Bardzo dobry, polski produkt.
Masło Farmony otrzymałam w paczce recenzentki m-ca. Jako posiadaczka suchej, wrażliwej skóry i wielbicielka róży, ucieszyłam się i nie mogłam doczekać się, aż je otworzę :).
Produkt okazał się fantastyczny i sprostał wymaganiom mojej skóry do tego stopnia, że sięgnę po to masło niejeden raz.
PLUSY:
+Opakowanie:plastikowy, ciemnozielony słoiczek z wygodną zakrętką - stylizowany na 'dawne' kosmetyki, poręczny i niezwykle wygodny, bardzo przypadł mi do gustu.
+Konsystencja: moje drogie, to jest masło! Z prawdziwego zdarzenia - gęste, zbite, delikatnie natłuszczające.
+Zapach:ten wariant to dzika róża z olejkiem perilla i faktem jest, że aromat różany jest tutaj niezwykle autentyczny, lekko słodki - mnie kojarzy się z konfiturą różaną, którą robiła często moja Babcia :). Warto wspomnieć, że zapach ten jest trwały i wyczuwałam go na skórze rano, choć aplikacja była w godzinach wieczornych.
+Skład! Brak wstrętnej parafiny, alkoholu i innych świństw. Znajdziemy tutaj m.in.olejek kokosowy, proteiny jedwabiu, olejek perilla, ekstrakt z dzikiej róży, masło shea, glicerynę.
+Hypoalergiczny, mimo intensywnego aromatu - moja skóra z AZS nie zareagowała w sposób negatywny, nie odnotowałam egzemy, krostek, pokrzywki ani niczego w tym rodzaju.
+Doskonale łagodzi podrażnienia.
+Niweluje suchość i uczucie szorstkości i to dość szybko oraz skutecznie - po 3 dniach zapomniałam już, co to sucha, łuszcząca się skóra, którą drapałam niemal do krwi.
+Zmiękcza skórę.
+Wygładza, nawilża i wyrównuje koloryt, skóra jest delikatna i rozświetlona, po prostu zadbana i piękna :)
+W miejscach, gdzie miałam egzemę, mam teraz...idealnie gładką skórę, więc potwierdzam jego właściwości regenerujące.
+Wystarczyła aplikacja raz dziennie, by móc cieszyć się gładką i nawilżoną skórą - a to najlepiej świadczy o tym produkcie, z reguły po wieczornej aplikacji w ciągu dnia odczuwałam braki w nawilżeniu i odwodnienie skóry, tutaj tego nie było.
+Wydajny - używam codziennie od 21.02 i mam jeszcze trochę w opakowaniu.
+Przystępna cena.
+Dostępność.
+Polski produkt.
Minusów: BRAK.
To naprawdę porządne masło o fantastycznym zapachu ( z powodzeniem mogącym zastąpić perfumy) i dobrych właściwościach pielęgnacyjnych.
Moja skóra wymaga dużo i mało który produkt jest w stanie temu sprostać - temu kosmetykowi udało się to w stu procentach!
Polecam serdecznie, zwłaszcza wielbicielkom róży :)