę, ale nie jest mi wcale żal, że woda już się skończyła. Jeśli chodzi o trwałość to zapach utrzymuje się i jest dobrze wyczuwalny spokojnie przez pół dnia (na ubraniach dłużej). Niestety muszę dodać, że nie czuję, żeby się rozwijał, pachnie cały czas tak samo. Myślę, że gdyby miał bardziej wyczuwalne nuty cytrusowe mogłoby być o wiele ciekawiej i z charakterem. Bo teraz jest zbyt zwyczajnie... Zamówiłam w promocji za niecałe 30 zł, ale drugi raz raczej się nie skuszę. Oriflame ma lepsze zapachy.
  • 17 lutego 2021 o 19:23
    Przepiekny zapach :)
    Kiedy nie mogę doczekać się wiosny.. uzywam tych perfum. Przepiekny, kwiatowy zapach, z nutami frezji ... po spryskaniu się zapach utrzymuje się naprawdę długo ! pachnie na kurtce... na szaliku. Każdy zawsze mnie pyta, co to za zapach :) jeden z najpieknieszych wiosennych zapachów :)
    • kwiatowe nuty
    • trwałość