Kremy pod oczy

Yves Saint Laurent Forever Youth Liberator, Eye Cream Krem przeciwzmarszczkowy pod oczy)

• 19 lutego 2015 o 9:05
    drażniący, niewystarczająco nawilża
    Do drogerii przyszłam z zamiarem kupienia kosmetyku Shiseido (kiedyś używałam i chciałam wybrać jeden z dostępnych kremów), ale panie odradziły i poleciły właśnie ten krem, jako nowocześniejszy pode względem technologii, składu i wpływu na cerę. Podkreślałam, że mam cerę przesuszoną. Byłam rozczarowana już po pierwszym użyciu, ponieważ krem niedostatecznie nawilża. Jednocześnie wałkuje się, co wygląda fatalnie po nałożeniu rozświetlacza. Myślałam, że może jego działanie polega na początkowym lekkim złuszczaniu skóry pod oczami, albo że nakładam go za dużo. Ale te niekorzystne efekty utrzymywały się, mim mniejszej ilości nakładanego kremu. Z czasem skóra pod okiem zaczynała mnie po prostu piec, wyglądała tak samo, ale wiadomo, efekty nie przychodzą od razu. Po 3 tygodniach krem nadal się wałkuje, a skóra jest podrażniona i mam wrażenie, że zmarszczki się pogłębiły. Dodam, że używałam różnych kremów, choć to prawda, jeszcze nigdy nie wpadł mi w ręce krem pod oczy YSL. Dlatego mimo wydanych pieniędzy rezygnuję z używania tego produktu i będę musiała kupić nowy, inny krem i wydać podobną kwotę. Używam tego produktu od: ponad 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1/3-1/2 jednego
    elbrus
    4 grudnia 2014 o 18:58
    Polecam go Wam
    Otwarty słoiczek na opakowaniu wskazuje na 3 miesiące. Ja stosowałam ten krem dłużej. Niedawno skończyłam i... tęsknię. Początki nie były udane - spodziewałam się cudu, cudu nie było, a portfel przy zakupie zadrżał i jeszcze z drgawek nie wyszedł. Pierwsze dwie-trzy aplikacje nałożyłam krem zbyt blisko dolnej powieki, oczy zapiekły. Od tamtej pory już stosowałam go właściwie, w łaskawej dla oczu odległości od dolnej powieki, po bokach oraz pod łukiem brwiowym, aby skóra sama "spijała" wartości kremu. Muszę przyznać, że miałam kilka przerw w jego stosowaniu - tzn. nie zabierałam go na wyjazdy i wakacje, gdyż słoiczek jest ciężki, ale cierpliwie używałam go w domu, i tylko na noc. Zapach jest delikatny, ale taki... luksusowy. Mi wyjątkowo dobrze odpowiada jak na zapach kremu pod oczy, które są bardzo wrażliwe. Skóra po jego użyciu jest bardzo napięta i gładka. Ostatnio konsultantka w Douglasie podczas wykonywania makijażu moich oczu powiedziała "widać, że skóra jest doskonale wypielęgnowana, ani jednej zmarszczki, za to nawilżona i gładka, a do tego promienna". Powiem szczerze, że dały mi te jej słowa do myślenia i przez jakiś czas obserwowałam okolice swoich oczu. I rzeczywiście - skóra wygląda lepiej niż przed używaniem i lepiej niż wtedy, gdy stosowałam Floslek. Napisałam, że cudu nie było, bo nie rozjaśnił moich cieni pod oczami na tyle, żebym go cudotwórcą okrzyknęła. ALE ***-> rozjaśnił! TRWALE! Tak jak napisałam - nie całkowicie, ale jednak i do tego trwale. Nawet, gdy byłam na 3-tygodniowym wyjeździe i go nie stosowałam, to efekt się utrzymał. Pamiętam nawet takie dni, kiedy się budziłam i skóra pod oczami była EWIDENTNIE jaśniejsza od tej na policzkach. Ta granica wyglądała prawie jak od linijki ;) Cena jest zawrotna i wiem, że na razie nie mogę sobie na niego pozwolić, nawet z 20% zniżką :( Nie dam jednak znacznika "nie wiem, czy zakupię ponownie", tylko "tak, zakupię", bo wierzę, że napotkam go na odpowiedniej promocji, albo sama jakimś cudem się wzbogacę;) i go kupię. I nie odejmę mu gwiazdki za cenę, nie odejmę też za to, że nie jest cudotwórcą. Dostanie ode mnie zasłużone 5 gwiazdek. Bez fajerwerków, "mojego hitu" i zapewnień o dozgonnej miłości. Ale nie będę odejmować na siłę, bo cieszę się, że mogłam go stosować i jak na kosmetyk, a nie medycynę estetyczną, zrobił sporo. Nie wiem, czy ten krem sprosta głębokim zmarszczkom. Znając życie - niewiele można na nie poradzić, czas jest nieubłagany. Kobietom do 40-stki na pewno polecam, ale myślę, że i moja Mama byłaby z niego zadowolona. I to bardzo. Używam tego produktu od: kilka miesięcy z przerwami Ilość zużytych opakowań: jedno skończone, pełnowymiarowe