Kremy na dzień

Laboratorium Kosmetyczne AVA Hydro Laser, Aktywny krem na dzień o przedłużonym działaniu

AVA Hydro Laser Krem Nawilżający o Przedłużonym Działaniu

• 1 maja 2021 o 17:01
    Żałuję, że go mam
    Kupuję przeważnie kosmetyki na zapas i ten krem czekał trochę na swoją kolej (nie jest przeterminowany). Od kiedy go kupiłam do teraz, gdy jestem w połowie słoika, moja wiedza na temat składów bardzo wzrosła. Wcześniej sporo wiedziałam o składnikach aktywnych, nie przywiązując wagi do reszty. Dziś jestem mądrzejsza, a ten krem przypomina mi, że połowiczna wiedza jest niewystarczająca. Nie chcę wyrzucać, staram się go zużyć na inne partie, niestety jest dość wydajny. Moim zdaniem, odchodząc od składu, ten krem bardzo słabo nawilża, za to natłuszcza. Czuję czasem lekkie ściągnięcie, a mam cerę mieszaną, w której boczne partie nie są przesuszone, więc nie jest to dla mnie normalne. Ma w składzie sylikon, pochodną parafiny i poliakrylamid, skóra jest więc oblepiona syfem, który daje efekt gładkości, w dodatku te składniki nie pozwalają tym dobry zbyt wiele zdziałać.
  • 23 lutego 2021 o 9:03
    Turbonawilżenie
    Znacie Laboratorium Kosmetyczne Ava? Myślę, że ta marka nie jest tak popularna jak na to zasługuje. Ja sama odkryłam ją całkiem niedawno. Jest jedną z najstarszych firm działających na Polskim rynku. Posiada licencję na produkcję kosmetyków ekologicznych i certyfikaty jakości ECOCERT potwierdzającego ich naturalność i organiczność. Hasło które przyświeca tej marce od początku istnienia i jest mi bliskie brzmi "w zgodzie z naturą". Jeśli zaś chodzi o Hydro Laser krem na dzień o przedłużonym działaniu to jestem nim zachwycona. Konsystencja jest bardzo bogata, lecz nie ciężka. Produkt cudownie się wchłania pozostawiając skórę nawilżoną i odżywioną. Ja uwielbiam stosować go zimą, kiedy moja skóra ma skłonność do miejscowego przesuszania. Niestety latem, okazuje się dla mnie zbyt bogaty i sprawia, że skóra mocno się świeci. Dobrze sprawdza się pod makijaż. Posiada bardzo delikatny świeży zapach, co wprost uwielbiam w produktach do pielęgnacji twarzy.  Produkt ten jest bardzo wydajny i zamknięty w słoiczek co pozwala wykorzystać go do samego końca.
    Zalety:
    • wspaniale nawilżona i odżywiona skóra
    • szybko się wchłania
    • idealny pod makijaż
    • przystępny cenowo
    • dobry skład
    • wygodne opakowanie
    • delikatny świeży zapach
    • posiada SPF 15
    Wady:
    • jego formuła nie sprawdza mi się latem
  • 26 stycznia 2021 o 15:35
    Nie koniecznie polecam
    Do tej pory produkty z serii Ava, cieszyly się u mnie dużym powodzeniem, ten krem jednak zupelnie nie odbiega od klasycznej Nivei. Kupiłam go ponieważ zapewniał w opisie nawilżenie, witamie E oraz filtr 15 w sam raz co cery naczynkowej. Rolował się, wiec miałam trudność z nałożeniem pod podkład. Nie zniechęcam się firna Ava produkuje kremy o dobrym skladzie, nie testuje kosmetyków na zwierzętach. Duży minus za złuszczającą się nakrętkę, w efekcie mialam kawałki srebrnej farby na policzkach. Pod koniec używania krem nabrał zbitej konsystencji żelowej, nie potrafilam go rozsmarować.
  • 30 października 2020 o 18:31
    Kolejna udana seria
    Kremy z serii Hydro Laser są bardzo bogate, ich konsystencja jest bardziej treściwa i tłustsza niż np. Śnieżna Alga czy AloeOrganic. Zgrabny delikatny słoiczek kryje w sobie bogatą konsystencję, która doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji. Na sezon jesień-zima wręcz idealnie, a posiadaczki cery ze skłonnością do przesuszeń będą bardzo zadowolone z działania. Zapach jest świeży i przyjemny. Konsystencja przyjemnie wchłania się i otula skórę dając uczucie mocnego nawilżenia - twarz przy kremie na dzień minimalnie się klei- ale dla mnie to zaleta, bo dzięki temu krem rewelacyjnie przedłuża trwałość makijażu, ale uczucie lepkości w miarę noszenia(jeśli nie wykonujemy makijażu po jakiejś godzinie zanika). Seria warta uwagi, jeśli ktoś potrzebuje na zimę czegoś extra - ta seria go nie zawiedzie :)
    molyiks
    25 lipca 2019 o 10:49
    Bardzo dobry krem
    Używam całej serii. Swietnie nawilżają, nie podrażaniają. Swietnie sprawdza się pod makijaż. Nie roluje podkadu. Cena przyjemna, skład tez. Zapach delikatny, miły. Porządne opakowanie.
    Zalety:
    • działanie, nawilżenie
    Wady: