Kremy na dzień

3 na 51 opinię

AnulaQa
    8 sierpnia 2019 o 21:36
    Dziwy nad dziwy.
    Krem nocny z serii Code przypadł mi do gustu o wiele bardziej, niż dzienny a to dlatego, że po prostu lepiej się wchłaniał i mimo dość lekkiej konsystencji doskonale radził sobie z upływającym czasem. Pomimo tego, że nie czułam go na twarzy, doskonale odczuwałam to, że działa. Krem dzienny kupiłam do kompletu, przy okazji wyprzedaży a sklepie AA za około 25 zł. Nie będę już wnikać w tajemnicze zestawy składników, ale to co zasługuje na uwagę to faktor SPF 30. To naprawdę sporo. I faktycznie dzięki temu, krem ten naprawdę może zasługiwać na miano przeciwzmarszczkowego. Wszyscy bowiem wiemy, jak słońce wpływa na stan naszej skóry. Oczywiście fakt użycia tak wysokiego filtra w kremie, który nie jest typowym filtrem przeciwsłonecznym wpływa na jego konsystencję. A ta jest dość specyficzna. Niby lekka, ale jednak treściwa, błyszcząca. Niby gładka a jednak pudrowa, sucha. Trudna do określenia. Krem stawia opór podczas rozsmarowywania, nie sunie gładko po skórze tak jak jego nocny brat. Czuć go na skórze. Owszem stanowi duża osłonę przed promieniowaniem słonecznym, ale nie nadaje się pod makijaż, tzn. pod podkład (rolowanie) bo pod puder ok, może być. Czuć jego ciężkość i to specyficzne, talkowe oblepienie. Jest tłusty. jednocześnie pudrowy. Dziwny. Ale... stanowi doskonałą tarczę przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym. Używając go ani razu nie nabawiłam się ani podrażnień, ani przebarwień. A był to okres szczególnie ciepły, duszny, gorący. Upalny. Krem posiada delikatny, ledwie wyczuwalny, ale przyjemny zapach. Odziany w luksusowe opakowanie. Wygląda naprawdę przyjemnie. Jest skuteczny, aczkolwiek ma dość trudną konsystencję. A cena regularna? Kosmiczna. Podobnież jak kremy Diora, Estee Lauder i tym podobne. Szaleństwo! A czy warto? Niech każdy odpowie sobie sam. Ja, podziękuje.
    Zalety:
    • filtr
    • tajemnicze składniki i technologie
    • marka polska
    • brak podrażnień
    Wady:
    • cena regularna
    • czuć go na twarzy
    • nie nadaje się pod podkład, ciężki