Palety do konturowania

Eveline Cosmetics Contour Sensation Paleta modelująca kontur twarzy

Eveline Puder Contour 3w1 nr 2 Peache Beige

Nasi użytkownicy zostawili 127 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2025 o 14:56
    trio do konkurowania
    Nie byłam zadowolona z tego produktu. Aby użyć go do makijażu dziennego, trzeba włożyć sporo wysiłku. Produkt nie działa dobrze i jest prawie przezroczysty. Wybrałam odcień numer 2.
    Zalety:
    • mało
    Wady:
    • nie działa
  • 19 lutego 2025 o 4:47
    używam od jakiegoś czasu i muszę przyznać, że zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. To bardzo wszechstronny produkt, który z powodzeniem może służyć zarówno początkującym, jak i bardziej zaawansowanym w konturowaniu osobom.
    Paleta zawiera trzy odcienie: jeden do konturowania, jeden do rozświetlania oraz jeden do bronzowania. Kolory są dobrze dobrane – nie są ani za ciepłe, ani za chłodne, co sprawia, że produkt świetnie sprawdzi się na różnych typach karnacji. Wszystkie odcienie mają kremową, ale jednocześnie pudrową konsystencję, co ułatwia ich aplikację i blendowanie. Dzięki temu, nawet jeśli nie jesteś specjalistą w konturowaniu, efekt można uzyskać dość łatwo, bez ryzyka smug. Odcień do konturowania jest średnio ciemny i idealnie chłodny, co daje naturalny efekt cienia na twarzy. Świetnie nadaje się do wymodelowania kości policzkowych, linii żuchwy czy skroni. Jest na tyle subtelny, że można go stopniowo buildować, uzyskując pożądany efekt. Produkt jest dobrze napigmentowany, ale nie na tyle, by zrobić sobie krzywdę – można go łatwo rozblendować, co jest istotne przy konturowaniu. Bronzer, który znajduje się w tej palecie, jest również bardzo dobry – ma odcień bardziej neutralny, co oznacza, że świetnie nadaje się do nadania ciepła skórze, bez efektu pomarańczowych plam. Można go aplikować na większe powierzchnie twarzy, np. na czoło, policzki czy brodę, aby dodać twarzy naturalnego blasku. Rozświetlacz to kolejna perełka w tej palecie. Jest to subtelny, ale widoczny efekt, który nadaje cerze zdrowego, naturalnego blasku. Nie ma w nim zbyt dużo drobinek, co sprawia, że wygląda bardzo elegancko i subtelnie. Idealny do stosowania na szczytach kości policzkowych, na łuku kupidyna czy na nosie. Dzięki temu rozświetlaczowi twarz wygląda świeżo i promiennie. Konsystencja wszystkich odcieni jest przyjemna i dobrze napigmentowana. Kosmetyk łatwo się rozciera, nie pozostawiając plam ani smug. Produkt długo utrzymuje się na twarzy, nie ściera się ani nie oksyduje w ciągu dnia, co jest dużym plusem. Kolejnym atutem tej palety jest jej kompaktowe opakowanie – jest wystarczająco małe, aby zmieścić się w każdej kosmetyczce, ale jednocześnie na tyle duże, by umożliwić komfortową aplikację. Pod względem wydajności również jestem zadowolona – produkt starcza na długo, mimo że stosuję go dość regularnie. Cena jest bardzo przystępna, biorąc pod uwagę jakość, którą oferuje ta paleta. Myślę, że jest to bardzo dobry wybór, jeśli szukasz czegoś do konturowania, które będzie łatwe w użyciu, naturalne i trwałe, a nie zrujnuje portfela. Jeśli miałabym wskazać jakieś minusy, to jednym z nich może być to, że odcienie w palecie są dosyć delikatne, co sprawia, że osoby, które lubią mocne konturowanie, mogą poczuć się trochę zawiedzione, bo efekt może być zbyt subtelny. Niemniej jednak dla osób, które preferują naturalny wygląd, to jest duży plus, ponieważ efekt nie jest przesadzony. Podsumowując, Eveline Cosmetics Contour Sensation to paleta, która spełnia swoje zadanie w pełni. Daje naturalny, ale wyrazisty efekt konturowania, łatwo się aplikuje i jest bardzo trwała. Zdecydowanie polecam ją wszystkim, którzy szukają uniwersalnej i dobrej jakości palety do modelowania twarzy w przystępnej cenie.
