Kremy uniwersalne

Alterra Feuchtigkeits-fluid Fluid nawilżający do twarzy `Oczar i dwiat lotosu`

• 4 marca 2022 o 19:33
    Ciekawy kosmetyk do twarzy
    Kosmetyk ma rzadką konsystencję, która bardzo dobrze się rozprowadza i wchłania w skórę. Jest on w kolorze białym i ma ziołowy zapach, który szybko się ulatnia. Krem dobrze nawilża, reguluje sebum, jest lekki, wydajny, ma dobry skład. Przeznaczony jest do skóry zanieczyszczonej osób dorosłych. Jest to kosmetyk BIO z naturalnym kwasem salicylowym. Ja mam cerę naczynkową, mieszaną i oczywiście dojrzałą. Cera po nim jest nawilżona i bez niespodzianek. Jedynie mogę powiedzieć, to że buzia trochę się po nim świeci i jeśli stosuję go rano to muszę przypudrować twarz.
  • 28 lipca 2021 o 9:40
    Fantastyczny dla cery dojrzałej!Genialnie nawilża,koi,wygładza,miodzio :)
    W ostatnim czasie marka Alterra została przeze mnie bardzo zaniedbana oj dawno nic nie było w moich zasobach kosmetycznych ale będąc w Rossmannie moje oko spojrzało na przeceniony fluid z 13,99 zł na ...3,49 zł będąc pewną że fluid to podkład do twarzy :D wrzuciłam go do koszyka. Moja cera:dojrzała,mieszana/tłusta,przebarwienia,nierówny koloryt,rozszerzone pory,przebarwienia,tendencja do wysypu niedoskonałości i zapychania się. Przyznaję bałam się czy nie zaszkodzę swojej cerze w ostatnim czasie jeszcze bardziej która była sucha,wyjałowiona i do tego z wysypem podskórnego piasku który rozniósł się na całą twarz...jednak fluid/krem od Alterry to mistrzostwo to co on zrobił razem z serum karotkowym Avy to jest majstersztyk :3. Tubkę kremu zapakowano w kartonik a na nim zostały umieszczone wszelkie niezbędne informacje w języku polskim oraz niemieckim,jak sposób używania oraz skład,sama tubka ma pojemność 50 ml ,widnieje tu wizerunek kwiatu oraz logo producenta,opakowanie jest elastyczne,zakrętka szczelna. Krem ma lekką konsystencję i o rany jak on nawilża!Moja twarz za pierwszym razem wręcz ..wypiła wielkim chlustem :D ten krem aż byłam w szoku bo się wchłoną błyskawicznie,jednak gdy zobaczyłam jak moja cera zaczyna odzyskiwać nawilżenie i nawodnienie z dnia na dzień nie żałowałam go sobie,gdy np krem nakładłam o godzinie 20- stej wieczorem potem ponawiłam aplikację o 22-giej i obserwowałam działanie a jest ono świetne. Polecam każdej Wizażance która boryka się z problematyczną oraz odwodnioną cerą u mnie z pewnością zagości na dłużej :).
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • szybkie działanie,poprawienie nawilżenia i nawodnienia zaledwie w ciągu dwóch tygodni
    • nawilża,koi,zmniejsza przetłuszczanie się cery
    • poprawia strukturę,twarz jest gładka i miękka w dotyku,czuć przy dotyku że jest w lepszej kondycji i w wyglądzie :)
    • nie zapycha,nie podrażnia,nie uczula
    • wszelkie niedoskonałości bardzo szybko się goją
    • lekki,krem nie jest tłusty ale pozostawia delikatną warstwę ochronną
    • skład
    • nie lepi się,nie klei
    • nie podrażnił,nie uczulił i co najważniejsze nie zapycha :)
    • genialnie nawilża dekolt i szyję
    Wady:
    • nie nadaje się pod makijaż,u mnie za szybko wyświeca się
  • 26 lutego 2021 o 15:59
    Poprawny
    Kremik służył mi przez pewien czas jako lekki krem nawilżający dla cery tłustej z niedoskonałościami. Zrobił to, co powinien. Lekko nawilżył twarz, nie wpłynął na utrzymanie sebum w ryzach. Całkiem przyjemnie pachniał. Jego konsystencja jest dość rzadka, stąd też nie uważam, żeby zdał egzamin przy wybitnie suchej cerze. Jako dodatek do pielęgnacji cery tłustej w okresie letnim - jak najbardziej, ale nie warto spodziewać się po nim cudów. Dość wydajny w korzystnej cenie. Można się na niego skusić. :)
    • wygodne opakowanie
    • lekkie nawilżenie cery tłustej
    Wady:
    • brak szczególnych efektów
    • raczej nie dla cer suchych
  • 24 lutego 2021 o 18:35
    U mnie zrobiło masakre
    Tak jak w tytule, po około tygodnia używania ten krem tak mnue zapchał. Wysyp bolących podskórnych krost, masakra. Dodatku ten zapach, kompletnie nie trafia w moje gusta. Dla mnie zapach maści, jakiej kiedyś używała moja babcia na bolące nogi. Niestety ja nie mogę polecić. Mimo dobrej ceny i wielkich oczekiwań nie polubiliśmy się.
    Zalety:
    • Ceana
    • Dostępność
    • Zapchal mnie
    • Wysyp bolacycg krost
  • 23 stycznia 2021 o 8:15
    Krem zakupiłam po przeczytaniu pozytywnych recenzji osób z cera mieszaną skłonną do niedoskonałości. Udało mi się dostać go w promocji za 6,99 zł. Ostatnio częściej kupuję produkty marki Alterra i jestem jak na razie z każdego zadowolona. Krem będzie idealny dla osób z cerą mieszaną, ponieważ dobrze nawilża a jednocześnie reguluje wydzielanie sebum i powstawanie niedoskonałości. OPAKOWANIE Podoba mi się ciekawa kolorystyka utrzymana w prostych barwach - odcienie błękitu, biel, zieleń oraz grafika z kwiatem lotosu. Całość prezentuje się na prawdę schludnie i ładnie. Opakowanie zamykane jest na klik, co ułatwia dozowanie. Otwór jest mały, więc zapobiega wylewaniu nadmiernej ilości kosmetyk. Tubka wykonana jest z miękiego tworzywa. FLUID Fluid to tak naprawdę bardzo lekki krem, który łatwo się rozprowadza i bardzo dobrze wchłania. Pozostawia na skórze jedynie lekka warstewkę ochronną. Nadaje się pod makijaż, gdyż współgra z kolorówką. Fluid odświeża skórę, odpowiednio nawilża i wygładza ją. Zauważyłam różnicę przed i po zastosowaniu tego kremu. Skóra zdecydowanie się uspokoiła, jest też mniej podatna na niedoskonałości, pojawia się ich zdecyowanie mniej. Kosmetyku używam już ponad miesiąc a mam jeszcze 1/3 opakowania, co świadczy o jego wydajności. Plusem jest naturalny skład tego produktu, w którym znajdziemy: ekstrakt z hibiskusa, wodę oczarową, glicerynę, ekstrakt z kory wierzby. Cena regularna jest przyjazna dla portfela, działanie zauważalne, uważam, że warto go zakupić. Niestety ostatnio nie widzę go w drogerii, bo ponowiłabym zakup. PLUSY + dobrze nawilża a jednocześnie reguluje wydzielanie sebum + ogranicza powstawanie niedoskonałości + ma ładne i praktyczne opakowanie + jest wydajny + niska cena + dobry skład