Peelingi do twarzy

Bielenda Carbo Detox, Pasta węglowa do mycia twarzy 3 w 1

Bielenda Carbo Detox pasta węglowa do mycia twarzy 3w1 150g

• 14 marca 2023 o 18:24
    Mieszane uczucia
    O ile bardzo lubię kosmetyki od Bielendy, tak ten produkt raczej nie zagości na mojej półce drugi raz. Nie wyróżnia się niczym innym od tego typu kosmetyków, a pod sam koniec nie mogłam doczekać się, aż w końcu się skończy. Przez to, że jest dość gęsty trudniej zmywało się go z twarzy, dodatkowo bardzo brudził naokoło, gdzie była myta skóra, dlatego jak już to polecam go stosować pod prysznicem albo w wannie, nie nad umywalką, bo wszystko wkoło będzie w czarnych kropkach. Co jeszcze było dla mnie problematyczne to zasychający otwór, zakładam, że przez obecność glinki. Nie stosowałam produktu codziennie tylko co parę dni i zdarzało się, że po tym czasie ciężko mi było wycisnąć pastę albo domknąć korek właśnie przez te zaschnięcia. Więcej się z tym produktem namęczyłam, niż cieszyłam z użytkowania.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • skóra dość przyjemna zaraz po umyciu
    Wady:
    • zasycha w ujściu korka, przez co czasem ciężko wycisnąć lub zamknąć produkt
    • brudzi podczas stosowania
    • nie wyróżnia się niczym od innych tego typu kosmetyków
    • dłuższe trzymanie na twarzy jako maska sprawiało, że skóra wydawała się nieprzyjemnie napięta
  • 2 marca 2022 o 8:25
    Ten węgiel to nie wiem czy aktywny
    Pasta jest gęsta i dobrze się ją nakłada na skórę, nawet jak dla mnie jest przyjemna w konsystencji. Największy problem mam jednak z jej zmywaniem, ponieważ strasznie wszystko brudzi, i już nie wiem czy ja jestem gapą czy poprostu ta pasta jest taka złośliwa że wędruje wszędzie. Działanie jak dla mnie jest ok pod względem oczyszczenia, jednak przy mojej suchej skórze mam wrażenie że brak jest temu produktowi chociaż minimalnego działania nawilżającego, bo skórę mam trochę ściągniętą po zmyciu.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Brudzenie wszystkiego w łazience
  • 19 grudnia 2021 o 19:10
    pasta
    kupilam ja dla siebie ale oczywiscie jak maz ozbaczyl jakie to cudo zaczal uzywac jej razem ze mna, lubie ja od czasu do czasu uzyc zeby dobrze sobie oczyscic moja twarz z toksyn zanieczyszczen , po niej moja cera staje sie jednolita i delikatna nie ma efektu sciagniecia i tez nie wysusza mi skory wiec jak najbarziej na plus :)
  • 20 maja 2021 o 11:39
    Polecam
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Używam tego produktu już bardzo długo, działa tak jak powinien. bardzo dobrze rozprowadza się na twarzy za pomocą pędzelka jak i palca, Jeśli coś pobrudzę to bardzo łatwo zmyję to wodą
  • 17 maja 2021 o 9:01
    Super, ale...
    Dla mnie dyskwalifikującym czynnikiem dla tego produktu jest to, że sprzątam po użyciu łazienkę pół dnia, mam wrażenie że podczas zmywania, ten produkt wędruje w najskrytsze zakamarki mojej łazienki. Nie mogę natomiast odmówić mu, że dobrze wygładza buzię, rozjaśnia ją i powoduje, że po prostu wygląda zdrowo.
    Zalety:
    • wygładza skórę,
    • sprawia że wygląda zdrowo
    Wady:
    • brudzi zakamarki, o których nawet nie wiedzieliście