Kremy na dzień

Ziaja Antyoksydacja, Krem na dzień ochronno-łagodzący SPF 10 ochrona niska 'Jagody acai'

notino.pl
Apteka Polska APTE.PL

szpilla
    25 grudnia 2021 o 19:33
    Spełnia obietnice i łagodzi skórę nawet 40+
    Mam cerę wrażliwą, mieszaną, reagującą zaczerwienieniem na wiele czynników. Niestety także na wiele kosmetyków. Za to niewiele kosmetyków działa na nią naprawdę łagodząco. Ten krem Ziaji zaliczam do kremów ratunkowych, używanych w seriach kilkudniowych, kiedy potrzebuję uspokojenia skory. Wtedy nakładam kilka warstw tego samego kremu lub wraz z innym uspokojaczem. Ten krem był mega tani, w promocji chyba za ok.10zł. Po podrażnionej skórze mogę wszystkiego się spodziewać, a ten krem jest przemiłym zaskoczeniem. Krem spełnia obietnice!! Krem jest zapakowany w dobrej jakości, higieniczną tubkę, z której łatwo wydobyć produkt. Krem ma bardzo delikatny zapach, wchłania się szybko, nie zostawia tłustej warstwy. Nadaje się idealnie pod makijaż lub pod inny krem. Wychodząc na zewnątrz zimą nakładam dodatkowo warstwę kremu ochronnego i fluidu (kosmetyczka rekomenduje mi na zimę, jesień i trudne warunki pogodowe kilka warstw kosmetyków jako zabezpieczenie delikatnej skóry). Co więcej, nawilża bardzo przyzwoicie, a co do zmarszczek, nie oczekuję cudów. Na ładne zmarszczki trzeba sobie zapracować uśmiechem. Krem ma dość chemiczny skład (parabeny itp.) i stosuję go jako krem ratunkowy i muszę powiedzieć, że sprawia się bardzo dobrze. Jest jedynie odrobinę słabszy od Cold marine Thalgo. Nie będę go używać codziennie że względu na tę chemię w składzie. Potem pewnie przetestuję Ziaję med łagodzącą. W każdym razie gorąco polecam dla wrażliwej skóry, aby skóra nie była gorąca, ale się uspokoiła.
    Zalety:
    • Spełnia obietnice i łagodzi podrażnioną skórę
    Wady:
    • Sporo chemii w składzie, za co nie przydzielam "mojego hita"
  • 29 października 2021 o 11:25
    dobry pod makijaż
    Jako krem na dzień sprawdza się przyzwoicie. Nie zapycha, delikatnie nawilża, można swobodnie położyć na niego podkład i jak do tej pory jeszcze nie zdarzyła się żadna wpadka w tym temacie. Jednak w dni bez makijażu raczej go nie używam - efekt przez pierwszą godzinkę jest fajny i naturalny, ale po jakimś czasie cera zaczyna się nieestetycznie błyszczeć.
    • lekka formuła
    • delikatne nawilżenie
    • dobry pod makijaż
    Wady:
    • powoduje niefajne błyszczenie skóry
  • 11 października 2021 o 11:19
    Bardzo fajny i EDIT
    Bardzo fajny łagodny krem.Lekki,nawilża i lekko matowi,bardzo szybko się wchłania, skórę pozostawia bez lepkiego filmu -satynowa w dotyku.Nadaje się pod makijaż.Lubi się z moją cera mieszana i wrażliwą. Zostanie ze mną na dłużej na dalsze testy. W cuda ( żadne)na zmarszczki nie wierzę,więc nie oceniam pod tym kontem.Jak narazie nie uczulil,ale zawsze wszystko może się zmienić. Edit: Niestety, nie nadaje się pod wszystkie kosmetyki, roluje je, ciasteczko piękne wychodzi.Po czasie stosowania, skóra lekko poszczypuje. Więc moje zdanie zostało zmienione.Jednak oceny nie będę edytować, gdyż uważam, że może to pomóc przyszłym kupującym.
    Zalety:
    • J.w i zapach
    Wady:
    • Jeszcze nie mogę się do czegoś doczepic.
    kaskaw8
    4 maja 2021 o 19:52
    Ciekawa propozycja
    Krem ma bogatą i gęstą konsystencję. Otula skórę i od razu daje uczucie nawilżenia. Skóra wchłania go dość szybko. Krem rozprowadza się w porządku, lecz trochę tępo. W dodatku trzeba go użyć nieco więcej, by pokryć twarz w całości. Finalnie konsystencja mogłaby być nieco bardziej kremowa. Krem ma ładny zapach. Delikatny, ale wyczuwalny, lecz przy tym nieutrzymujący się nadmiernie długo. Nie drażni oczu czy nosa. Produkt dobrze nawilża skórę, pozostawia ją miękką i widocznie rozświetloną (oczywiście bez drobinek!). Krem sprawdza się zarówno do dziennej, jak i wieczornej pielęgnacji. W zimniejszych miesiącach jako krem na dzień jest w porządku, natomiast w cieplejsze dni zdecydowanie mniej mi się podobał jako baza, szczególnie pod makijaż. Bogata konsystencja trochę „przeszkadza” w satysfakcjonującym mnie utrzymywaniu się makijażu, dlatego też lubię nim rotować.
    • dobre nawilżenie
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • nie zapycha
    • filtr SPF
    Wady:
    • zbyt tępa konsystencja
    • trochę za ciężki pod makijaż
    • dużo zostaje go w tubce przy końcówce używania
    monu92
    23 listopada 2020 o 22:42
    Piękny zapach!
    Krem ochronno-łagodzący Ziaja zakupiłam ze względu na to, że w składzie ma SPF10. Do tego skusiła mnie niska cena. Ładne, wygodne opakowanie - tubka zapakowane w prosty kartonik. Pierwszą rzeczą, która mnie zachwyciła był piękny zapach tego kremu, czuć delikatne jagody acai, nie jest to zapach mocny, a bardzo przyjemny. Krem jest lekki, szybko się wchłania i ładnie nawilża skórę. Świetnie nadaje się pod makijaż. Przy regularnym stosowaniu widzę u siebie pozytywne zmiany - znikły zaczerwienienia, które miałam gdzieniegdzie na twarzy, do tego skóra jest odżywiona i wyraźnie jędrniejsza.
    Zalety:
    • świetna cena
    • piękny zapach
    • wygodne opakowanie
    • bardzo dobre działanie