Kremy uniwersalne

La Roche-Posay Nutritic Intense
La Roche-Posay Nutritic Intensywna terapia odżywczo-regenerująca 50 ml

• 23 czerwca 2022 o 22:02
    Nie polubiliśmy się..
    Miałam trzy podejścia do tego kremu i za każdym razem nie mogłam go skończyć, a staram się nie marnować żadnego kosmetyku, zwłaszcza że ten tani nie jest. Krem ten, jak i cała marka LRP są przeznaczone dla skóry wrażliwej, a moja skóra po tym kremie nie czuła ulgi, wręcz przeciwnie.. Jak dla mnie kompozycja zapachowa w tym kremie jest zbyt intensywna. Krem nie spełnił moich oczekiwań, nie nawilżał wystarczająco mojej skóry, która po posmarowaniu nim czuła lekkie, ale mrowienie. Dodatkowy minus za opakowanie - tubka w przypadku tego kremu słabo się sprawdza, bo bardzo dużo zostaje go i trzeba rozcinać opakowanie.
    wieska4
    19 października 2021 o 8:59
    Całkiem fajny
    Testowałam kremik zima- jak większość mam ten sam problem- przesuszenie. Sprawdził do bardzo fajnie a do tego był w promocji wiec od razu mi się spodobał . Będę do niego wracała gdy pojawia się zimowe problemy.
    Zalety:
    • Nawilzenie
    Wady:
  • 5 stycznia 2021 o 9:50
    pośpiech to zły doradca
    Pewnego dnia wpadłam do apteki i rzuciłam się na pierwszy odżywczy krem jaki zauważyłam na półce. A że był zaznaczony jako produkt w promocyjnej cenie, czyli lepiej widoczny, to nie szukałam dalej. I pożałowałam. Mój błąd. Nie sprawdziłam przed zakupem składu kremu, a chodzi mi konkretnie o parafinę i silikon, które znajduję na drugim i trzecim miejscu. Nie chcę tworzyć czarnego PR-u tym substancjom ponieważ jest mnóstwo osób, które tolerują je w pielęgnacji. Mojej skórze twarzy jednak nie służą (silikony w mniejszym stopniu) i staram się ich unikać. Po zastosowaniu kosmetyku z parafiną moja cera (odwodniona, przetłuszczająca się w niewielkim stopniu) szybko się przesusza. Niby ta substancja powinna tworzyć film, który zapobiegnie utracie wody z naskórka, a u mnie działa odwrotnie, mam takie wrażenie. Każdy krem do twarzy, który zawiera w składzie parafinę skutkował tym samym – przesuszeniem. Tak też było w tym przypadku. Zadowolona z zakupu nałożyłam kosmetyk na skórę wcześniej potraktowaną serum i stwierdziłam „O, miło się zrobiło. Twarz taka mięciutka, krem dobrze się wchłoną, pozostawił taki delikatny satynowy film na skórze, który nie przeszkadza w nałożeniu makijażu. Super trafiłam”. Czułam, że skóra jest fajnie nawilżona, zyskała odżywienie. Ale po kilku godzinach zaczęłam odczuwać lekkie ściągnięcie, które się nasilało. Od razu wiedziałam co jest grane. Zanurkowałam w kosmetyczce, wyjęłam tubkę tego kremu, patrzę na skład… i, delikatnie mówiąc, się zdenerwowałam. Ale kogo tu winić?! Znam swoją skórę, wiem, że powinnam unikać parafiny, silikonów też, choć one aż tak źle nie działają na cerę w moim przypadku. Przy każdym zakupie staram się sprawdzić, czy kosmetyk zawiera te składniki, a tym razem po prostu pośpiech uśpił czujność. Postanowiłam zużyć szybko kosmetyk do ciała, ale tu też porażka. Pierwsza szorstkość i dyskomfort pojawiły się na łydkach i „rozchodziły się” po ciele. I co, mam zmarnować nowo otwarty kosmetyk? Ale chwila, parafina to mimo wszystko sprzymierzeniec skóry dłoni, może nie wymarzony, ale często stosowany. I tak oto krem do twarzy za 50 zł skończył jako kosmetyk do dłoni. I źle nie jest. Może nie jest to produkt, który ratuje skórę, ale przynajmniej wciągu dnia nadaje dłoniom lekkiego nawilżenia i zmiękcza naskórek. A że często myję dłonie, to przynajmniej wykorzystam w ten sposób tą moją nieszczęśliwą pomyłkę. Warto nadmienić, że krem posiada delikatny, nieco mydlany, ale przyjemny zapach, który utrzymuje się na skórze dłuższą chwilę. Pozytywnie odbieram również opakowanie w formie wygodnej w użyciu tubki, która zamykana jest na klapkę. Lwia część recenzji na temat tego kremu jest pozytywnych i wierzę, że kosmetyk jest dobry, ale jeśli są skóry, którym parafina nie służy, powinny się zastanowić przed zakupem. Gdyby zastąpić te nieszczęsne składniki (parafinę i silikon) innymi składnikami, myślę, że krem fajnie by się sprawdził, bo pierwsze wrażenie było naprawdę przyjemne.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • krem dobrze się wchłania
    • pozostawia jedynie subtelny, satynowy film
    • współgra z makijażem
    Wady:
    • początkowe uczucie odżywienia i nawilżenia szybko ustąpiło miejsca uczuciu ściągnięcia
    • parafina i silikony nie służą mojej skórze
  • 18 maja 2019 o 18:15
    Must have!
    Trzy lata temu La Roche Posay, Nutritic, Intense został mi polecony przez farmaceutkę zimą, kiedy moje policzki błagały o pomoc. Pomoc otrzymałam natychmiastową, bo od razu po nałożeniu niewielkiej warstwy poczułam ulgę i ukojenie. Krem ma delikatną konsystencję, ładnie się wchłania, nie roluje się i ma przyjemny zapach. Krem jest wydajny, jedno opakowanie wystarcza mi na całą zimę. Jego regularna cena jest dość wysoka, ale czasami można upolować zestawy w których jest również olejek do mycia i płyn micelarny. Wracam do niego regularnie, bo wiem, że moja sucha skóra zimą nie potrzebuje do szczęścia niczego więcej. Odradzam używanie go latem, bo wtedy jego konsystencja wydaje się być za ciężka.
    • intensywnie nawilża
    • wydajny
  • 18 maja 2019 o 14:20
    Przyjemny
    Używa od:próbka
    Otrzymałam jedną próbkę kremu w drogerii. Wykorzystałam go na noc, w ramach mojej rutyny pielęgnacyjnej. Krem ma przyjemną, lekką konsystencję. Ładnie się wchłonął nawet przy trochę grubszej warstwie. Zapach jest w miarę neutralny i nie jest intensywny. Od razu po naniesieniu daje uczucie odświeżenia i nawilżenia. Ja na krem nałożyłam także olejek. Nie było żadnych problemów, krem nie rolował się. Rano skóra była nawilżona i sprężysta. Nawet moje suche policzki wyglądały przyzwoicie.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Nawilżenie i odżywienie skóry
    • Dobrze współdziała z olejkiem do twarzy