Pomadki i szminki

Delia Creamy Glam, Pomadka kryjąca do ust

Delia Cosmetics Creamy Glam Pomadka Do Ust Nr 106 4G

• 28 listopada 2024 o 11:15
    Intensywnie napigmentowany kolor, bardzo dobra trwałość
    Pomadka posiada intensywnie napigmentowaną formułę. Doskonale rozprowadza się na ustach i jest komfortowa w noszeniu. Kolor jest soczysty, pięknie prezentuje się na ustach. Pomadka nie przesusza ust. Utrzymuje się długo. Ściera się równomiernie i nie wychodzi poza kontur ust pomimo braku konturówki. Opakowanie wygląda elegancko. Jest solidnie wykonane. Sztyft łatwo można wykręcić. Pomadki używam od dwóch miesięcy. Uważam, że jest wydajna.
  • 8 kwietnia 2024 o 18:07
    Delikatnie perłowe wykończenie i dobra trwałość w niskiej cenie.
    Pomadka posiada przyjemną formułę. Doskonale rozprowadza się na ustach i jest komfortowa w noszeniu. Kolor jest dobrze napigmentowany. Ma delikatnie perłowe wykończenie. Pięknie prezentuje się na ustach. Pomadka nie przesusza ust. Utrzymuje się na ustach około 3-4 h zazwyczaj do pierwszego posiłku stąd oceniam trwałość jako dobrą. Ściera się równomiernie. Nie wychodzi poza kontur ust pomimo braku konturówki. Opakowanie wygląda dobrze. Jest solidnie wykonane. Elegancie w złotej tonacji. Sztyft łatwo można wykręcić.
  • 19 kwietnia 2022 o 17:00
    Piękny zapach i fajne opakownie
    Jestem zdecydowanie na TAK. Oceniam odcień 02 -I'm Nude I'm Red Pomadka łączy w sobie właściwości pielęgnacyjne i tradycyjne.Nie powoduje przesuszenia ust. Nadaje bardzo ładny kolor-nie jest to mat tylko ładny świetlisty odcień.Łatwo rozprowadza się na ustach.Pięknie pachnie !Czego chcieć więcej? Jedyną jej wadą jest to że jest strasznie nietrwała..."Zjada się ją" w okamgnieniu więc konieczne są częste poprawki. Opakowanie jest klasyczne i bardzo elegackie. Daje 4.Nad trwałością trzebaby było jednak popracować.
  • 1 marca 2022 o 12:51
    Tragedia
    Kolor ładny, opakowanie też, ale kompletnie nietrwała. No nie polubimy się zdecydowanie. Jedno opakowanie pełnowymiarowe dostałam w kalendarzu adwentowym i nie mogę go zmęczyć. Dalej jest dosyć dużo, zapewne niedługo się jej pozbędę ostatecznie
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Trwałość, a raczej jej brak.
    Iwona_C
    8 maja 2021 o 12:17
    Świetne krycie, komfort noszenia na ustach i działanie balsamu nawilżajacego.
    Z Deli miałam cienie do oczu które okazały się zupełnym niewypałem i sprawiłam ze kolorówkę z tej firmy omijałam szerokim łukiem. Pomadkę zakupiłam na allegro, w zasadzie dodałam ja do koszyka bo spodobało mi się opakowanie i odcień a dodatkowo kosztowała tylko 4 zł. Opakowanie jest eleganckie i wygląda jak produkt z górnej półki. Całość jest w złotym kolorze, zatyczka jest gładka , a dolna część w której osadzona jest pomadka ma fakturę z drobnymi kuleczkami. Zatyczka po zamknięciu wydaje charakterystyczne kliknięcie, mamy wówczas pewność że pomadka jest dobrze zabezpieczone przed otwarciem. Cały mechanizm wsuwania i wysuwania działa lekko i sprawnie, nic się nie przycina. Od spodu opakowania znajduje się wzornik z numerem i odcieniem koloru jednak znacznie odbiega on od koloru który znajduje się wewnątrz opakowania. Posiadam odcień 303 Rose Nude , kolorek jest bardzo ładny chłodny brudny róż z domieszką beżu. Pomadka ma bardzo przyjemną konsystencję, kremową i maślaną. Zapach delikatny, a smaku nie posiada , nawet po oblizaniu ust nie czuć żadnej goryczy . Super rozprowadza się na ustach i pokrywa je równomierną i intensywną warstwą już po jednym pociągnięciu. Pozostawia wyczuwalną kremowa warstwę , bardzo przyjemną która prócz zabezpieczenia ust przed niekorzystnym wpływem czynników wewnętrznych zmiękcza je , wygładza i daje świetne nawilżenie. Trwałość w moim odczuciu jest ok, nie st jakaś wybitna ale też nie odbiega od trwałości innych droższych pomadek. Początkowo odbija się na szklankach, sztućcach z czasem pozostaje delikatniejsza i jaśniejsza warstwa która utrzymuje się do kilku godzin. Pomadka znika w estetyczny i równomierny sposób, nie pozostawia ciemniejszych plam czy obwódek na ustach. Produkt jest bardzo komfortowy w noszeniu na ustach, pozostawia przyjemną warstwę, działanie pielęgnacyjne porównywalne jest do stosowania balsamu nawilżającego, gama kolorystyczna jest obszerna a cena atrakcyjna. Jestem zadowolona z niezaplanowanego zakupu tej pomadki i mam zamiar wypróbować inne warianty kolorystyczne.
    Zalety:
    • ozdobne , eleganckie opakowanie
    • delikatny zapach
    • nie posiada smaku
    • kremowo - maślana konsystencja
    • równomiernie pokrywa usta już po jednej warstwie
    • nie pozostawia klejącego filmu
    • chroni usta przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych
    • bardzo dobrze nawilża
    • wygładza i zmiękcza
    • znika w estetyczny sposób
    • odpowiednia trwałość
    • atrakcyjna cena