Tusze do rzęs

notino.pl
Orphica Creative MASKARA UP 7.5 ml

• 22 lutego 2022 o 11:08
    Nie polecam.
    Mam bardzo mieszane odczucia co do tego tuszu. To jedna z moich najgorszych maskar a mam już spore doświadczenie w ich używaniu. Tusz do rzęs stosuje najczęściej ze wszystkich kolorowych kosmetyków i przetestowałam już mnóstwo firm i ich produktów. Tak na prawdę to teraz nie bardzo mogę sobie przypomnieć gorszy tusz ale... zapowiadał się dość dobrze. Ma dobry skład, to mu trzeba przyznać. Kupiłam tusz pod koniec listopada, na początku byłam dość zadowolona chociaż wolę tusze bardziej widoczne na rzęsach, nie żeby od razu efekt wachlarza z sztucznych rzęs ale jednak lubię jak rzęsy są podkreślone. Tutaj efekt był dość delikatny ale nie było najgorzej. Trudno mi się go nakładało ale czasami tak mam przy nowych produktach, nowych szczoteczkach. Musi minąć trochę czasu zanim opanuję technikę posługiwania się nową szczoteczką. No i to jest koniec plusów.... Tusz bardzo szybko mi się skończył... Pobił jakiś rekord w zasychaniu. Po miesiącu używania miałam miesiąc przerwy w malowaniu (urlop, kwarantanna). Wróciłam do pracy i chciałam wrócić do tego tuszu.... a tu niemiła niespodzianka... zmienił konsystencję, po nałożeniu wyglądał na rzęsach jakby miał już z rok czasu... trudno było go równomiernie nałożyć. O ile wcześniej ładnie się rozprowadzał cienka warstwą aż po końce rzęs tak teraz nie mogłam go rozprowadzić. Kompletnie się tego nie spodziewałam po tylu zachwalających komentarzach na różnych forach i na stronie producenta. Bardzo się na nim zawiodłam. Co jeszcze mogę dodać... szczoteczka jest OK. Opakowanie.... no cóż... tusz w regularnej cenie kosztuje prawe 70 zł a przez to plastikowe opakowanie wygląda jakby kosztował max 10 zł. To niby nie jest aż takie ważne, zwłaszcza gdyby okazał się rewelacyjny w użytkowaniu no ale wcale się taki nie okazał. Wygląda na 10 zł. w używaniu cena spada do ... nie wiem do ilu, nawet za darmo bym go już nie chciała. Gdyby nie to, że kupiłam go w promocji to byłabym wkurzona.
    Zalety:
    • No właśnie.... Zalety, zalety...
    Wady:
    • Zużył się po miesiącu, a przynajmniej po miesiącu bardzo trudno było go nałożyć na rzęsy...
    • Opakowanie nie ładne, pudełko tez takie bez wdzięku.... Przynajmniej moim zdaniem.
    • Taka cena za taką jakość to jakieś nieporozumienie.
  • 31 maja 2021 o 20:41
    Bardzo ładnie wydłuża rzęsy...
    Mascara Up bardzo ładnie wydłuża i podkręca rzęsy. Szata graficzna bardzo ładna,opakowanie koloru zielonego . Szczoteczka bardzo fajna,posiada ergonomiczny kształt,nabiera odpowiednią ilość tuszu. Bardzo ładnie rozdziela,podkręca i wydłuża rzęsy . W składzie znajdziemy olej z rzepaku i masło shea które wzmacniają kondycję rzes,zapobiegają wypadaniu oraz odżywiają . Tusz nie kruszy się,nie odbija na powiekach. Ma też i wady: - cena w promocji 68 zł - przy codziennym stosowaniu szczypią mnie oczy
    Zalety:
    • fajna szczoteczka
    • ładnie rozdziela,wydłuża i podkręca rzęsy
    • szczypią oczy
    Rybka88
    12 lutego 2021 o 10:37
    miłe zaskoczenie :)
    Tusz zakupiłam na promocji - 29zl i nie żałuję :) zazwyczaj kupuje na przemian 3 tusze które są dla mnie rewelacyjne. Tym razem postawiłam na nieznaną mi markę i to był strzał w 10! Tusz ładnie wydłuża rzęsy i rozdziela, nie obsypuje się, jest dosyć mokry co delikatnie utrudnia aplikacje ale dzięki temu nie ma konieczności kilkukrotnego nabierania produktu. Wystarczy jedno zanurzenie i makijaż gotowy:) jeśli nie zgęstnieje co często się zdarza z tuszami - produkt mimo swojej niewielkiej wagi 7,5ml będzie bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Zapach - neutralny
    • Wydłużenie
    • Rozdzielenie
    • Szybko schnie