Kremy na dzień

Soraya Plante, Naturalnie ujędrniający krem na dzień `Olej makadamia, alga wakame, cedr`

HOBB
Soraya Naturalnie ujędrniający krem na dzień

• 26 lutego 2025 o 12:56
    Seria Plante to moje odkrycie.
    Krem kupiłam na promocji w Rossmanie. Zainteresował mnie ponieważ jest to produkt o naturalnym składzie i ma ujedrniac skórę a jako kobieta 30+ jednak zwracam już na to baczną uwagę. Krem ma standardowa jak na kremy pojemność 50 ml i zamknięty jest w szklany słoiczek. Niestety szklany ponieważ zdarza mi się upuścić coś w łazience a jak wiadomo szkło takich upadków raczej nie przeżywa. Nie mniej krem sprawdza się świetnie. Po jego nałożeniu skóra jest przyjemnie napięta i gładka. Dodatkowo sprawia że staje się wyjątkowo miękka . Jest gęsty w konsystencji i dosyć tłusty ale po nałożeniu wchłania się błyskawicznie więc nie przeszkadza mi to zupełnie. Nie pozostawia tłustego filmu i świetnie nadaje się pod makijaż. Zapach ma lekko specyficzny ale nie uznaje tego ani za plus ani minus. Myślę że jeszcze nie raz do niego wrócę.
  • 10 września 2022 o 12:01
    Jestem fanką linii Soraya Plante:)
    Tak jak w tytule - przepadam za kosmetykami z tej serii. Mam kremy do twarzy i tonik i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Krem ujędrniający jest produktem o lekkiej, dość luźnej konsystencji, która szybko i łatwo się rozprowadza. Pięknie pachnie. Szybko się wchłania i pozostawia skórę świeżą, nawilżoną i gładką. Nie daje efektu ściągnięcia, nie powoduje wyprysków ani reakcji alergicznych. Ma porządny skład. Jestem bardzo zadowolona:)
  • 29 czerwca 2022 o 12:34
    Dobry, ale nic ponad to
    Krem jest ok. Na plus skład, konsystencja, zapach i opakowanie. Działanie jest niezłe - dlatego rozumiem pozytywne recenzje - ale szczerze mówiąc nie uważam żeby krem robił wiele więcej niż po prostu dobry krem nawilżający. Nie zauważyłam też działania ujędrniającego. Do tego trzeba uważać z ilością - w przypadku zbyt dużej, krem rzeczywiście się roluje. Jednak co by tylko nie narzekać, jego zapach jest po prostu boski. To chyba najlepiej pachnący krem jakiego używałam kiedykolwiek. I choćby z tego względu myślę, że mogę jeszcze kiedyś do niego wrócić
    Zalety:
    • ZAPACH
    • skład
    • działanie (ok, ale bez szału)
    Wady:
    • przy większej ilości roluje się
  • 3 marca 2022 o 11:27
    Dobrze się sprawdza, aż 99% składników pochodzenia naturalnego!
    Krem do twarzy z serii Soraya plante spełnia moje oczekiwania, zawiera algi które uwielbia moja cera :) Naturalne składniki aż w 99%. Słoiczek ze szkła nadaje się do recyklingu. Piękna szata graficzna przyciąga uwagę, zarówno słoiczek jak i kartonik na którym znajdują się wszystkie informacje dotyczące produktu. Czas na zużycie od momentu pierwszego otwarcia to 6 miesięcy. Obłędny kwiatowy zapach, który długo się utrzymuje ale nie męczy. Konsystencja jest zbita w słoiczku wygląda na masło, podczas aplikacji na twarz konsystencja jest niezwykle lekka, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Wystarczy niewielka ilość. Skóra jest wygładzona i promienna na długie godziny. Dobrze współgra z każdym podkładem, krem BB. Zastosowany solo też wystarczy i twarz wygląda na wypoczętą. Stosuje całą serię, krem na noc, na dzień, serum ( najsłabsze ogniwo, zdecydowanie można sobie odpuścić- osobna recenzja została dokonana), piana do oczyszczania twarzy, hydrolat. Baaaaaaaardzo udana seria- zdecydowanie polecam, kolejny raz też kupię.
    Zalety:
    • efekt nawilżenia skóry jest długotrwały
    • rozświetlenie skóry
    • rozjaśnia skórę
    • zmarszczki zostały spłycone
    • nie podrażnia i nie zapycha
    • zapach kwiatowy miły dla nosa, długo się utrzymuje
    • lekka konsystencja
    • 99% składników pochodzenia naturalnego
    • Polska firma
    • wygodne opakowanie ze szkła nadaje się do recyklingu
  • 17 lutego 2022 o 16:20
    Ah te kremy Spraya Plante
    To kolejny po Naturalnie Nawilżającym Kremie na dzień z linii Soraya Plante i kolejny raz jestem bardzo zadowolona! Krem ma fajną lekką konsystencję, nie taka gęsta jak niektóre kremy, więc fajnie się rozprowadza. Super nawilża, używałam go zwykle bez żadnego makijażu i gdy po kilku godzinach dotknęłam swojej twarzy byłam pod wrażeniem wyczuwalnego nawilżenia. Pod makijaż też się sprawdził jakby co. Krem sprawdził się także w kwestii ujędrnienia. Pachnie delikatnie, może nawet za delikatnie. Ogólnie jestem zadowolona i ciężko mi się do czegokolwiek przyczepić. Może jedynie do ciężkiego opakowania. Ojej, gdyby miał eko opakowanie to w ogóle byłby sztos.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:

Zobacz także inne Kremy na dzień