Pudry pod oczy

Selfie Project Matujacy puder antybakteryjny #4everMatt

omorfe
    23 lutego 2021 o 18:01
    Naprawdę dobry
    Nie jestem wielką fanką selfie project. Ich produkty zwykle po prostu nie spełniały moich wymagań, jednak nie są takie złe. Dowodem na to jest właśnie ten puder. Kupiłam go sceptycznie, jednak nie zawiódł. Daje uczucie matowienia, ale nie w chamski, przeciążający sposób przypominający maskę. Ważne jest nałożenie odpowiedniej ilości pudru. Bałam się, że przez właściwości antybakteryjne będzie wysuszał, czego nie zrobił. Do mojego ideału trochę mu brakuje, ale i tak za taką cenę to naprawdę dobra opcja, do której w razie czego prawdopodobnie wrócę.
    • właściwości antybakteryjne
    • koi cerę trądzikową i aktywne zmiany
    • nie wysusza
    • nie robi skorupy
    • dobrze matuje
    • nie oksyduje
    • wydajność - przy częstym użytkowaniu naprawdę starczał mi na długo
    Wady:
    • klapka od pudru łatwo odpada, co potrafi być trochę niehigieniczne (bakterie się mogą dostać, choć bez przesady)
    • zależy mi również na ochronie przeciwsłonecznej, czego ten puder nie dostarcza, więc wybieram inne produkty
  • 29 kwietnia 2020 o 9:45
    jest w porządku
    puder ma jasny odcień, który ładnie dopasowuje się do skóry, nie ciemnieje, nie jest za żółty czy pomarańczowy. Taki w sam raz. Nie zapchał ani nie spowodował żadnych innych przykrych niespodzianek skórnych. Ciężko mi jednak chwalić go za właściwości matujące, bo miałam wrażenie, że wymaga poprawek co 2-3 godziny. A może to po prostu kwestia wyjątkowo upalnego lata i kiepskiego światła w pracowej łazience. Jak na tę cenę ok, ale cudów nie należy się spodziewać, zwłaszcza na polu matowienia.
  • 28 kwietnia 2020 o 11:26
    Świetny na upalne dni
    Puder Selfie Project matujący antybakteryjny według mnie jest idealny na upalne dni. Ja go stosowałam latem i byłam zadowolona, dodam , że latem mam bardzo tłustą cerę. Puder jest praktycznie bez zapachowy, aksamitny podczas aplikacji o bardzo delikatnym stopniu krycia. Z pewnością nie powoduje efektu maski ani ściągnięcia. Dobrze matuje na wiele godzin. Jedyne do czego mogę się przyczepi to jest brak gąbeczki do aplikacji.
    Zalety:
    • idealny na upalne dni
    • bezzapachowy
    • nie powoduje efektu maski
    • dobrze matuje
    Wady:
    • brak gąbeczki do aplikacji
    Perrie9
    19 sierpnia 2019 o 21:55
    Świetny za tą cenę
    Zacznę od tego, że puder ładnie wygląda na skórze. Utrwala makijaż i matuje na długi czas. Jego ogromna zaletą jest krycie- dla mnie bardzo dobre jak na puder. Największa jego wadą jest kolor- zbyt ciemny, mimo że nie jestem bardzo blada.
    Zalety:
    • krycie
    • matowienie
    • ładny wygląd na skórze
    Wady:
    • kolor
  • 1 czerwca 2019 o 13:40
    Lubię i wracam :)
    Chyba odpowiada mi najbardziej. Chyba, bo szukam ideału. Na tę chwilę używam go z przyjemnością, bo daje cerze to, czego oczekuję: lekki, delikatny efekt matu, nie warzy podkładu, jest odpowiedni kolorystycznie (zdaje się, że to jedyny odcień?). Moja cera nie wygląda źle po przypudrowaniu tym pudrem, zresztą oszczędnie go dozuję, w sensie, że nie muszę nakładać dużej jego ilości na twarz, a efekt lekkiego, matowego przypudrowania bardzo mi odpowiada. Nie ocenię właściwości antybakteryjnych, bo nie mam problemów skórnych tego typu. Mam cerę bladziocha, a mimo to puder ładnie dopasowuje się. W zasadzie nie mam mu nic do zarzucenia i zwykle kupuję, nie tylko gdy jest w promocji. Opakowanie trwałe, ale faktem jest, że nie spadł mi ani razu :) Potestuję jeszcze ten puder, kto wie, czy jednak nie będzie to mój hit?

Zobacz także inne Pudry pod oczy