Kremy na noc

Bielenda Carbo Detox, Nawilżająco - matujący krem węglowy

• 17 listopada 2022 o 11:33
    Absolutnie nie na dzień!
    Spodziewałam się, że ten krem wraz z rozprowadzaniem utraci swój koloryt ale niestety tak nie było mimo zapewnień producenta "Magiczny kosmetyk o czarnej konsystencji wtapia się w skórę nie zmieniając jej odcienia.". Absolutnie ani razu nie zastosowałam go na dzień, gdyż podkreślał pory (a na noc moim zdaniem jest zbyt mało nawilżający). Nie zauważyłam też efektu zwężenia porów.
    Wady:
    • nie zwężał porów, nie nadaje się do stosowania na dzień, nie wtapia się w skórę, słabe nawilża
  • 22 marca 2022 o 11:46
    Cudak
    Taki to cudak, który kusi swoim nietypowym dla kremu kolorem. Wygodna aplikacja i żelowo-kremowa konsystencja to coś dla mnie. Niestety jestem posiadaczką szerokich porów, dlatego walczę z wągrami i ciągłym oczyszczaniem zwłaszcza brody i nosa z czarnych kropek. Dla mnie to właśnie dramat! Ten krem wchodził mi w te otwarte pory i imitował ciemne wągry! Na pewno to skreśla go jako krem na dzień, zwłaszcza, że jak się ma bardzo bladą cerę jak ja to wychodzi nam mimo dobrego rozsmarowania kremu taki hmmm efekt zimnej, szarej skóry. Wyglądałam na zmęczoną i chorą. Taki efekt 40latki kochającej papieroski :D Lepiej matowi skórę niż nawilża. Dobry będzie jeśli ktoś ma dramat z nadmiernym sebum na czole, ale lepiej aplikować tylko na noc.
    • Efekt matu
    Wady:
    • Efekt szarej cery
    • Nie jest dobry jako krem na dzień
    • Za mało nawilża
    • Imituje wągry przy szerokich porach
    Bvacv
    29 grudnia 2021 o 22:56
    Fajny
    Krem nadaje się tylko na noc, ponieważ pozostawia na skórze czarne plamy. Ogólnie krem mi się sprawdził i jest naprawdę fajny! Zapach przyjemny, działanie super.
  • 16 września 2021 o 13:33
    Niezły, ale zalecam ostrożność
    Wybrałam ten krem w drogerii internetowej ze względu na korzystną cenę i poprzednie pozytywne doświadczenia z marką Bielenda, także serią Carbo Detox. Choć krem jest całkiem dobry, to ma jeden istotny minus, o którym napiszę później. Krem znajduje się w solidnym, małym słoiczku i ma czarną barwę. Podoba mi się jego lekka konsystencja, między kremem a żelem. Niestety, przy rozprowadzeniu kremu po twarzy trzeba naprawdę uważać, bo krem jest intensywnie czarny i trzeba go porządnie rozsmarować, aby uniknąć efekty brudnej twarzy. Z tego względu wolałam stosować go na noc, aby nie ryzykować pozostawienia jakiejś smugi. Krem dość dobrze nawilża i lekko matuje, a do tego jest wydajny. Niestety, ale sposób aplikacji i ryzyko wyglądania jak brudna bardzo rzutuje na jego użyteczność. Raczej następnym razem po niego nie sięgnę.
    Zalety:
    • korzystna cena
    • solidny słoiczek
    • lekka konsystencja
    • dość dobre nawilżenie i lekkie zmatowienie
    • wysoka wydajność
    Wady:
    • intensywnie czarna barwa
    • należy go bardzo dokładnie rozsmarować, aby nie wyglądać na brudną
  • 21 sierpnia 2021 o 21:28
    Dziwny i straszny
    Krem kupiłam z ciekawości, gdyż zaintrygował mnie jego wygląd. Produkt znajduje się w otwieranym, szklanym słoiczku. Ma kremowo-żelową (nieco dziwną) konsystencję koloru czarnego i przyjemny, delikatny zapach. Dobrze się wchłania, ale jednorazowo trzeba zużyć sporą ilość. W trakcie aplikacji można odnieść wrażenie, iż krem się "kulkuje". Trzeba zachować ostrożność, gdyż nierówne nałożenie powoduje powstanie sinej poświaty. Wygląda się wówczas jak ofiara pobicia lub kominiarz w trakcie służby. Nawilżenie jest bardzo słabe. Mało tego, moja skóra zaczęła się przesuszać. Ja serdecznie odradzam. Zużyłam opakowanie wraz z całą rodziną, gdyż nie lubię marnotrawstwa. Więcej już tego błędu nie popełnię.
    • opakowani
    Wady:
    • wysuszenie
    • sposób aplikacji
    • plamy

Zobacz także inne Kremy na noc