Maseczki w płachcie

Holika Holika Pure Essence Mask Sheet maska w płacie Strawberry 1szt
Holika Holika Maska do Twarzy Strawberry
Holika Holika Strawberry

• 10 września 2022 o 15:37
    Ma potencjał, ale mojej cerze nie przypadła do gustu
    Używa od:próbka
    Maseczkę kupiłam w celu odżywienia i porządnego nawilżenia mojej przesuszonej, ostatnio słabo zaopiekowanej cery. Maseczkę nałożyłam w ciągu dnia, aby cera (a nie poduszka :)) jak najdłużej mogła chłonąć odżywcze składniki. Oczywiście trzymałam maseczkę tylko tyle, ile zaleca producent, jednak potem resztkę esencji z opakowania wklepałam w twarz, szyję i dekolt. Płachta jest dobrze skrojona, przylega do twarzy, nic nie odstaje, nosi się komfortowo. Podczas trzymania maseczki od czasu do czasu towarzyszyło mi dziwne uczucie lekkiego mrowienia/szczypania. Pomyślałam, że to pewnie sprawka ekstraktów zawartych w esencji. Lekkie szczypanie pojawiało się również już po zdjęciu maseczki, cera była miejscami zaczerwieniona. Maseczka pozostawia świecącą, trochę klejącą warstewkę, nie wchłania się do końca. Wolę lżejsze, bardziej wchłaniające się formuły, lepiej nawadniają moją cerę. Ta maseczka lepiej sprawdziłaby się przed pójściem spać, nadmiar esencji wytarłby się o poduszkę i twarz nie byłaby tak nieprzyjemnie lepka ;) Ponieważ nałożyłam maseczkę w ciągu dnia, przez kilka dobrych godzin towarzyszyła mi kleistość i świecenie cery. Mam wrażenie, że moja cera dusiła się pod tą formułą, wzmogła się produkcja sebum, co spotęgowało efekt świecenia. Maseczka nawilżyła i odżywiła cerę, nie był to efekt wow, ale doraźnie całkiem spoko rezultat. Znam lepsze maseczki, tej raczej nie kupię ponownie.
  • 21 marca 2022 o 19:31
    Maseczka w wersji truskawkowej od marki Holika Holika sprawdziła się u mnie cudownie. Pięknie nawilża i rozświetla cerę, a dodatkowo dobrze przygotowuje ją pod makijaż.
    Moje małe, maseczkowe szaleństwo trwa sobie w najlepsze i uwielbiam regularnie stosować tego typu kosmetyki w swojej pielęgnacji. Bardzo często testuję różne, dostępne na runku propozycje, nie tylko te najnowsze, ale i takie, które dostać już można od dłuższego czasu. Z marką Holika Holika mam bardzo skomplikowaną relację, część i z ich kosmetyków lubię bardzo, zaś druga część jak dla mnie nadaje się tylko do śmieci, mimo to jednak staram się próbować dalej, co ciekawego mają do zaoferowania. Tym razem zdecydowałam się na maseczkę z serii Pure Essence w wersji truskawkowej, którą dorzuciłam do koszyka korzystając z naprawdę atrakcyjnej promocji w celu uzyskania darmowej dostawy. Nie oczekiwałam od niej niczego szczególnego, chociaż miałam już okazję stosować kilka kosmetyków z tej serii i raczej wspominam je dobrze. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie saszetki o pojemności 20 ml. Jest ono całkiem standardowe jak na tego typu produkty w formie płachty. Posiada głęboko różowy odcień i grafikę przekrojonych na pół truskawek, a także logo producenta i nazwę kosmetyku. Z drugiej strony naklejona została osobna etykietka, na której w języku polskim przedstawiony został bardzo szczegółowy opis maseczki, zalecany sposób jej użycia i oczywiście skład. Produkt zawiera sobie przede wszystkim ekstrakt z truskawki. Posiada on właściwości odżywiające, nawilżające, wygładzające i rozświetlające. Jest prawdziwym źródłem dobra dla naszej skóry. Sama płachta została bardzo dobrze wycięta i ma idealny rozmiar, przynajmniej dla mojej buzi. Ma częściowo transparentny, mleczny odcień. Jest bardzo dobrze nasączona esencją, która nie posiada żadnego zapachu. Maseczkę zaaplikowałam na