Odżywki do włosów

Laboratorium Pilomax Wax Daily, Kolagenowa odżywka do włosów zniszczonych, cienkich, bez objętości

• 23 kwietnia 2023 o 19:29
    Uwielbiam ją!
    Pachnie latem, zapach kojarzy mi się z dzieciństwem. Jestem oczarowana konsystencją oraz wydajnością produktu. Nakładam ją na wilgotne umyte włosy, następnie rozczesuję (po nałożeniu, bez odżywki nigdy). I trzymam ją na włosach z wielką przyjemnością ciut dłużej bo około 8 minut. Włosy są po niej śliczne! Nawilżone, delikatne, sprężyste. I ten zapach :)
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, wydajność.
    suzi27
    9 lipca 2022 o 21:06
    Rozczarowanie
    Niestety, kompletnie nie do moich włosów. Mam włosy farbowane na jasny blond, cienkie, liczyłam, że maska doda im objętości i przeliczyłam się. Zauważyłam, że produkty Wax kompletnie nie współpracują z moimi włosami, robiłam już kilka prób innych serii i za każdym razem coś mi nie odpowiada. To, co zupełnie dyskwalifikuje tą maskę, to, że bardzo elektryzują się włosy. Być może dla kogoś, kto myje włosy co dzień nie jest to dużym problem, ale ja myje włosy co 3-4 dni i elektryzowanie włosów w kolejnych dniach jest jeszcze większe.
    Wady:
    • Elektryzowanie włosów
    ev6
    15 maja 2020 o 15:00
    Fajna odżywka, ale o typowo męskim zapachu
    Jako odżywkę do włosów, szczególnie tych bez objętości, oceniam ten produkt bardzo dobrze. Robi wszystko to, co lubię, czyli nawilża włosy, dodaje im życia, witalności i blasku, niweluje suchy efekt, a przy tym - co dla mnie bardzo ważne - nie pozbawia ich objętości, a wręcz tą objętość zwiększa. Ilekroć ją nakładałam, miałam potem wrażenie, że moje włosy wyglądają zdrowiej, lepiej niż po innych odżywkach, są lśniące i układają się lekko, nie są obciążone. Odżywka ma formułę gęstego kremu, rozprowadza się gładko. Konsystencja wydaje się lekka, w żadnym razie nie jest tłusta. Ma zielonkawy kolor, lekko perłowy. Wygodna w stosowaniu, nie spływa. Można nałożyć jej dużo i ta formuła raczej nie obciąży włosów (w każdym razie takich jak moje, czyli suchych, które dobrze tolerują spore ilości produktu). Tym, co mnie bardzo razi, jest zapach. Pachnie bardzo mocno męskimi perfumami, jakby wodą kolońską. Owszem, ten zapach byłby fajny, gdybym była facetem, ale nim nie jestem, a nie należę do osób, które lubią na sobie męskie zapachy. Dlatego to mi bardzo mocno przeszkadzało, szczególnie że zapach jest wybitnie intensywny i trwały, czuć go wyraźnie po wysuszeniu włosów. Tym samym w dni, kiedy myłam głowę i nakładałam tą odżywkę, pachniałam cały dzień jak facet. To dla mnie zupełnie ten produkt dyskwalifikuje i wiem, że na pewno nie kupię go ponownie właśnie z tego powodu, mimo jego pozostałych świetnych właściwości. Niestety, zapach w kosmetykach jest dla mnie bardzo ważny, i jeśli coś mi w nim nie pasuje, nie ma szans żebym kupiła jeszcze raz taki produkt. Odżywkę skończyłam z ulgą, ciesząc się, że już nie będę musiała jej wąchać ;) Poza zapachem nie mam żadnego zarzutu (za samo działanie dałabym pełne 5 gwiazdek). Opakowanie jest może mało wyszukane graficznie, ale funkcjonalne i w używaniu się sprawdza, cena jest przystępna. Działanie - super. Spełnia obietnice producenta. Dla mnie niestety to przygoda jednorazowa, bo nie mam ochoty czuć się jak mężczyzna, który właśnie natarł się kremem po goleniu, za każdym razem gdy nakładam tą odżywkę. (moje włosy - suche, rozjaśniane, delikatne)
    Zalety:
    • świetnie działa na włosy bez objętości, nawilża, dodaje blasku, wizualnie poprawia stan włosów, likwiduje suchość, nadaje objętość
    Wady:
    • strasznie mocno pachnie męską wodą po goleniu
  • 30 grudnia 2018 o 13:00
    Ultra wygładzenie.
    Odżywka, która poprawiła wygląd moich włosów. Miałam włosy zniszczone i przesuszone, które się puszyły, a dzięki tej masce są gładziutkie i mięciutkie w dotyku.
    Zalety:
    • wydajny,łatwy w użyciu
  • 5 listopada 2018 o 20:29
    Na moich blond kosmykach sie sprawdzila
    Moje włosy z pewnością stały się bardziej nawilżone, lepiej odżywione i zyskały na objętości i to bez obciążenia! Stosowałam wraz z szamponem tej samej marki.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta