Pozytywnie mnie zaskoczył. Świetny stosunek jakości do ceny
Nie wiem jak to się stało, że do tej pory omijałam produkty tej marki. Z racji niskiej ceny i dobrej dostępności postanowiłam w końcu sprawdzić ich jakość.
Opakowaniu niczego nie brakuje. Jest bardzo dobrej jakości, plastik wytrzymały, z etykietą również nic się nie dzieje. Do samego końca wszystko wygląda jak nowe. Butelka jest stabilna, bo szeroka u podstawy, naciskając pompkę nie przewraca się. Pompka również bez zrzutu, dozuje odpowiednio, nie zapycha się produktem. Szkoda tylko, że nie widac stopnia zużycia. Całość zawiera 300 ml.
Płyn ma bardzo delikany zapach. Taki świeży, trochę jak ogórek. Ulatnia się bardzo szybko. Konsystencja dość płynna, ale nie za rzadka, dobrze trzyma się dłoni, nie spływając z nich podczas aplikacji. Sprawnie przenosi się na ciało i bezproblemowo spienia. Szkoda, że tej piany nie ma zbyt dużo. To oczywiście nie jest wyznacznikiem skutecznego mycia, ale ja zawsze wolę, kiedy jest jej więcej. Wydajność bardzo dobra, mnie do umycia wystarczają 3 pompki, a podejrzewam, że możnaby stosować go jeszcze mniej. Skład wygląda dobrze, znajdziemy w nim wyciąg z awokado i rumianku, kwas mlekowy, mocznik czy alantolinę, sporo roślinnych ekstraktów, a substancję zapachową pod sam koniec. Cena jest niska, a dostępność wiadoma.
Co do działania jestem naprawdę mile zaskoczona. Robi to, co ma robić, czyli skutecznie myje, bardzo dobrze odświeża. Jest delikatny dla skóry, nie wysusza, nie szczypie ani nie piecze. Producent zapewnia, że płyn nadaje się do mycia całego ciała, czego nie testowałam, ale sądzę, że tak może być. Może to być przydatne chociażby w podróży, kiedy chcemy ograniczyć do minimum bagaż. Moje oczekiwania skutecznego i delikatnego mycia okolic intymnych spełnił, na pewno jeszcze do niego wrócę.
Zalety:
- skutecznie myje i odświeża
- delikatny, nie podrażnia
- ma bardzo łagodny, przyjemny zapach
- odpowiednia konsystencja, nie spływa z rąk
- wydajny
- cena
- dostępność
- wygodne opakowanie z pompką
Wady:
- mógłby się troszeczkę bardziej pienić