Wody perfumowane damskie

Sisley Izia
Sephora
Sisley - Izia - Eau De Parfum - Atomizer 50 Ml - Dla Kobiet

• 21 listopada 2024 o 12:53
    Świeża bergamotka i mrozik w nosie.
    Świeżo kwiatowy, ale również mocno orzeźwiający zapach. Zupełne przeciwieństwo tak modnych w tym roku czysto gourmandowych perełek marketingu. Nie ma w sobie żadnego ciepełka, choć w czeluściach ma brylować ambra i piżmo, natomiast są one jedynie przytłumieniem tej świeżej ostrości, nie nadają same otulenia. To, co decydująco przeważa w powietrzu to bergamota. Mocna, cytrusowa, może troszkę zielona. Przytula ją suszona, troszkę kwaskowata róża. I tyle. Niczego więcej się tu nie doszukam. Zapach jest jednoznacznie aldehydowy, czyli czuć w nosku taki mrozik. Zimno i bardzo świeże kwiaty, tak to wygląda. Jeśli ktoś lubuje się w nutach hesperydowych (cytrusowych) i aldehydach, to proszę sięgać. Podobne doznania jak przy petitgrain albo geranium. Ja takie zapachy lubię w maściach ziołowych, w perfumach rzadko. Psikać nie trzeba dużo, bo zapach jest mocny i intensywny. A trwałość jest na poziomie medium, intens przez pierwszych kilka godzin, później stopniowe zanikanie, do godzin wieczornych znika. Flakon jest dość ładny, łatwo trzyma się w dłoni i można spokojnie szybko odstawić bez obawy o trzęsienie ziemi. Ponoć nawiązuje do płynności natury. Kamienia mi nie przypomina, bardziej kropelkę wody.
    Zalety:
    • intensywna projekcja
    Wady:
    • zimno wierci w nosie
  • 30 maja 2024 o 12:20
    Przepiękny różany zapach
    Używa od:próbka
    Woda perfumowana Izia marki Sisley zachwyca nasyconym różanym zapachem z cytrusową nutą. Cieszę się, że mogłam przetestować próbkę produktu, ponieważ pozwoliło mi to na poznanie zapachu i jego trwałości. Woda perfumowana w pierwszej chwili po aplikacji wyzwala cytrusowe nuty bergamotki połączonej z pikantnym różowym pieprzem. Po dłuższym czasie uwalniają się nuty serca, które wyzwalają przepiękny zapach różanych aromatów. W nucie bazy wyczuwalny jest cedr i piżmo, które podtrzymują trwałość zapachu. Woda perfumowana Izia jest wyjątkowo intensywna a zapach niesamowicie trwały. Produkt jest niesamowicie wydajny. Jest to zdecydowanie zapach dla osób, które lubią intensywne zapachy cytrusowo-kwiatowe. Z pewnością kupię tę wodę perfumowaną, ponieważ przypadły mi do gustu walory zapachowe produktu oraz trwałość.
    Zalety:
    • piękne cytrusowo-kwiatowe nuty
  • 20 lipca 2022 o 9:24
    Kwiatowy i mocny zapach
    Jak dla mnie ten zapach stanowczo nie jest na lato i na ciepłe dni, a producent tak doradza... Ten zapach jest bardzo mocny, stosowałam go w aktualne upały i przyznaję, że jest bardzo duszący, aż głowa od niego boli, a psiknęłam tylko 2-3 razy... Wedle mnie ten zapach jest idealny na budzącą się wiosnę, lub wczesną jesień. Zapach jest bardzo ładny, kwiatowy, długo się utrzymuje, jednak w gorące i upalne dni bardzo mnie drażni, czuję go cały czas... Jednak na lato preferuję coś delikatniejszego, lżejszego. Śliczne opakowanie, bardzo mi się podoba.
  • 4 listopada 2019 o 19:34
    Musująca róża
    Piękny, nieoczywisty zapach. Fajna projekcja zapachu, który długo utrzymuje się na skórze. Absolutnie nie jest przesłodzony ani sztampowy. Zapach oprócz lekko kwaskowych nut musuje świeżą różą i chyba to lubię w Izi najbardziej
    Zalety:
    • Piękne opakowanie
    • trwałość zapachu
    • musujący zapach
    • zapach świeży choć wyraźnie kwiatowy
    Wady:
    • brak wad
    syl74
    2 sierpnia 2019 o 12:46
    Ukochane różane perfumy
    Róża, róża i jeszcze raz róża. A ja się pytam, gdzie aldehydy??? Niby na pierwszym miejscu w składzie perfum a ja za nic ich nie wyczuwam. Przyznam szczerze, że perfumy zakupiłam w ciemno (dla tych aldehydów właśnie) i spodziewałam się zapachu w stylu Soir de Lune. Ale nie! Te zapachy dzielą lata świetlne. I tak jak Soir de Lune trzeba umieć udźwignąć a potem jeszcze umieć nosić to Izia jest zapachem bezpiecznym, wdzięcznym i subtelnym. Izia to w porównanu z innymi kompozycjami Sisley to zapach lekki i frywolny. Dla mnie porównywalny z Roses de Chloe i Stellą Mc Cartney. Ten sam charakter i moc. Oprócz róży można doszukać się się jeszcze lekkich cytrusów i delikatnego piżma ale i tak prym wiedzie róża. Świeża, słodka i odurzająca. Zapach jest piękny i niesamowicie kobiecy. Już nawet wybaczam ten brak aldehydów. Świeży, romantyczny, idealny na wiosnę i lato. Bardzo trwały, może nie ciągnie za sobą ogona ale czasem lubię pachnieć tylko dla siebie a nie dla otoczenia. Flakon piękny, luksusowy, ciężki i masywny. Zaprojektowany przez polskiego rzeźbiarza Bronisława Krzysztofa. Jego inspiracją była żywa natura, woda, która kształtuje kamień.