Szampony do włosów

Kiehl's Amino Acid Shampoo Oczyszczający i zmiękczający szampon do włosów

• 13 listopada 2021 o 16:27
    Szampon spełnia wszystkie podstawowe funkcje, jednak cena jest odstraszająca....
    Miniaturkę szamponu o pojemności 30 ml dostałam do zakupów online. Według producenta szampon przeznaczony jest do każdego typu włosów ma sprawdzić się u osób z przesuszonymi włosami, podrażnioną i wrażliwą skórą głowy, z włosami delikatnymi i cienkimi bez energii i witalności, dobrze oczyści też włosy, które mają tendencję do przetłuszczania, ale nie pozostawi ich przesuszonych czy tępych. Według mnie szampon jest dobry,nie zawiera mocnych i drażniących substancji oczyszczających, wzbogacony został w składniki, które mają szczególnie zadbać o nasze włosy,delikatne aminokwasy takie jak olejek kokosowy, który zmiękcza włosy i potęguje powstawanie delikatnej piany, a także proteiny pszenicy, które przywracają włosom nawilżenie, zmiękczają je i wygładzają, a dodatek skrobii z pszenicy dodaje im objętości i puszystości. Znajduje się w plastikowej przezroczystej butelce z wygodnym dozownikiem i zamknięciem na klik. Zapach szamponu jest bardzo ładny, delikatny i lekko kokosowy, dość długo utrzymuje się na włosach. Konsystencja szamponu jest gęsta , przez co szampon jest bardzo bardzo wydajna, szczególnie przy myciu włosów metodą kubeczkową. Kolor szamponu jest przeźroczysty. Szampon nie podrażnił mojej skóry głowy, dobrze oczyszcza włosy ,po umyciu dobrze się rozczesują i nie plączą się,dodatkowo ładnie się układają ,są sypkie, delikatne i miękkie w dotyku. Szampon jest dobry, jednak nie wyróżnia się niczym specjalnym od zwykłych tańszych szamponów, cieszę się,że mogłam go przetestować ale raczej nie zdecyduje się na jego zakup.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • delikatnie się pieni
    • śliczny kokosowy zapach
    • wydajny
  • 14 stycznia 2021 o 11:16
    Cudo!
    Muszę przyznać, że znalezienie szamponu, który nie będzie podrażniał mojej skóry, to nie lada wyczyn. Na szczęście Kiehl's przyszedł z pomocą i linia Amino Acid zdecydowanie przypadła mi do gustu. To delikatny szampon z łagodnymi substancjami myjącymi, które nie wysuszają skóry głowy. Tak naprawdę szampon przynosi ukojenie. Ma przyjemny kokosowy zapach, nie obciąża włosów i jest dla nich bardzo delikatny. Po umyciu włosy nie plączą się i są nawilżone. Nawet w pojedyncze dni bez odżywki, włosy dobrze się prezentują :)
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry głowy
    • łagodne substancje myjące
    • nie obciąża włosów
    • przyjemny, kokosowy zapach
  • 9 marca 2020 o 17:41
    Nie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Otrzymałam próbki jako dodatek do zakupów Moje długie blond włosy (porowatość średnia) mówią stanowcze nie. Włosy są poplątane, wysuszone, do tego złapały nieprzyjemny zapach, który o zgrozo utrzymywał się aż trzy-cztery godziny :( Jak kocham produkty Kiehl's tak te do włosów totalnie mi nie pasują
  • 10 lipca 2019 o 21:23
    Sama nie wiem..
    Szampon (65 ml) dostałam w prezencie przy zrobieniu wiekszych zakupów w drogerii. Bardzo się ucieszyłam, ponieważ uwielbiam testować nowe produkty zwłaszcza do włosów. Szampon ma konsystencję przejrzystego żelu co lubię, ponieważ takie produkty nie obciążają włosów. Producent obiecuje że obficie się pieni- niestety nie jest to prawda. Szampon nie pieni się wcale co bardzo utrudnia mycie.. Musiałam użyć naprawdę dużo produktu i co chwile zwilżać włosy żeby je dobrze umyć. Za to plusem jest zapach, dosyć mocno wyczuwalny kokosowy, długo utrzymuje się na włosach. Po umyciu włosy są szorstkie i mooocno poplątane więc koniecznie trzeba użyć po nim odżywkę a najlepiej dobrą maskę. Włosy po wysuszeniu rzeczywiście są miękkie i błyszczące. Nie są oklapnięte co jest kolejnym plusem. Jedyne co mi się nie spodobało to fakt że włosy szybko się przetłuszczają.. już nastepnego dnia wyglądały nieświeżo. Szampon można zaliczyć do tych lepszych i może kiedyś do niego wrócę. Chociaż ta cena trochę zniechęca.. ;)
    Zalety:
    • włosy po umyciu rzeczywiście są miękkie i błyszczące,
    • zapach,
    Wady:
    • cena,
    • szampon strasznie plącze włosy,
    • włosy szybciej się przetłuszczają
  • 9 lutego 2019 o 21:42
    Pięknie pachnie ale poza tym to zwykły szampon
    Miałam mini/podróżną wersję wraz z odżywką, ktorą otrzymałam przy większym zamówieniu i nie jestem specjalnie zachwycona. Co prawda pachnie ślicznie i zapach utrzymuje się długie godziny... ale nie zrobił nic poza oczyszczeniem włosów.
    • dobrze oczyszcza
    Wady:
    • cena!
    • nie wyróżnia się niczym specjalnym od "normalnych" szamponów