Balsamy do ciała

Dove Nourishing Secrets, Restoring Ritual, Body Lotion with Coconut Oil and Almond Milk Balsam do ciała `Kokos i mleko migdałowe`

notino.pl
Dove UNILEV BALSAM D C RESTORING 400ml
Dove Body Love Restoring Care

nakate_
    18 stycznia 2025 o 16:01
    Będę kupować ten balsam regularnie
    Uwielbiam kokosowe zapachy w kosmetykach i ten balsam mnie nie zawiódł – pachnie pięknie, ale nieprzesadnie słodkim mleczkiem kokosowym, a na dodatek ten zapach długo utrzymuje się na skórze. Balsam jest bardzo wydajny, bardzo szybciutko się wchłania i nie pozostawia żadnej tłustej czy dziwnej warstwy na skórze, a spotykałam się z tym często, tu tego nie ma. Nawilża całkiem dobrze, ja lubię takie lżejsze balsamy, ale przy suchej skórze możliwe, że będzie potrzebna tłustsza formuła. Butelka też jest ok, chociaż trochę czasami ciężko wytrzasnąć z niej produkt. Na pewno do tego balsamu będę wracać, sprawdza mi się swietnie.
  • 20 października 2024 o 13:56
    Jestem na nie
    Balsam w plastikowym opakowaniu z etykietą z motywem kokosu. Konsystencja biała lekko gęsta o sztucznym zapachu kokosu. Nie podobał mi się. Balsam zostawiał na skórze klejący film. Było to nie przyjemne. Opakowanie wydajne. Zużyłam je do końca, bo szkoda było mi je wyrzucić. Ale drugi raz nie kupię tej serii. Krem do rąk był taki sam. Nawilżał skórę, ale to był jedyny plus tego balsamu. Nie uczula.
  • 8 maja 2023 o 16:23
    Jakiś inny
    Kiedyś miałam ten sam Krem I pachniał pięknie kokosem, nie mogłam się nadziwić że pachnie tak realistycznie! A ostatnio kupiłam go znowu i od razu zwróciła moją uwagę różnica w zapachu, teraz pachnie jakoś tak... gumowo? Dziwna nuta, niby kokos ale taki chemicznych (nie słodki, po prostu chemiczny). Szkoda bo tamten był piękny. Może to kwestia tego w którym kraju był wyprodukowany. fajnie nawilża. czuję różnicę w skórze nawet wiele godzin po nałożeniu, jest taka gładsza jakby satynowa
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie zostawia tłustej warstwy, raczej taką lekko satynową
    • nawilża
    • nie podrażnił mnie
    Wady:
    • zmiana zapachu
    • cena (ok 40 zł bez przeceny, jak na balsam do ciała to duzo)
    • skład średniawy ale mogło być gorzej
    • szkoda że nie ma pompki
  • 28 sierpnia 2022 o 20:41
    Dla mnie super
    Balsam z Dove kupuje w sklepie Action który jest produkowany w Niemczech , przypadkowo natrafiłam na ten produkt i od razu wpadł w moje posiadanie z racji tego że pachnie kokosem. Kiedy się nim nabalsamuje zapach czuć w pomieszczeniu przez długi czas , jest dosyć intensywny , zdecydowanie dla fanów kokosa. Ciesze się, że trafił mi sie taki produkt, kosztuje niewiele w stosunku do wydajności oraz nawilżenia z którym radzi sobie świetnie. Miałam skórę bardzo suchą, zapominałam czesto o korzystaniu z dobrego balsamu stosując fake tan . Jestem zadowolona póki co z efektów jakie daje mi ten balsam z Dove , skóra przez cały dzień jest nawilżona. Jeden z lepszych produktów drogeryjnych do ciała.
    cookiks
    5 lipca 2022 o 9:31
    Zależy, z którego kraju pochodzi produkt
    Kiedyś firmę Dove uważałam za bardzo dobrą i wręcz luksusową - to były czasy, zanim Rossmanny stały na każdym rogu, a o Hebe jeszcze nikt nie śnił. Marzyłam, żeby ich produkty mieć na półce, potem non stop kupowałam zestawy do włosów czy żele pod prysznic. Z czasem jednak zainteresowałam się składnikami, naturalną pielęgnacją, a Dove poszło w odstawkę. Jednak jakiś czas temu zobaczyłam ten balsam u mamy, posmarowałam się - i przepadłam. Dłonie (które są wrażliwe i na których mam alergię) były gładkie, nawilżone, niebolące, ukojone, a sam balsam roztaczał wokół siebie nieziemski, ciepły kokosowo-mleczny zapach. Czym prędzej poleciałam do Hebe po własny egzemplarz tego cuda, postanawiając przymknąć oko na niezbyt ładny skład. I ku mojemu zaskoczeniu przy moim egzemplarzu dłonie zaczęły niemiłosiernie szczypać, od razu wyszedł wyprysk alergiczny, swędzenie, czerwone plamy, no potworność. Myślę "co'est?". No i okazało się, co jest. Egzemplarz mojej mamy pochodził z Niemiec, został przywieziony przez koleżankę. Mój egzemplarz to produkcja na Polskę. Jedno zerknięcie na skład i od razu okazało się, że składniki różnią się między sobą kolejnością, w polskim produkcie było nawet dodane więcej świństw i oczywiście polski produkt pod względem składowym wypadał dużo gorzej. Bardzo mi się nie podoba zagrywka firmy - opakowania identyczne, składy zupełnie inne, z niekorzyścią na nasza polską stronę, pewnie jakość surowców też inna. Nieładnie. O ile egzemplarz niemiecki był przyjemny, o tyle polski był tragiczny dla moich dłoni. Pod względem działania na ciało różnicy nie zauważyłam - oba się całkiem dobrze wchłaniały, ale zostawiały pewną ochronną warstewkę. Roztaczały zapach na kilka metrów, taki zapach, że aż się chciało zjeść coś słodkiego. Czy naprawdę nawilżały - chyba nie, ale dawały okluzję. Ale z zagrywki firmy więcej na pewno nie kupię.
    Zalety:
    • Piękny, słodki, kokosowo-mleczny zapach
    • Dobra wydajność
    • ładna okluzja
    Wady:
    • Zagrywki firmy - niemiecki produkt pod względem składu okazał się o wiele lepszy niż polski, podejrzewam że gdybym używała go dłużej to może zobaczyłabym też większą różnica w działaniu
    • Różnica składów między polskim a niemieckim produktem (na niekorzyść polskiego) przy takim samym opakowaniu