oczyszczoną skórę, po zastosowaniu peelingu oraz sprawdzonego toniku. Trzymałam go na skórze przez około piętnaście minut tak, jak zaleca producent na opakowaniu. Po tym czasie moja skóra była bardzo dobrze nawilżona i zmiękczona. Dostała prawdziwego zastrzyku pielęgnacyjnego, stała się odżywiona oraz zregenerowana. Dodatkowo było widać, że została bardzo ładne i naturalnie rozświetlona. Tak przygotowana skóra idealnie nadaje się do zaaplikowania makijażu, buzia prezentuje się po tej maseczce pięknie, zarówno bez make up'u jak i z nim. Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku i nie do końca zgadzam się z tak średnimi opiniami na jej temat. Bardzo ładnie polepszyła kondycję mojej skóry i sprawiła, że wyglądała naprawdę pięknie. Bardzo się cieszę, że miałam okazję je przetestować i z pewnością jeszcze do niej powrócę, gdyż dołącza do moich pewniaczków maseczkowych. Zdecydowanie polecam.
    • Płachta
    • Przygotowuje skórę pod makijaż
  • 21 maja 2021 o 13:08
    Średnia
    Używa od:próbka
    Przyznaję, że po tej marce spodziewałam się czegoś trochę lepszego. Maska ta jest w najlepszym przypadku poprawna. Oprócz naprawdę delikatnego efektu nawilżenia nie zauważyłam żadnych pozytywnych zmian po jej zastosowaniu. Plusem jest na pewno ładny zapach, choć mógł by być nieco mniej chemiczny. Sama płachta jest również fajna, dobrze wycięta. Raczej nie sięgnę po nią ponownie.
    • dobrze wycięta płachta
    • lekkie nawilżenie
    Wady:
    • efekt bez efektu wow
  • 24 lutego 2021 o 19:19
    Są o wiele lepsze maski w tej cenie.
    Markę Holika Holika zna każdy, kto interesuje się koreańską pielęgnacją. Niestety nie jest to moim zdaniem jedna z lepszych marek, gdyż w składach często bywa dużo chemii i nie powalają, tak samo jakość produktów. Maska kosztuje tyle, co prawie każda maska w płacie, a dla mnie jest najgorszą, jaką miałam na twarzy. Opakowanie jest śliczne, różowiutkie z truskawkami, na dodatek dobrze się je otwiera. Miałam nadzieję, że będzie też nimi pachnieć, jednakże nie, pachnie ona strasznie chemicznie i nie podoba mi się ten zapach. Sama maska jest bardzo zwyczajna i przezroczysta. Zakupiłam 2 maski tej serii i szczerze żałuję, że nie wydałam tych pieniędzy na inne maseczki, które mają chociaż ciekawe motywy i ładnie pachną. Działanie bardzo średnie, nawilżenie chwilowe, odżywienie tak samo. Nie zauważyłam żadnej redukcji zaczerwienień po 2 użyciach. Na dodatek przy 2 użyciu maska ta strasznie mnie zapchała, na mojej twarzy pojawiło się około 10 ogromnych, bolących bąbli. Ogólnie rzecz biorąc odradzam, znam lepsze maski w płacie, które są dodatkowo o 2-3 złote tańsze. Maska ta zbyt dobrego składu nie ma, łącznie ponad 20 składników, z czego połowa to sama chemia.
    Zalety:
    • Opakowanie.
    Wady:
    • Skład to zestaw małego chemika.
    • Cena nie współgra z jakością.
    • Zapach.
    • Nawilżenie i odżywienie jest chwilowe.
    • Nie działa zgodnie z obietnicami producenta.
    • Może zapychać.
  • 1 maja 2020 o 14:21
    Bez szału
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Opakowanie jest przeurocze, estetyczne i wypływa na decyzję o kupnie... Mnie na pewno. Z Holiki miałam jedynie kultowy żel aloesowy, który całkiem nieźle się sprawował. Maseczka nie pachnie truskawkami ( niestety :c). Nie zauważyłam tez żadnego efektu WOW. Skóra jest odżywiona, ale wizualnie nie dostrzegłam niczego spektakularnego..
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • odżywia skórę
    Wady:
    • dostępność (tylko online)
    • bez efektu WOW

Zobacz także inne Maseczki w płachcie