Kremy na dzień

Colyfine Redox, Krem na dzień

• 30 stycznia 2022 o 19:38
    MÓJ WYBÓR NA ZIMĘ
    Trafiłam na niego przypadkiem w trakcie promocji na produkty do pielęgnacji twarzy w Hebe i stwierdziłam, że może warto skorzystać z okazji... Zmieniłabym to i owo, ale ogółem rzecz ujmując krem nie zawiódł moich oczekiwań. ZALETY: + NAWILŻENIE: bardzo dobre; preparat znakomicie sprawdza się w sezonie grzewczym w warunkach domowych oraz na zewnątrz przy minusowej temperaturze, + ODŻYWIENIE: przy regularnym stosowaniu da się zaobserwować wyraźną poprawę kondycji skóry, + DZIAŁANIE PRZECIWZMARSZCZKOWE: czasu nie cofnie, ale z całą pewnością nieco go spowalnia, + CENA: dość często jest dostępny w promocji. WADY: - ROZŚWIETLENIE: dla mnie to minus, ale jestem pewna, że znajdą się osoby, dla których ta cecha również będzie wartością dodaną,. - WYDAJNOŚĆ: mam wrażenie, że znika z opakowania stanowczo zbyt szybko; w miesiąc zużywam jeden słoiczek, podczas gdy w przypadku innych kremów norma to 1 opakowanie na 60 do 90 dni, - DOSTĘPNOŚĆ: poza Hebe nie jest osiągalny. REASUMUJĄC: U mnie bardziej sprawdzi się zimą niż latem z uwagi na rozświetlenie, jednak wszystko wskazuje, że zostanie ze mną na dłużej. O ile nagle nie zniknie z asortymentu Hebe rzecz jasna.
    Zalety:
    • NAWILŻENIE+++ODŻYWIENIE+++DZIAŁANIE PRZECIWZMARSZCZKOWE+++CENA
    Wady:
    • ROZŚWIETLENIE---WYDAJNOŚĆ---DOSTĘPNOŚĆ
    Iwona_C
    3 września 2018 o 14:27
    Rewelacja!
    Redox zakupiłam po poczytaniu pozytywnych komentarzy na Wizażu , i nie zawiodłam się , również dołączę do grona zadowolonych z jego działania . Kremy do twarzy zazwyczaj kupuje w wersji na dzień i na noc , bo uważam że w takiej konfiguracji ich działanie jest najlepsze i najbardziej widoczne , i w tym przypadku również tak było. Krem w leciutkim plastikowym słoiczku w kolorze przeźroczysto-niebieskim, z srebrną nakrętką ,pod którą dodatkowo mamy plastikową przykrywkę , całość zapakowana jest w tekturowe , zafoliowane pudełko , co daje nam pewność ze krem jest świeży i nieotwierany. Bardzo eleganckie i trwałe opakowanie , które nawet po długim czasie użytkowania nie niszczy się i nie traci na wyglądzie. Zapach bardzo delikatny, kwiatowy ,prawie niewyczuwalny. Konsystencja lekka, bardziej przypomina żel niż krem . Dobrze się rozprowadza na skórze i szybko wchłania pozostawiając matowe wykończenie ,nie pozostawia tłustego czy lepkiego filmu. Już po chwili można nakładać makijaż , bez obawy że coś się nam zwarzy czy zroluje. Super pielęgnuje cerę , dobrze nawilża i nie jest to nawilżenie powierzchowne. Odżywia skórę, sprawia że wygląda ona młodo, zdrowo i promiennie. Odzyskuje sprężystość i jest ładnie napięta . Delikatna i przyjemna w dotyku, wyraźnie ujędrniona. Wydajny , krem używam dwa miesiące , a w słoiczku mam jeszcze 1/3 zawartości. Cieszę się ze zdecydowałam się na zakup , bo to jeden z lepszych kremów jakie miałam okazję stosować.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża skórę
    • ujędrnia
    • ładnie współpracuje z bazami i podkładami
    • daje mat na skórze
    • delikatna żelowa konsystencja
    • szybko się wchłania
    • delikatny zapach
    • dobry skład
    • idealny pod makijaż
    • eleganckie opakowanie
    Wady:
    • nie znalazłam
  • 5 maja 2014 o 13:52
    dobry nawilżacz cer
    Krem wspaniale się wchłania i jest wydajny (ma delikatną, nie zbitą konsystencję). Mam cerę mieszaną z wyraźną strefą T i krem nie przetłuścił mi twarzy. Wręcz jestem zdania że lekko ją zmatowił. Dobrze nawilża i zauważyłam poprawę kondycji mojej skóry. Ma mało wyczuwalny, nienaganny zapach. Nie używałam go pod podkład. Minusów nie zauważyłam. Używam tego produktu od: ok miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 12 marca 2014 o 20:31
    bardzo dobry krem
    Krem ma bogaty skład (matrykiny, kolagen, dysmutaza ponadtlenkowa, kwas hialuronowy, olej arganowy, alantoina, zielona herbata, wit. C, E ), szybko się wchłania i idealnie nawilża skórę. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do powiększonych porów głównie na nosie, a jednocześnie są rejony które szybko się wysuszają. Regularnie (rano i wieczorem) stosowłam krem Colyfine na dzień i na noc, co pomogło mi pozbyć się tych niedoskonałości. Skóra jest nawilżona i gładka. Krem ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i nie zatyka porów. Wygląd mojej cery uległ znacznej poprawie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z produktu.
  • 12 marca 2014 o 18:31
    Ok
    Pojemność:50 ml Data ważności:2 lata (produkowany w styczniu 14\',ważny do 16\') Opakowanie:Jak widzicie na zdjęciu okrągłe biało-srebrne,u góry na zamknięciu jest coś takiego jak lustro,widze siebie w bardzo dobrej jakości.Mogę nałożyć krem nawet jeśli nie mam dostępu do lustra :D Biała,gęsta,łatwo się rozprowadza i dobrze,szybko wchłania (tzn przed podkładem należy poczekać tak z 5-6 minut).Co do zapachu to nie umiem go opisać,ale może taki jakby hmm delikatnie kwiatowy,mało go czuć. Moje odczucia po ponad miesięcznym stosowaniu: Mam cerę tłustą i moja twarz łatwo się zapycha nie mówiąc już o wysypie krostek nawet po lekkich azjatyckich kremach(większość azjatyckich kosmetyków działa na mnie lepiej niż np europejskie podkłady)Na początku oczywiście po tym kremie wysypali mi się na twarzy mali przyjaciele,jednak postanowiłam dalej go używać w parze z nocną wersją.Uwaga!Krostki zniknęły po tygodniu.Mogę powiedzieć,że ten krem faktycznie bardzo intensywnie nawilża skórę,nie miałam po nim uczucia suchości,dodatkowo skożystała na tym moja szyja,którą również smarowałam.Niestety po ok 4 tygodniach znowu nastąpił wysyp krostek(cera tłusta tak ma)Odstawiłam kremy całkowicie na 3 dni i znów wróciłam.Podsumując krem jest dobry,ale tak co 3 tygodnie przy użytkowaniu i jego i tej wersji na noc musze robić 3 dniową przerwę.Cera jest fajnie nawilżona i odżywiona.Co do wydajności to jak widać jest dosyć dobra.Kremu zużyłam obecnie ok 15 %.Warto spróbować.Dla cery suchej będzie na pewno lekarstwem,a dla takiej jak moja,dobry z małymi przerwami. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 15 % pierwszego