  • 8 lipca 2024 o 11:23
    Jest ok
    Do tej paletki mam mały sentyment ponieważ jest to moja pierwsza paletka do konturowania i służyła mi całkiem długo, nawet przeszłam przez dwa opakowania tego produktu. Zacznę od opakowania- plastik nie jest wystarczająco mocny, przy normalnym użytkowaniu urywało mi się wieczko więc tu już pojawia się problem bo ryzykowne jest wzięcie tego produktu w podróż. Sama zawartość jest całkiem wporządku, poprawny produkt. Pigmentacja nie jest ani za mocna ani za słaba, nikt sobie na pewno nie zrobi tym krzywdy. Polecam zacząć od delikatnej ilości produktu na pędzlu i zacząć blendowac, produkt można dokładać w razie co. Co do blendowania tego tria to nie zauważyłam żadnych większych problemów. A teraz jeśli chodzi o minusy to kolorystyka nie była dla mnie tych odcieni. Bronzer wpada w lekko pomarańczowe tony a ja wolę bardziej zimne odcienie. Róż również mi nie podpadł, zbyt ciepły. A rozswietlacza używałam najmniej z tego zestawu, błysk był mizerny ale miał co prawda ładne tony więc można go używać na przykład na powieki. Dla mnie jak na moje obecne umiejętności makijażowe jest po prostu za słaba ta paletka ale myślę, że mogłabym polecić ją osobą zaczynającym z makijażem. Cena nie jest wysoka a mamy tutaj cały zestaw do konkurowania więc można się na tym produkcie nauczyć technik makijażowych.
    Zalety:
    • niska cena
    • pigment w sam raz
    Wady:
    • dla mnie niekorzystne odcienie produktu
    • rozswietlacz ma słaby błysk bardziej jako cień się nada
  • 18 marca 2024 o 19:25
    Aplikacja kosmetyku przebiega bez problemu.
    Opakowanie jest plastikowe, mieści w sobie 3 kolory, dobrze się z nimi pracuje, dobrze napigmentowany. Aplikacja kosmetyku przebiega bez problemu. Rozświetlacz delikatnie rozświetla cerę. Bronzer ma delikatny, ciepły kolor, ładnie konturuje twarz, nie tworzy plam. Róż w ciepłym odcieniu, daje efekt świeżej cery.
  • 2 lutego 2024 o 8:39
    Całkiem niezłe trio
    Pokusiłam się kiedyś na ten produkt na zakupach w drogerii, 3 w 1, na wyjazd idealne rozwiązanie, aby nie zabierać zbędnych przedmiotów. No, ale niestety opakowanie jest plastikowe, niezbyt wytrzymałe, i po paru wyjazdach ze mną wieczko odpadło, za trwałość opakowanie spory minus, mogłoby być trwalsze i bardziej dopracowane, Bronzer ma dość przyjemny kolor, całkiem nieźle pasujący do mojej karnacji, dobrze się z nim pracuje, ładnie się rozprowadza, może mógłby być nieco bardziej napigmentowany. Róż bardzo fajny, delikatny, aplikacja również bez problemu, bardzo fajny. Rozświetlacz jest bardzo lekki, delikatny, nadaje lekki wygląd błysku, delikatne rozświetlenie, kolorystyka jest ok, na codzień jak najbardziej mi wystarczył. Cena jest atrakcyjna więc w sumie nie żałuję zakupu, ale nie wiem czy kupię ponownie.

Zobacz także inne Palety do konturowania