Podkłady

Kiko Milano Skin Tone Foundation Rozświetlający podkład we fluidzie

• 17 lutego 2024 o 18:44
    Nie radzę sobie z nim
    Podkład jest bardzo rzadki, dobrze sie go nakłada, nie zastyga, ale to chyba na tyle z pozytywów. Cała reszta raczej na nie, a mianowicie: - niedostępny stacjonarnie - dość drogi - waży sie na skórze niezależnie od tego czy używam solo czy z domieszką innych podkładów - nie jest zbyt trwały, bardzo szybko wyciera sie na brodzie i nosie Mam cerę suchą i ten Podkład u mnie zupełnie się nie sprawdzil. Cera z bliska wygląda bardzo źle, podkreśla wszystkie skórki, wchodzi w pory. Jestem na nie.
  • 20 maja 2023 o 9:49
    Słabiutko
    Podkład niestety skreślony już po pierwszym użyciu. Kompletnie nie współgra z cerą, nie wtapia się w skórę, maże się i tworzy smugi. Konsystencję ma bardzo lejącą, dosłownie wylewa się z dozownika. Bardzo trudno się z nim pracuje, a efekt finalny jest mizerny, twarz nie wygląda dobrze po jego nałożeniu. Opakowanie również nie przypadło mi do gustu - sama estetyka robi dobre wrażenie, jednak zatyczka jest nieproporcjonalnie duża do reszty, przez co całość jest dość niestabilna (łatwo się przewraca). Żal wydanych pieniędzy, bardzo nietrafiony zakup.
  • 28 stycznia 2021 o 10:28
    dobry dla cery suchej lub dojrzałej
    Podkład poleciła mi moja koleżanka makijażystka ponieważ mam cerę przesuszoną i brakowało mi w mojej kolekcji podkładu , który wyglądałby na twarzy naturalnie, ale jednocześnie promiennie i świetliście. Ten kosmetyk nadaje mi taki efekt. Nakładam go gąbeczką. Krycie ma raczej średnie, ale na co dzień w zupełności mi to wystarcza. Delikatnie pudruję strefę T. Po 3-4h od aplikacji podkład delikatnie się wyświeca, wygląda bardzo naturalnie. Idealny odcień dla mnie.
    Zalety:
    • kolor
    • wykończenie