Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

SVR Sebiaclear, Gel Moussant Oczyszczający żel do mycia skóry trądzikowej i tłustej

Stara wersja produktu

• 8 lipca 2024 o 22:25
    Uwielbiam go
    Żel dobrze się sprawdza przy mojej tłustej cerze. Jest bardzo delikatny, nie podrażnia mojej wrażliwej cery i oczu. Bardzo dobrze oczyszcza twarz z makijażu i ogólnie. Cena ok, bo jest wydajny.
    Zalety:
    • delikatny dla skóry
    Ann_ek
    3 czerwca 2024 o 21:08
    Fajniutki
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pewnego dnia postanowiłam sprawić sobie prezent i kupilam boxa z miniproduktami w Super-Pharm. Kosztował mnie 149 zł i zawierał kilkanaście kosmetyków do pielęgnacji twarzy i ciała. Mój demakijaż jest dwuetapowy, zawsze na początku używam olejku bądź micelu, a resztki domywam pianką lub właśnie żelami. Mam cerę mieszaną, ale odwodnioną i podatną na ściągnięcie. Jest też wrażliwa. Moje opakowanie to miniatura o pojemności 55 ml. To zwykła, plastikowa tubka zamykana na klik. Plastik dobrej jakości, półprzezroczysty, więc widać, ile nam jeszcze produktu zostało. Ogólnie fajnie, że marka pomyślała o takiej pojemności, bardzo dobra do sprawdzenia produktu. Można go kupić w wersji 200 ml oraz 400 ml. Jest też dostępny refill, co jest super opcją dla wiernych fanów tego produktu. Żel jest bezbarwny i pachnie świeżo, ale tak bardzo subtelnie, niemal niewyczuwalnie. Konsystencja żelowa, raczej rzadka niż gęsta, ale w odpowiednim stopniu. Nie przelewa się przez palce, nie ucieka z dłoni. Bezproblemowo przenosi się na skórę i szybko spienia. Ilość piany jest umiarkowana, powiedzmy, że wystarczająca. Piana nie znika szybko ze skóry, ale jak już chcemy ją zmyć, to schodzi sprawnie. Wydajność wygląda mi na bardzo dobrą, nie musiałam używać dużo produktu, chociaż zawsze myję twarz dwukrotnie. Ceny, w zależności od miejsca, są bardzo różne. Za pojemność 200 ml trzeba w chwili obecnej zapłacić mniej więcej 40 zł. Nie jest to najniższa kwota. Używałam go wyłącznie wieczorem, po wstępnym oczyszczeniu skóry płynem micelarnym. Mogę powiedzieć, że doskonale domywał resztki zanieczyszczeń, kolorówki czy kremów z filtrem. Czułam, że zostawia skórę naprawdę czystą i odświeżoną. Poza tym jak na swoją moc jest dość łagodny. Nie zapchał mnie ani nie podrażnił. Nie wysusza skóry. Po myciu czułam delikatne, dosłownie minimalne ściągnięcie. To uczucie było na tyle dyskretne, że nie zaliczam tego do minusów, po prostu wspominam jako ciekawostkę. Od tego typu produktów oczekuję również delikatnego traktowania moich oczu, które są wrażliwe. Na szczęście nic im złego nie zrobił, nie szczypał, nie powodował łzawienia ani pieczenia. Przyjemny to produkt, dobry właśnie do cer mieszanych i tłustych. Ja chyba jednak, ze względu na cenę nie sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • doskonale oczyszcza
    • nieźle się pieni
    • łatwy w aplikacji
    • nie podrażnia
    • nie szczypie w oczy
    • nie wysusza
    • bardzo subtelny zapach
    • wydajny
    • różne pojemności do kupienia
    Wady:
  • 24 września 2023 o 10:20
    Trudno o jednoznaczną opinię
    Mam problem z tym produktem. Nie jest jednoznacznie zły, ale raczej nie spełnia moich oczekiwań. Ma orzeźwiajacy, lekko ogórkowy zapach, jest wydajny i dobrze rozprowadza się po twarzy. Oczyszcza, ale nie czuję, by było to wystarczająco dobre oczyszczenie i w tym najważniejszym zakresie nie spełnił moich oczekiwań. W dodatku jest dość drogi, a w podobnej cenie (a nawet niższej) dostępnych jest wiele lepszych produktów.
    Zalety:
    • Świeży zapach
  • 2 lutego 2023 o 18:46
    Zawsze jak o nim myślę to mam dobre wspomnienia.
    Mam skórę mieszaną z tendencją do trądziku. Ostatnio będąc w aptece szukałam jakiego żelu, który świetnie się nada dla mojej mieszanej skóry. Pani z apteki przypomniała mi o tym żelu, wtedy bez zastanowienia go wzięłam. Żel pamiętam z czasów, kiedy leczyłam się u dermatologa i wtedy bardzo dobrze go wspominałam. Żel nie zmienił się pod kątem konsystencji i zapachu. Nadal jest bardzo delikatny. Delikatnie się pieni. Skóra po użyciu żelu jest oczyszczona, promienna. Bardzo lubię ten żel. Świetnie matowi skórę i nie powoduje przede wszystkim przesuszenia, jak to bywa przy żelach dla skór trądzikowych.
  • 2 lutego 2023 o 18:42
    nie dla mojej cery mieszanej
    Mam cerę mieszaną: tłustą i skłonną do niedoskonałości w strefie T, suchą i uwrażliwioną na policzkach. Żel trafił do mnie przypadkiem - dostałam go prezencie kupując inny produkt marki SVR. Producent deklaruje, że żel jest przeznaczony do skóry trądzikowej, a z racji, ze zmagam się z takimi problemami to postanowiłam go wypróbować. Niestety, nie polubiliśmy się. Produkt zamknięty w tubie, w sumie całkiem wygodne rozwiązanie, choć produkty myjące wolę w opakowaniu z pompką. Żel ma bardzo ładny zapach, przy użyciu fajnie się pieni. Faktycznie dobrze oczyszcza, do skóry mojej strefy T był w miarę w porządku, pozostawiał skórę matową, jednak za mocny na resztę twarzy - powodował u mnie nadmierne wysuszenie i nieprzyjemne uczucie ściągnięcia. Zrezygnowałam z niego nie tylko z powodu jego "mocy", ale też, że mimo zawartości składników, które w założeniu powinny pomagać w walce z niedoskonałościami, po dłuższym stosowaniu zauważyłam, że na mojej twarzy zaczęło pojawiać się więcej niedoskonałości. W tamtym czasie nie zmieniałam w pielęgnacji nic, poza tym właśnie żelem do mycia, a po odstawieniu go moja skóra się "wyciszyła".